ریشه کنی کرونا تا یک ماه آینده به شرط فاصله گذاری اجتماعی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: ما می خواهیم کرونا را تا یک ماه آینده ریشه کن شود که مهمترین کار فاصله گذاری اجتماعی است پس در خانه بمانید تا میزبانی برای این ویروس نباشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ دکتر سید وحید احمدی طباطبایی دوشنبه شب ( ۱۲ اسفند) در گفتگوی ویژه خبری سیمای مرکز استان با موضوع کرونا ویروس و راه های مقابله با آن، با اشاره به آخرین اخبار و تحلیل ها از وضعیت شیوع کرونا ویروس در کرمان گفت: همانطور که در اخبار هم اعلام کردم روز گذشته آزمایش دو مورد مبتلا به این ویروس با تایید وزارت بهداشت مثبت شد و امروز هم مجددا آزمایش 4 نفر دیگر  مثبت شد یعنی در حال حاضر 6 نفر از نظر آزمایشگاهی مثبت شدند اما همانطور که قبلاً هم اعلام کردم این به این معنا نیست که تنها 6 نفر مریض در کرمان داریم.

 

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: با توجه به اینکه این بیماری، 80 درصد موارد خفیف و 20 درصد موارد شدید دارد و آزمایش هم از موارد بستری در بیمارستان صورت می گیرد لذا باید بگوییم 6 بیماری که در بیمارستان شناسایی شده اند؛ قطعاً حدود 25 تا 30 مورد از کسانی هستند که احتمال می رود هنوز شناسایی نشده باشند و این موارد فقط بر اساس وضعیت شناسایی است که این تعداد تصاعدی بالا می رود.

 

 

دکتر طباطبایی با بیان اینکه هفته قبل اعلام شد استان های اطراف درگیر شدند و این ویروس به گردش درآمده و باید حواسمان را بیشتر جمع کنیم؛ از پیش بینی در خصوص روزهای آینده و وضعیت پیش روی و سرعت پیشرفت و انتشار و انتقال ویروس گفت: کارشناسان خودمان در ایران (اپیدمی لوژیست ها)، 3 سناریو برای این بیماری مطرح کردند؛ یک سناریو اول که سناریو خوشبینانه است که این بیماری تا حدود یک ماه دیگر حداقل ادامه دارد و سناریوی دوم این است که تا پایان اردیبهشت طول می کشد و سناریوی سوم اینکه ممکن است تا پایان خرداد طول بکشد اما نکته مهم این است که رفتاری که مردم ما انجام می دهند خیلی در این سیر نقش دارد یعنی اگر مردم ما مواظبت نکنند این طول می کشد لذا ما می‌خواهیم کاری انجام بدهیم که این ویروس تا یک ماه آینده زمین گیر شود.

 

 

وی در ادامه افزود: مهمترین مسئله ای که مردم عزیزمان باید انجام دهند، رعایت فاصله گذاری اجتماعی است؛ و باید کمپین « در خانه بمانیم» راه اندازی شود که ما اگر در خانه بمانیم، میزبانی برای این ویروس وجود ندارد و ما می‌توانیم به هدف برسیم.

 

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: هنوز که هنوز است به نظر می آید مردم زیاد حساس نشدند، به عنوان مثال هنوز مراسم عروسی شرکت کرده و تجمع گسترده دارند و اصلاً این موضوع را جدی نگرفتند که جای بسی تأسف است لذا اولین تقاضای ما از مردم این است در خانه بمانند.

 

 

وی درباره اینکه چقدر باید نگران باشیم، گفت: مسلماً برخورد اولیه اضطراب است اما در واقع اضطراب کم خوب است و ما باید اضطراب را داشته باشیم اما تعدادی از مردم بیخیال بوده و تعدادی هم بسیار نگران هستند لذا ما نه باید کوچک نمایی و نه بزرگ نمایی کنیم بلکه باید حقیقت را به مردم بگوییم.

 

 

دکتر طباطبایی در ادامه با بیان اینکه قدم اول برای پیشگیری از شیوع بیماری جلوگیری از هرگونه ازدحام است، افزود: به خصوص افرادی که علائمی مانند سرما خوردگی و آنفولانزا دارند بهتر است که در خانه بمانند زیرا اگر بیرون بیایند برای خود آنان و دیگران خوب نیست.

 

 

وی ادامه داد: قبلاً هم گفتیم  باتوجه به اینکه هر نفر مبتلا به طور متوسط می تواند 2 تا 4 نفر را مبتلا کند به خاطر همین هر فردی که علائم دار باشد اگر بیرون بیاید به راحتی افراد دیگر را مبتلا می کند که بخاطر همین حتی در این فضا مردم از وسائل نقلیه عمومی نیز کمتر استفاده کنند و اگر هم استفاده می کنند وظیفه اتوبوسرانی است که پنجره ها را برای تهویه هوا باز بگذارد.

 

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در توصیه ای گفت: مردم عادی نیاز به استفاده از دستکش ندارند و فقط دست ها را مرتب بشویند و همچنین در خصوص استفاده از ماسک، برای جلوگیری از انتقال ویروس کمک نمی کند لذا سه دسته افراد باید ماسک استفاده کنند؛ اولین دسته افرادی که بیمار بوده و دسته دوم افرادی که از بیمار مراقبت می کنند و دسته سوم کادر بهداشتی و درمانی هستند لذا لزومی برای استفاده عمومی از ماسک نیست.

 

 

وی در خصوص صحت و سقم مراجعه مأمورین بهداشت به درب منازل توضیح داد: بیماریابی فعال از تئوری های مطرح شده بود که انجام شود تا زودتر تشخیص دهند و این ویروس را زمین گیر کنند البته این خود معایب و مزایایی دارد.

 

 

دکتر طباطبایی در ادامه افزود: مراقبین سلامت 400 نفر افراد را تحت پوشش خود دارند و وظیفه اصلی آن ها این است که افرادی که در بیمارستان مشکوک و بستری هستند این افراد باید یک لیست خطی که برای تماس های افراد بیمار است را پر کنند چون افرادی با بیمار در تماس بودند احتمال اینکه بیمار شوند زیاد است و همچنین این مراقبین سلامت، گروه های پرخطر را شناسایی کنند لذا اگر قرار باشد درب خانه بیایند بحث کارشناسی بیشتر صورت می گیرد تا نهایتا اگر به این تصمیم برسند اجرا می کنیم.

 

 

وی در ادامه گفت: رانندگان تاکسی شیشه ها را پایین نگه دارند تا تهویه صورت گیرد و چون با پول سروکار دارند و دسترسی ندارند تا دست هایشان را بشویند، می توانند الکل صنعتی را نسبت 2 به 1 با آب مخلوط کنند تا دست هایشان را ضدعفونی کنند و در 24 ساعت دوبار این کار را انجام دهند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص شیوه های گند زدایی گفت: مردم در جریان هستند که کمبود مواد ضدعفونی فقط خاص کشور ما نیست و در همه دنیا این کمبود ایجاد شده لذا نکته ای که در زمینه گندزدایی با وایتکس است اینکه بهترین طریق این است آن را به نسبت یک استکان وایتکس با 49 پیمانه آب سرد مخلوط کنند و در این خصوص نیز پنجره باز باشد و بعد از تهیه محلول می توانند برای سطوح استفاده کنند.

 

 

 

 

 

کد خبر 901012

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha