ابلاغ مصوبه ترخیص خودروهای خارجی در گمرکات/افزایش تراکنش‌های کارتی و اینترنتی همزمان با شیوع کرونا

چهارمین مرحله یارانه معیشتی واریز شد، ابلاغ مصوبه ترخیص خودروهای خارجی در گمرکات، افزایش تراکنش‌های کارتی و اینترنتی همزمان با شیوع کرونا، ۳ عامل مسلط در افزایش نرخ تورم بهمن‌ماه برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه ۱۱ اسفند ماه شبستان به شرح زیر است:

چهارمین مرحله یارانه معیشتی واریز شد

چهارمین مرحله یارانه معیشتی  به حساب سرپرستان خانوار‌ واریز شد.

بر این اساس خانواده یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانواده دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانواده سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، خانواده ۴ نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانواده پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی دریافت می‌کنند.

در این مرحله تعداد ۲۸۶ هزار و ۱۴۹ خانوار جدید که درخواست بررسی مجددشان تأیید شده است به فهرست خانوار‌های دریافت‌کننده اضافه و یارانه هر ۴ مرحله را یکجا دریافت می‌کنند.

 

مصوبه ترخیص خودروهای خارجی در گمرکات ابلاغ شد

سعید عباسپور مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت در نامه ای به مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه گمرک تصویب نامه واردات خودروهای دپو شده در گمرکات اجرایی را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است مصوبه ۱۵۲۶۷۶/ ۵۷۳۹۴ه مورخ ۲۹ بهمن ۱۳۹۸هیات وزیران در خصوص ترخیص خودروهای سواری موجود در گمرکات اجرایی جهت اطلاع و اقدام لازم ارسال می‌شود، خواهشمند است دستور فرمایید اقدامات لازم به عمل آید.

همچنین در ادامه علی وکیلی مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گمرک ایران مورخ ۵ اسفند ماه این بخشنامه را به گمرکات اجرایی برای عملیاتی شدن ارسال کرد.

 

افزایش تراکنش‌های کارتی و اینترنتی همزمان با شیوع کرونا

با توجه به اعلام شیوع ویروس کرونا در ایران و افزایش نگرانی‌ها در خصوص ابتلا به این ویروس و ضرورت رعایت نکات بهداشتی به خصوص در نقاط پُر رفت و آمد مانند بانک‌ها، گزارشات دریافتی از شبکه بانکی نشان می‌دهد که ترافیک ورودی مشتریان در شعب بانکی و استفاده از دستگاه‌های خودپرداز به منظور جلوگیری از احتمال ابتلابه ویروس کرونا کاهش یافته و بسیاری از مشتریان خدمات مختلف بانکی از جمله عملیات‌ انتقال وجه را به صورت غیر حضوری از طریق اینترنت بانک و موبایل بانک انجام می‌دهند که نکته بسیار ارزشمندی به منظور تسهیل در دریافت خدمات و در عین حال رعایت بهداشت به شمار می‌رود؛ از سویی دیگر بر اساس گزارش شرکت‌های پرداخت الکترونیک و پرداخت یاران و داده‌های دریافتی از بانک مرکزی، تعداد تراکنش‌های کارتی و بدون حضور کارت از جمله پرداخت از طریق دستگاه کارتخوان و پرداخت اینترنتی به صورت قابل توجهی افزایش داشته که بررسی جزییات بیشتر آن نشان می‌دهد، به صورت روزانه به شبکه پرداخت بالغ بر ۴ و نیم میلیون تراکنش افزوده شده است.

افزایش تراکنش داروخانه‌ها در مقابل کاهش تراکنش رستوران‌ها

جزییات اعلامی از سوی شرکت‌های پرداخت حاکی از آن است که بیشترین افزایش تراکنش در زمینه پایانه‌های فروشگاهی مربوط به داروخانه‌ها و فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی و پس از آن فروشگاه‌های زنجیره‌ای است؛ در این میان با توجه به توصیه‌های بهداشتی کاهش شدیدی در فروش کسب و کارهای حوزه رستوران و اغذیه فروشی ایجاد شده است.

خطر ابتلا به کرونا با استفاده از پرداخت الکترونیک به جای اسکناس کاهش می‌یابد

کارشناسان و مدیران شرکت‌های پرداخت الکترونیک معتقدند که همواره و در سال‌های گذشته در این بازه زمانی با توجه به نزدیکی عید نوروز تراکنش‌ها مقداری نسبت به ماه‌های گذشته افزایش پیدا می‌کرد اما این حجم از افزایش تراکنش در تمامی بخش‌ها با وجود اجرایی شدن طرح رمز دوم پویا و مقداری کاهش در تراکنش‌های بدون حضور کارت نشان از حرکت شهروندان به سمت استفاده از کارت بانکی یا پرداخت اینترنتی و کدهای QR برای عملیات پرداخت دارد تا از ابزاری با احتمال آلودگی پایین‌تر نسبت به اسکناس به عنوان یکی از آلوده‌ترین وسایل  استفاده کنند و خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش دهند.

 

۳ عامل مسلط در افزایش نرخ تورم بهمن‌ماه

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به بررسی افزایش ۱.۱ درصدی نرخ تورم در بهمن‌ماه ۱۳۹۸ با استناد به آمارهای مرکز آمار ایران پرداخته و نوشته است: در این ماه تورم سالانه از ۳۸.۶ درصد در دی‌ماه با ۱.۶ درصد کاهش به ۳۷ درصد رسید ولی با این حال نرخ تورم ماهانه از ۰.۸ درصد در دی‌ماه به ۱.۱ درصد افزایش یافت.

این گزارش اضافه می‌کند که تورم نقطه به نقطه در یازدهمین ماه ۱۳۹۸ از ۲۶.۳ درصد به ۲۵ درصد کاهش یافته است.

بررسی سهم هر بخش از رشد ۱.۱ درصدی شاخص تورم در بهمن‌ماه نشان می‌دهد که سهم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۰.۲ درصد، سهم اجاره مسکن ۰.۴۴ درصد و سهم حمل و نقل ۰.۴۶ درصد بوده و بیشتر از سایر عوامل در افزایش نرخ تورم ماهانه نقش داشته‌اند.

این آمارها همچنین نشان می‌دهند که سهم آب، برق و سوخت ۰.۳ درصد و سهم گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آن ۰.۱ درصد در رشد ۱.۱ درصدی تورم بهمن‌ماه تاثیر منفی داشته است.

با این حال نان و غلات ۰.۰۴ درصد، شیر، پنیر و تخم مرغ ۰.۰۲ درصد، روغن‌ها و چربی‌ها ۰.۰۰۳ درصد، میوه و خشکبار ۰.۰۴ درصد، سبزیجات (سبزی‌ها و حبوبات) ۰.۲ درصد، شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی ۰.۰۲ درصد، چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آبمیوه ۰.۰۰۴ درصد در افزایش نرخ تورم این ماه تاثیر داشته‌اند.

همچنین در این ماه، تاثیر دخانیات بر افزایش ۱.۱ درصدی نرخ تورم ۰.۰۰۴ درصد، پوشاک و کفش ۰.۱ درصد، مسکن، آب، برق، گاز و سایر ۰.۱ درصد، مبلمان و لوازم خانگی ۰.۱ درصد، بهداشت و درمان ۰.۰۴ درصد، ارتباطات ۰.۰۱ درصد، تفریح و فرهنگ ۰.۰۲ درصد، آموزش ۰.۰۱ درصد، هتل و رستوران ۰.۰۱ درصد و کالاها و خدمات متفرقه ۰.۰۴ درصد بوده است.

 

تحویل ۲۴ دستگاه آمبولانس به وزارت بهداشت از سوی بنیاد مستضعفان

بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی امروز ۲۴ دستگاه آمبولانس را در اختیار ستاد مقابله با کرونای وزارت بهداشت تا پایان دوره بیماری قرار داد.

 

مقرر شد تا این دستگاه ها بعد از اتمام دوره‌ی شیوع بیماری کرونا به مناطق محروم اعزام شود.

 

ممنوعیت صادرات تجهیزات بهداشتی مقابله با کرونا

مهرداد جمال ارونقی از تدابیر گمرکی برای مقابله با ویروس کرونا خبر داد و اعلام کرد: صادرات تجهیزات پزشکی مانند ماسک، لباسِ گان، دستکش، محصولات بهداشتی مانند آب ژاول، ضدعفونی‌کننده‌ها، صابون، مایعات شوینده، الکل و...، نساجی و سلولزی مانند منسوج نبافته، کاغذ تیشو، دستمال کاغذی و بهداشتی و... ممنوع شد.

 

معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در این خصوص گفت: با عنایت به برنامه‌ریزی‌های صورت‌پذیرفته در راستای افزایش تولید محصولات مرتبط با مقابله با ویروس کرونا و همچنین واردات و انتقال ملزومات پزشکی مرتبط از جمله کیت‌ها و ملزومات تشخیصی، محلول‌های شوینده و ضدعفونی‌کننده، دستورالعملی تدوین و امروز به گمرکات سراسر کشور ابلاغ شد.

 

شرط بانک مرکزی برای انتقال وجه بالای ۲۰۰ میلیون تومان

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای اعلام کرد، در اجرای تکالیف مقرر در جز۳ بند ح تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۹۸ به منظور افزایش شفافیت تراکنش‌های بانکی و مبارزه با پولشویی و جلوگیری از فرار مالیاتی، بانک مرکزی موظف است با تصویب شورای پول و اعتبار برای شفافیت در تراکنشهای بانکی به صورت یکسان یا متناسب با سطح فعالیت اشخاص حقیقی از نظر عملکرد مالی حد آستانه‌ای را تعیین نماید و انتقال وجه با مبلغ بالاتر از حد آستانه را برای اشخاص حقیقی از طریق کلیه تراکنشهای بانکی و سایر ابزارهای پرداخت مشروط به درج بابت و در صورت نیاز به ارائه اسناد مثبته کند.

اشخاص حقیقی که از حساب بانکی خود استفاده تجاری می‌کنند می‌توانند با دریافت شناسه اقتصادی و اتصال حساب بانکی خود به آن از شمول مفاد  این جز مستثنی شوند.

همچنین به استناد تبصره ۱ ماده ۱۱۲ آیین نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی مصوبه سال ۱۳۹۸ و ابلاغی به موجب بخشنامه آبان ماه سال ۹۸ که طی آن مقرر شده بانک مرکزی به منظور کاهش سطح خطر پولشویی و تامین مالی تروریسم در ارائه خدمات انتقال وجوه تدابیر مقتضی را از قبیل تعیین حداکثر سقف مبلغ برای ارائه خدمات و تعداد مجاز روزانه برای تراکنش‌های هر مشتری متناسب با سطح خطر تعامل کاری اتخاذ کند.

بدین وسیله دستورالعمل شفاف سازی تراکنشهای بانکی اشخاص که در شورای پول و اعتبار تصویب شده برای استحضار و صدور دستور مقتضی ایفاد می‌شود./

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 900457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha