«کارمندی» خلاقیت و عشق به ساختن را از من گرفته بود

یک عروسک ساز گفت: شش ماه هم‌زمان با کارمندی، دارلوک‌ها را می ساختم که منجر به طراحی و ساخت تعدادی عروسک شد. وقتی عروسک ها در بندرعباس دیده شد و مورد استقبال قرار گرفت، تصمیم گرفتم کار کارمندی را رها کنم و به طور تمام وقت به دارلوک ها بپردازم.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- محمد پورعلم : در سال های گذشته و با گسترش ارتباطات مجازی، جامعه ایران نیز همچون سایر جوامع شاهد شکل گیری گونه ای تازه از کسب و کارهای کوچک مبتنی بر فعالیت خانگی است که می کوشد جامعه هدف خود را از طریق شبکه های اجتماعی بیابد. عروسک سازی مثال بسیار خوبی برای این نوع کسب و کارهاست که در سال های اخیر رشد چشمگیری را تجربه کرده است. پنجمین نمایشگاه ملی اسباب بازی که امسال در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، محملی شد تا تعدادی از هنرمندان عروسک ساز کشور از نقاط مختلف کشور گردهم آیند و ثمره تلاش چند ساله اخیر خود را در معرض دید عموم قرار دهند. یکی از این هنرمندان جوان «انیس رضایی» است که با برند «دارلوک»در نمایشگاه حاضر بود. پیش از این دو بخش از گفتکو با این عروسک ساز منتشر شده است. بخش سوم این گفتگو به شکل گیری برند دارلوک به عنوان یک کسب و کار کوچک اختصاص دارد:

 

 

پیش تر گفتید شما و همسرتان هر دو در رشته معماری تحصیل کرده اید و وسایل چوبی خانه را نیز با هم ساخته اید. نقش همسرتان در شکل گیری ایده ساخت دارلوک ها و تداوم آن چه بوده است؟

فعالیت اصلی همسرم معماری است، ولی در ساخت عروسک‌ها خیلی به من کمک می‌کند. از طراحی تا شخصیت‌پردازی، داستان و برش چوب همگی فعالیت هایی است که تعاملی انجام می دهیم. مثلا برای برش بعضی از چوب‌ها که به دستگاه فارسی‌بُر نیاز دارند، همسرم کمک می‌کند و یکسری قطعات ریز که اره می‌شوند و رنگ کارها را خودم در خانه کار می‌کنم.

 

 

بنابر آن چه گفتید، دارلوک ها در کارگاه حرفه ای تولید می شوند. 

کارگاه ما یک خانه قدیمی متعلق به پدر و مادرم است که درواقع خانه بچگی خودمان در محله قدیم بود اما اکنون به خاطر سن بالای دیگر قابل سکونت نیست. خانواده ام در ابتدا این خانه را در اختیار من و همسرم قرار دادند تا وسایل چوبی زندگی مان را بسازیم اما با شکل گیری ایده ساخت دارلوک ها، فعالیت ما در این فضا ادامه یافت. 

 

در حال حاضر بخش اصلی که مربوط به برش چوب هاست را در کارگاه انجام می دهیم و ریزه کاری ها را در خانه. خانه ‌مان کوچک است، اما گوشه ای را به میز کار اختصاص داده ام و دارلوک‌ها را همان جا درست می‌کنم.

 

 

شغل اصلی‌تان عروسک‌سازی است؟ 

قبل از این که به طور جدی عروسک‌سازی کنم، کارمند شهرداری بودم به عنوان کارشناس تایید نقشه فعالیت می کردم، اما اصلا به کارمندی علاقه‌ای نداشتم، چون خلاقیت و عشق به ساختن را از من گرفته بود. 

 

 

چه شد که تصمیم گرفتید شغل تان را تغییر دهید. 

من حدود پنج سال کارمند بودم، اما چون اصلا نمی‌توانستم کارهایی را که دوست دارم، انجام بدهم استعفا دادم. البته شش ماه هم‌زمان با کارمندی، دارلوک‌ها را هم می ساختم که منجر به طراحی و ساخت تعدادی عروسک شد. وقتی این عروسک ها در بندرعباس مقداری دیده شد و مورد استقبال قرار گرفت، تصمیم گرفتم کار کارمندی را رها کنم و به طور تمام وقت به دارلوک ها بپردازم. 

 

 

چند سال است که دارلوک‌ می سازید؟ تاکنون در نمایشگاه های ملی حضور داشته اید؟

تقریبا یک سال و نیم است که به طور جدی مشغول عروسک سازی هستم. در این مدت، در نمایشگاه‌ها و ایونت‌های مختلفی در بندرعباس شرکت کرده‌ام، اما پنجمین نمایشگاه ملی اسباب بازی نخستین حضور ملی برای من و دارلوک هاست. 

 

 

کد خبر 900396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha