به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام «سیدررضا مجد» شامگاه شنبه، ۱۰ اسفند به مناسبت ماه رجب در مسجد جامع غدیر به سخنرانی پرداخت و گفت: زندگی بشر آمیختهای با نعمات، مصائب و بلایا است.
این استاد حوزه علمیه درباره اینکه چرا مومنان گرفتار مشکلات و بلایا میشوند، تصریح کرد: این بحث در معارف اسلامی مورد توجه قرار گرفته است که چرا خداوند شرهایی همچون بلایای طبیعی و بیماری را آفریده است، مشکلات و مصائبی که برای مومنان و اهلایمان به وجود میآید حکمت و اسباب و علل دارد.
حجتالاسلام مجد افزود: درباره علت بلایا و مصائب چهار یا پنج حکمت در معارف اسلامی مطرح شده که یکی از آنها امتحان و آزمایش است. خداوند در قرآن میفرماید: «ما شما را با خوف، گرسنگی، نابودی اموال و از بین رفتن جانها آزمایش میکنیم» این آزمایشها سبب ساخته شدن بشر و تثبیت ایمان در قلب او میشود و مراحل ایمان انسان تکامل پیدا میکند.
این استاد حوزه علمیه با استناد به آیه ۲ سوره مبارکه عنکبوت، بیان کرد: «آیا مردم فکر میکنند همین که بگویند ما ایمان آوردیم کافی است بلکه آنها آزمایش و امتحان میشوند»، بلاها، دشواری و مصائبی که مومنان در طول زندگی پیدا میکنند مصداق این آیه شریفه است.
وی با استناد به روایتی از امام کاظم(ع) گفت: «ایمان و بلا همچون دو کفه ترازو هستند هر چه ایمان انسان بیشتر باشد بلا و مصائب او بیشتر میشود»، این آیات به شخص خاص اختصاص ندارد بلکه همه حتی پیامبران و اولیاء الهی هم امتحان میشوند.
حجتالاسلام مجد ابراز کرد: گاهی بلایا و مصائب نوعی تادیب و کیفر برای اعمال اشتباه انسان است که مسیر خطای شخص به او نشان داده شود.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه گاهی بلاها و مصائب از باب کیفر است؛ اظهار کرد: برخی اعمال ما آثاری دارد، به عنوان مثال کسی که به والدین خود اهانت کند طول عمر او کم میشود، صله رحم سبب طول عمر و قطع آن سبب کوتاهی عمر میشود.
وی با بیان اینکه گاهی هم مصائب و مشکلات سبب شکوفایی استعداد انسان میشود، ابراز کرد: در این حالت انسان در اثر مشکلات، تلاش و کوشش میکند تا به رفع آنها بپردازد و به شادمانی برسد.
حجتالاسلام مجد با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع)، تاکید کرد: ایشان می فرمایند: «درختی که در بیابان بی آب و علف روییده بسیار محکمتر از گیاه سبزی است که در مراتع روئیده است». این اثر سختی ای است که به آن درخت رسیده، بشر هم به سختی نیاز دارد که با تکامل رشد خود به شادی و خیرات برسد.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه گاهی بلایا و مصائب کفاره گناهانی است که انسان قبلا انجام داده است، گفت: یعنی با بلاها خطاهایی را که داشته، جبران کرده و بار آخرتی او کمتر میشود. بنده مومن اگر کفاره گناه او پرداخت نشود خداوند او را در دنیا به غم و اندوه مبتلا میکند. مریضی کفاره گناهان است اگر به آن جبران نشود خداوند برای بنده خود مرگ دشوار قرار میدهد. اگر باز تمام نشده در قبر عذاب میشود که در آخرت بار عذاب او کمتر شود.
وی با بیان اینکه گاهی بلایا و مصائب سبب افزایش رتبه و درجه مومنان میشود، به ویژه برای مومنان برگزیده و خاص همچون پیامبران و اولیاء الهی این نوع بلاها تاکید شده است. خاطرنشان کرد: بلاها و مصائب برای ظالم ادب، برای مومنان امتحان، برای پیامبران و اولیاء الهی درجه، کرامت و بزرگداشت است.
نظر شما