« دکتر مرتضی حسین زاده» در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص ظرفیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد برای رویارویی با مشکلات و بحران هایی که همواره می تواند جامعه را مورد هجمه قرار دهد گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد شبکه عظیم تشکیلاتی منسجم با سازو کار هدفمند است.
به عنوان مدیرکانون فرهنگی هنری مسجد جامع امام حسن مجتبی(ع) بفرمایید ره آورد کانون فرهنگی هنری مسجد امام حسن مجتبی(ع) در جریان پیشگیری از کرونا ویروس چیست؟
کانون فرهنگی هنری مسجد به عنوان یک آمادگاه همیشه فعال با باور به توانمندی و توانایی های خود همواره پیش قراول رفع مشکلات و هجمه های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است.
اینکه فعالان فرهنگی هنری مسجد با بهره مندی از راهنمایی ها و روشنگری های امام مسجد بتوانند از سازو کار مناسب در جریان های متعدد و مختلف بهره مند شوند و در مقابل اتفاقات و رویدادها حرفی برای گفتن داشته باشند به عنوان یک دستاورد مسجد تراز اسلامی تلقی می شود.
نخستین برنامه جدی در هر رویداد و واقعه ای، روشنگری است؛ امری که با عنایت امام مسجد جامع امام حسن مجتبی(ع) در این مسجد اجرا شد و طی آن مباحث مرتبط با این ویروس در قالب سخنرانی ارائه گردید.
به عنوان پزشک عمومی بفرمایید ویروس کرونا چه نوع بیماری است و برای مقابله با آن چه الزاماتی وجود دارد؟
کرونا ویروس به واقع یک نوع ویروس جدید نیست. بلکه پیش از این نیز وجود داشته است. این ویروس از کشور چین آغاز شد و به صورت پیشرفته بسیاری از افراد را مبتلا کرد. افراد بسیاری جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند. این ویروس در هر منطقه جغرافیایی اثرات ویژه خود را دارد. آنطور که در رشت، قم و یا البرز متناسب با شرائط اقلیمی بروز پیدا کرده است.
شستشوی مداوم دست و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی از جمله عوامل اثرگذار در این جریان است. رعایت بهداشت تفسی از مهمترین ارکان مقابله با این بیماری است که هر یک از افراد با پوشاندن دهان و بینی برای برای جلوگیری از پخش عطسه و سرفه از اصولی است که رعایت آن مانع انتشار بیماری می شود.
به عنوان یک مدیرکانون فرهنگی هنری مسجد مهمترین ضعف و راهکار در برابر این بیماری را چه نکته ای می دانید؟
یکی از مهمترین عواملی که زمینه ایجاد بیماری کرونا ویروس می شود، استرس و اضطراب ناشی از بیمار شدن است. این نکته سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهد و هیجان و ترس ناشی از کرونا باعث می شود فرد به راحتی این بیماری را دریافت کند و در برابر آن جان خود را از دست دهد. اما نکته لازم در مقابله با این بیماری این است که استرس و اضطراب ناشی از این بیماری کاهش پیدا کند. در این خصوص فعالان مسجدی به واسطه اعتماد به آرمان های الهی و اعتقادی می توانند با ذکر، دعا و توسل به درگاه الهی آرامش و اطمینان از قضا و قدر الهی دل های خود و خانواده شان را از این سختی پیش آمده قوت دهند.
از طرف دیگر، افراد مومن و مسجدی دچار افراط و تفریط نمی شوند، یعنی روش ها و توصیه های متخصصان را می آموزند و به کار می بندند و از طرف دیگر در عین جدی گرفتن بیماری سعی می کنند که بر اوضاع مسلط باشند و تدابیرهای لازم را به کار گیرند.
به عبارت دیگر، مسجدی هایی که با باورهای ایمانی و الهی زندگی می کنند کمتر دچار استرس، دلشوره، عصبانیت و خشم می شوند و همین امر سیستم ایمنی بدن آنان را در برابر مخاطرات متعدد بیماری ها مصون نگه می دارد.
یکی از راهبردهای کانون فرهنگی هنری مسجد امام حسن مجتبی(ع) توجه به امر ورزش است، آنچنان که موفقیت های متعددی را در این زمینه کسب کرده است بفرمایید توجه به ورزش در این شرائط کنونی را چطور ارزیابی می کنید؟
اساس و مبنای کار کانون فرهنگی هنری مسجد، تهذیب که همان خودسازی درونی، تحصیل و مطالعه علمی و معرفتی و در نهایت ورزش است.
بله ورزش یکی از رویکردهای جدی کانون فرهنگی هنری مسجد امام حسن مجتبی(ع) است که با توجه به اثرات آن سعی شده است که نسبت به توانایی فعالان کانون فرهنگی هنری مسجد، آنان در مسابقات ملی و بین المللی نیز حضور فعال پیدا کنند.
این روزها که بیشتر باید در خانه بمانیم و کمتر در محیط های اجتماعی به دلیل نشر ویروس حضور پیدا کنیم، ورزش یک امر اساسی است. فعالیت های فیزیکی ورزشی زمینه تقویت روحیه جسمی است. برای تسری این مطلب، ارتباط فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد در فضای مجازی و تعریف مشخصی از برنامه های فرهنگی هنری و ورزشی در منزل یک راهبرد تلقی می شود.
به عنوان پزشک عمومی بفرمایید چه توصیه ای برای عموم مردم در شرائط شیوع کرونا ویروس دارید؟
مهمترین مطلب قابل بیان این است که کمتر در اجتماعات حضور پیدا کنند و تا آنجا که مقدور است رعایت بهداشت فردی و اجتماعی را لحاظ کنند و اجازه ندهند که بیماری بر آنان غلبه کند.
به واقع وضعیت روحی و روانی خود را در این شرائط باید بهبود دهیم. سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم و سعی کنیم با امید به زندگی از این مشکل نیز عبور کنیم.
بهره مندی از فضای مجازی یکی از راهبردها در این جریان است. افراد می توانند به صورت مجازی با پزشک خود در ارتباط باشند و با مشاوره و داروهای تجویزی از این بیماری عبور کنند.
حفظ خونسردی و بالا بردن آرامش روانی و روحی مهمترین نکته لازم در زمان کنونی است همچنین حفظ سلامت روان به عنوان یک امر جدی تلقی می شود.
نظر شما