انگلیس؛ مظهر نقض آشکار حقوق بشر در جهان

انگلیس که به ادعای دولتمردان آن مهد دموکراسی و حقوق بشر است ، در ماه های اخیر شاهد زیر پا گذاشتن حقوق انسانی در سطح ملی و بین المللی بوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، دهم دسامبر ، روز جهانی حقوق بشر بار دیگر بهانه ای برای غربی ها شد تا با ادعاهای همیشگی خود گزارش های طویل در مورد نقض حقوق بشر در ایران ارائه دهند و رسانه ها به بزرگ نمایی بحران انسانی در ایران بپردازند .
این درحالی است که همه جهان شاهد نقض گسترده حقوق بشر در آمریکا و دیگر کشورهای غربی به ویژه انگلیس در چندین ماه اخیر که جنبش های ضد سرمایه داری تصرف به راه افتاده ، بوده است.
انگلیس که به ادعای دولتمردان آن مهد دموکراسی و حقوق بشر است ، در ماه های اخیر شاهد زیر پا گذاشتن حقوق انسانی در سطح ملی و بین المللی بوده است.
تا چند ماه اخیر تاریخ نقض حقوق بشر در انگلیس مربوط به نقش شرورانه این کشور در کشورهای دیگر جهان بود اما نقض حقوق بشر در داخل کشور در چند ماه گذشته موجب شده است تا انگلیس در لیست سیاه کشورهایی قرار بگیرد که به لحاظ پایمال کردن حقوق انسانی در بالاترین رتبه ها قرار دارند.
از مهم ترین نمونه های نقض حقوق بشر می توان به سرکوب ظالمانه اعتراض های مسالمت آمیز دانشجویان این کشور علیه افزایش شهریه های دانشگاهی اشاره کرد .
ده ها هزار نفر از دانشجویان انگلیسی درنوامبر سال 2010 میلادی تظاهراتی ر ا علیه افزایش سه برابری شهریه های دانشگاهی که یکی از طرح های دولتی بود ، برپا کردند اما با شیوه های بسیار خشونت بار سرکوب از سوی پلیس انگلیس مواجه شدند که از مهم ترین این شیوه ها می توان به شیوه سرکوب جدید « کتلینگ » اشاره کرد.
«کتلینگ» روش جدیدی از سرکوب تظاهرات است که توسط پلیس انگلیس به دفعات برای برخورد با تظاهرکنندگان از جمله اعتراضات دانشجویی اخیر استفاده شده است.
در این روش، نیروهای پلیس تظاهرکنندگان را در محوطه ای محصور می کند و با استفاده از نرده های آهنی، کیسه های شنی، خودروهای پلیس، زنجیره انسانی و پلیس اسب سوار مانع از حرکت تظاهرکنندگان می شود و همچنین آنها را از دستیابی به آب ، غذا و دیگر نیازهای ضروری منع می کنند.
بسیاری از فعالان دانشجویی و حتی تعدادی از وکلای انگلیسی استفاده از این روش را محکوم کرده و آن را غیرقانونی دانسته اند.
یکی از وکلای حقوق بشر در انگلیس، برخورد سیاسی با دانشجویان معترض را مشابه قربانی کردن ظالمانه کارگران معدن در دوران مارگارت تاچر می داند.
مایکل منسفیلد ، یکی از فعالان حقوق بشر در انگلیس در این باره می گوید : حق اعتراض در کشور ما به طور جدی در معرض خطر قرار دارد و مردمی که قصد به راه انداختن تظاهرات مسالمت آمیز را دارند باید بپذیرند که با شیوه های تهدید خشونت بار پلیس مانند کتلینگ مواجه می شوند.
وقتی کوچک ترین اتفاق در یکی از کشورهای خاورمیانه ای یا آسیایی پیش می آید دولت انگلیس آن را در بوق و کرنا می کند ، از کاهی کوه می سازد ، این اتفاق کوچک را به شدت سرکوب می کند و دیگر کشورها را تشویق می کند تا در این باره با انگلیس ابراز همدردی کنند.
این در حالی است که این دولت برای ماندن بر مسند قدرت هر اقدام غیر انسانی را برای خفه کردن صدای معترضان داخل کشور در گلویشان انجام می دهد.
در سطح بین المللی هم اقدامات انگلیس برای نقض حقوق بشر، مورد انتقادات شدید جامعه بین الملل قرا گرفته است.
فروش حجم بالایی از سلاح های کشتار جمعی به کشورهای عربی مانند بحرین و لیبی برای سرکوب جنبش های دموکراسی خواهانه در این کشورها یکی از نمونه های بارز نقض بین المللی حقوق بشر از سوی استعمار پیر است.
یکی از سازمان های حقوق بشر انگلیس در گزارش خود درباره کمک های آشکار غرب برای سرکوب کردن انقلاب بحرین نوشت: دولت انگلیس که از مدعیان دموکراسی در جهان است، در اقدامی سودجویانه و به دور از قوانین حقوق بشر در حال فروش تسلیحات به دولت بحرین است تا در جهت سرکوب انقلابیون مورد استفاده قرار گیرد.
در این گزارش آمده بود : باوجود این که سازمان بازرگانی انگلیس در سال 2010 به ظاهر دولت را وادار کرد صادرات برخی از اقلام از جمله سلاح را به بحرین لغو کند، اما دولت انگلیس هنوز هم تلاش می کند به رژیم بحرین که بی شرمانه دست خود را به خون صدها شهروند بی دفاع آلوده کرده، سلاح بفروشد.
در بحبوبه این انتقادها از دولت انگلیس ، ویلیام هاگ ، وزیر امور خارجه انگلیس با ابراز نگرانی نسبت به آنچه در بحرین در حال روی دادن است اعلام کرد که انگلیس پای خود را از ماجرای فروش سلاح به بحرین کنار می کشد اما فیلم های منتشر شده که نشان دهنده کشته و زخمی شدن معترضان بحرینی با سلاح های انگلیسی بود چهره منافقانه و رویکرد دوگانه دولت انگلیس نسبت به مسائل بین المللی را بیش از پیش آشکار کرد.
پس از این رسوایی برخی مقامات انگلیس ادعا کردند که دولت این کشور اطلاعی از چگونگی استفاده سلاح های فروخته شده به بحرین نداشته است .
از اقدامات دیگر دولت انگلیس برای نقض حقوق بشر می توان به آموزش نظامی نیروهای امنیتی کشورهای عربی برای تسهیل سرکب مردم دموکراسی خواه این کشورها اشاره کرد.
نیکولاس گیلبی از کمپین مبارزه با تجارت سلاح در این باره می گوید : نقش مهم دولت انگلیس در آموزش نیروهای نظامی عربستان سعودی در طی سال های گذشته این توانایی را به این نیروها داده تا از تاکتیک های پیشرفته برای سرکوب مردم استفاده کنند که از جمله مهم ترین نمونه ها می توان به سرکوب معترضان بحرینی با کمک نیروهای آل سعود اشاره کرد.
از دیگر اقدامات ضد بشری دولت انگلیس و سازمان اطلاعات این کشور می توان به شکنجه زندانیان اشاره کرد.
بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسلامیک نیوز ،عبدالحکیم بلهاج،از رهبران مخالف دولت لیبی یکی از افرادی است که به جرم داشتن رابطه با گروه های تروریستی در یکی از زندان های متعلق به دولت انگلیس تحت شکنجه های سخت قرار گرفته است.
چندی پیش یک روزنامه غربی در گزارشی با اشاره به شکنجه زندانیان توسط آژانس های اطلاعاتی انگلیس از روشهای وحشتناک دولت بریتانیا برای جمع آوری اطلاعات از افراد بازداشت شده در سراسر جهان پرده برداشت.
دولت انگلیس در 10 سال گذشته به افسران ارشد این کشور اجازه داده برای کسب بر اساس این گزارش اطلاعات از زندانیان از طریق توسل به شکنجه اقدام کنند.
افسران ارشد اطلاعاتی انگلی درباره فاش شدن این اطلاعات و علنی شدن این جنایت ها ابراز نگرانی کرده و اظهار داشتند که علنی شدن این موضوعات می تواند تاثیرات منفی بر روی امنیت ملی داشته باشد.


 

کد خبر 90012

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha