به گزارش خبرنگار شبستان، عیسی علیزاده، دبیر سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان در نشست خبری تشریح برنامه این رقابتها با اشاره به تصویب برگزاری پس از بیستمین جشنواره ملی قرآن دانشجویان گفت: این مسابقات از ابتدا به صورت دوسالانه طراحی شده بود که نخستین دوره آن سال 85 به میزبانی اصفهان پایتخت فرهنگی جهان اسلام و دومین دوره سال 87 به میزبانی تهران برگزار شد و با برنامهریزیهای انجام شده این مسابقات در سال جاری به میزبانی مشهد مقدس برگزار میشود.
وی با بیان این مطلب که بعد کیفی این مسابقات بر بعد کمی آن ارجحیت دارد، اظهار کرد: نمایندگان کشورهای مختلف در این مسابقات یا برگزیده رقابتهای ملی کشور خود هستند و یا توانایی آنها برای حضور در این مسابقات به تأیید دو تن از استادان ممتاز کشور تابعه رسیده است که همسو با این شرایط نمایندگان 40 کشور در سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان با یکدیگر به رقابت میپردازند.
برگزاری مسابقات خواهران در رشته حفظ کل به تصویب شورای عالی قرآن نرسید
علیزاده با اشاره به برگزاری این رقابتها در دو رشته حفظ کل و قرائت تصریح کرد: دبیرخانه مسابقات درصدد بود تا رقابت خواهران در رشته حفظ کل را نیز برگزار کند اما بنا بر تصویب شورای عالی قرآن و سازمان اوقاف و امور خیریه این مهم محقق نشد.
رییس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان کشور هیئت داوران این دوره از مسابقات را از نقاط مهم و اثرگذار آن برشمرد و بیان کرد: هیئت داوران این مسابقات به ریاست عبدالرسول عبایی و حضور عباسی، روغنی، سادات فاطمی، درایتی و مستفید و با هدایت حفاظ توسط امیر آقایی به قضاوت رقابتهای دانشجویان مسلمان جهان میپردازد.
وی با بیان این مطلب که داورانی از هفت کشور قضاوت این مسابقات را بر عهده دارند، عنوان کرد: داورانی از سوریه، لبنان، مصر، ترکیه، عراق، اندونزی تحت نظارت شورای عالی متشکل از شعشیع، خاکی، دولتی و سلیمی قضاوت این رقابتها را برای تعیین نفرات ممتاز بر عهده دارند.
برگزاری نشست علمی اسلام هراسی با حضور رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
علیزاده با بیان این مطلب که متناسب با جاذبههای زیارتی و گردشگری مشهد مقدس برنامههای متنوعی برای شرکتکنندگان در نظر گرفته شده است، ابراز کرد: برگزاری دو نشست علمی و پژوهشی با عنوان اسلامهراسی و اسلامستیزی با حضور رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حرکت به سوی زندگی قرآنی با حضور قائممقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی از برنامههای جانبی برای این مسابقات در نظر گرفته شده است.
وی با اعلام پخش مستقیم آیین افتتاحیه و اختتامیه این رقابتها از سیما و رادیو قرآن بیان کرد: آیین افتتاحیه این مسابقات با حضور وزیر علوم و رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در سالن همایشهای صدا و سیمای خراسان رضوی برگزار میشود.
دبیر سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن درباره دلایل انتخاب مشهد مقدس به عنوان میزبان این رقابتها گفت: پیوند قرآن و عترت در اندیشه دانشجویان مسلمان مهمترین دلیل انتخاب جوار مقدس امام هشتم(ع) برای میزبانی این رقابتها به شمار میرود.
برگزاری ادواری این رقابت ها در دیگر کشورها از رویکردهای دبیرخانه است
وی از بررسی برای برگزاری ادواری این مسابقات به میزبانی کشورهای مختلف و با نظارت دبیرخانه خبر داد و عنوان کرد: بخشیدن رویکرد پژوهشی به این مسابقات در دورههای آتی و برگزاری نشستهای جانبی برای تشکیل اتحادیه جهانی فعالیتهای قرآنی دانشجویان مسلمان اولویتهای دبیرخانه این رقابتها به شمار میرود.
علیزاده حضور نمایندگان کشورهای اثرگذار منطقه را از اولویتهای برگزاری رقابتهای قرآن بینالمللی دانشجویان مسلمان برشمرد و خاطرنشان کرد: حضور شرکتکنندگان و داوران از کشورهای مختلف و اثرگذار منطقه در رقابتهای ایران روند حضور شرکتکنندگان و داوران ایرانی در عرصههای بینالمللی را تسهیل میکند.
شایان ذکر است، نشست خبری تشریح برنامههای سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان شنبه 11 دی با حضور رییس جهاد دانشگاهی، معاون فرهنگی وی و دبیر ستاد این مسابقات برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما