به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی کل کشور در همایش "پیشگیری و مبارزه با فساد" به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد از برگزاری همایش تخصصی با این موضوع توسط شورای نظارتی کشور با مشارکت سه قوه در آینده نزدیک خبرداد و گفت: کتاب و سنت دو بال پرواز هستند که الهام گرفتن از آنها مانع انحراف ما می شود و به این جهت می توانیم به ساحل امن دست یابیم.
وی افزود: اگر کسی می خواهد به مدارج عالی کمال برسد نباید به دنبال فساد و برتری طلبی باشد. اگر کسی می خواهد به این درجه عالی برسد، حتی نباید به فکر فساد هم باشد. دستاوردهای جامعه در مبارزه با فساد نیز ناشی از همین نگاه به کتاب و اهل سنت است.
وی با بیان اینکه استکبارستیزی و استبدادستیزی ملت ایران برگرفته از همین دو امر مهم یعنی کتاب و سنت است، خاطرنشان کرد: سیاست های مقام معظم رهبری مبانی بسیار دقیق در مبارزه با فساد اجتماعی و اقتصادی است و در رابطه با فساد اقتصادی در سخنان امام خمینی(ره) نیز تاکید فراوان به چشم می خورد.
وی تصویب قانون مبارزه با پولشویی و ملحق شدن ایران به کنوانسیون سازمان ملل را ازجمله دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در مبارزه با فساد دانست و اظهارکرد: قانون مبارزه با پولشویی در چندسال پیش تصویب شد و بخش های زیادی از آن اجرایی شد. امیدواریم کل قانون نیز به زودی اجرایی شود. این قانون در مبارزه با فساد دامنه فراگیری دارد.
وی ادامه داد: قانون کنوانسیون سازمان ملل نیز در جمهوری اسلامی تصویب شد و سه سال قبل به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید و به عنوان قانون داخلی نیز مورد توجه قرار می گیرد.
وی بااشاره به تصویب قانون صندوق توسعه ملی، خاطرنشان کرد: با توجه به این قانون هر ساله 20 درصد از فروش خالص نفت به این صندوق ریخته می شود و در چند سال آینده با ذخایر بانکی ما برابری می کند. برای عدم تعدی به این صندوق نیز یک هیئت عالی مستقیم تعیین شد و رییس دیوان بازرسی کشور، رییس سازمان حسابرسی و رییس بازرسی کل کشور از اعضای هیئت عالی این صندوق هستند.
حجت الاسلام پورمحمدی تصریح کرد: قانون نظارت بر رفتار قضات و داوران جامعه نیز ازجمله قوانین بود که در راستای مبارزه با فساد تصویب شد تا از این طریق نظارت مستقیمی بر روند صدور حکم توسط قضات انجام شود.
همچنین قانون نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس نیز تصویب شد که در این قانون نمایندگان مجلس فراتر از قانون در کنترل و نظارت بر نمایندگان مواردی تصویب کرده اند که در سلامت تصمیم گیری کشور موثر است.
رییس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: قانون ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد نیز در هفتم آبان به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید و مقدمات اجرای آن فراهم می شود. در این قانون فساد در حوزه اداری، عمومی، دولتی و غیرخصوصی دیده شده و مجازات ها به طور شفاف مشخص شده و مجریان و ناظران آن نیز تعیین شده اند. در این قانون بحث های زیرساختی نیز در نظر گرفته شده است و استفاده از دولت الکترونیک یکی از محورهای اصلی در این قانون است. همچنین اعلام و تنظیم شاخص سلامت اداری نیز در این ماده قانونی دیده شده است که امیدواریم هر چه زودتر آیین نامه های آن تعیین شود و در جامعه اجرا شود.
وی بااشاره به تشکیل شورای نظارتی به عنوان یکی از مراجع اصلی اجرای قانون، خاطرنشان کرد: در قانون پنجم توسعه این شورا به هویت قانونی رسیده و از اختیارات قانونی برخوردار است و از هر سه قوه در این شورا عضو هستند و زمینه های خوبی برای مبارزه با فساد دیده شده اند.
حجت الاسلام پورمحمدی ادامه داد: ما در سال های گذشته پرونده های بسیاری در دیوان محاسبات، سازمان بازرسی، سازمان حسابرسی و وزارت اطلاعات داشته ایم که به قوه قضاییه فرستاده شود و احکام مختلفی در حق مجرمین تصویب و اجرا شده اند و سعی کردیم اطلاع رسانی خوبی در عرصه داخلی و خارجی در این زمینه داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: سازمان بین المللی با عنوان سازمان شفافیت جهانی (ETI) که سلامت اداری کشورها را بررسی می کند، تحت تاثیر تحقیقات ناقص و اتفاقات سیاسی رتبه ما را بسیار پایین برآورد کرده بود. ما سعی کردیم ابهامات را برطرف کنیم و در مجامع بین المللی حضور داشته باشیم.
وی افزود: در عرض دو سال رتبه ایران در این سازمان 47 رتبه ارتقا یافت و امسال نیز رتبه جمهوری اسلامی ایران 23 رتبه ارتقا یافته است. البته رتبه فعلی را قبول نداریم و می دانیم اتفاقات سیاسی در این زمینه بر این رتبه تحمیل می شود و ما علی رغم تمام واکنش های منفی بر علیه ما ما می توانیم جایگاه خود را ارتقا دهیم.
وی تصریح کرد: بانک جهانی در سلامت کسب و کار رتبه جمهوری اسلامی را 10 درجه ارتقاء داد و در ثبت شرکت ها نیز به همین میزان ارتقا یافتیم.
وی درخصوص پرونده اختلاس اخیر گفت: این پرونده اعداد و ارقام نجومی بسیاری دارد اما از یک طرف اراده نظام جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که با تمام قوا آن را دنبال می کنند. افکار عمومی هم نسبت به این موضوع حساس هستند و 98 درصد مردم موضوع فساد اقتصادی را دنبال می کنند. 70 درصد هم براساس آمار ما اطلاعات خوبی راجع به پرونده اختلاس دارند. این موضوع نشان می دهد که جامعه نمی خواهد فساد ترویج پیدا کند و نسبت به آن حساسیت دارد که در این رابطه جایگاه دستگاه نظارتی در قوه قضاییه نیز ارتقاء یافته است.
حجت الاسلام پورمحمدی گفت: در نظرسنجی از مردم، مردم دستگاه های دولتی را در ایجاد فساد مسئول می داند و 16 درصد نیز قوه قضاییه را مسئول این موضوع دانستند و پاسخ گوترین دستگاه را نسبت به موضوع اختلاس و فساد مالی با آمار 62 درصد قوه قضاییه می دانند.
حجت پورمحمدی اظهارکرد: سوءاستفاده از موقعیت و قدرت نزدیک شدن منابع قدرت و ثروت، رفاقت سیاسی و جناح بندی های سیاسی، ضعف نظام مدیریت بی برنامگی در بودجه بندی، ضعف برخورد قضایی ازجمله علت هایی است که مردم در نظرسنجی ها در شکل گیری فساد موثر دانستند.
شایان ذکر است، همایش سازمان بازرسی کل کشور به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد امروز 20 آذر در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما