خبرگزاری شبستان_ خرم آباد، کرونا، ویروسی ناشخته که از شهرووهان چین جان و گرفت و در مدت کوتاهی به دلیل واگیر بودن دنیا را به حیرت وا داشته است.
بیماری که باعث ضعف و بیحال شدن مبتلایان و بستری شدن آنان در بیمارستان و طی مدت درمان می شود.
اما به دلیل نبود درمان و احتمال مرگ و میر گروه های خاص چون بیماران سرطانی و افراد دارای ضعف ایمنی، هراسی عجیب در جامعه ایجاد کرده است.
به دلیل تعطیل شدن مدارس برای صیانت از جان دانش آموزان و برخی مشاغل و همچنین در آستانه عید نوروز، برخی برای فرار از ویروس کرونا کوله بار سفر بسته و به شهرهای خود و برخی هم به دامان طبیعت سبز شمال پناهده شدند.
در حالی که 2 تا 28 روز طول می کشد تا بیماری خود را نشان دهد، گویی این مهم کمتر مورد توجه این قشر از مردم قرار گرفته است.
اما به رغم ضعف های فرهنگی که شاید بارزترین آن را همان سفرهای غیر ضر وری باشد، امروز مردم با رعایت بهداشت فردی و اجتماعی غنای فرهنگی خود را به نمایش گذاشته اند.
نانوایی که اجازه می دهد مردم خود نان را پس از خروج از تنور بردارند و بعد از گرمای تنور تنها دست خریداران نان را لمس می کند.
وسواس مردم در برخورد صحیح با همدیگر، اجتناب از دست دادن، رعایت فاصله مناسب در وسایل نقلیه عمومی و.... نمونه های از غنای فرهنگی مردمی است که برای مقابله با شیوع بیماری کرونا در پیش گرفته شده است.
در کنار توجه مردم به بهداشت فردی، اقدام شهرداری در ضدعفونی شدن کوچه ها، خیابان ها و معابرهم کاری، ضدعفونی شدن مدارس، ادارات و دستگاه های اجرایی، سالن های ورزشی مثبت و ارزنده و نشان دهنده وظیفه شناسی خوب مسئولان است.
در کنار این اقدامات، برخی از مردم مومن و متدین اقدام به پاکسازی مساجد و اماکن زیارتی کرده اند.
کالای بهداشتی مورد نیاز مردم در سریعترین زمان تامین می شود
استاندار لرستان با اشاره به اینکه محیط های اداری استان ضدعفونی می شود، گفت: کالاهای اولیه مورد نیاز مردم در سریعترین زمان ممکن تأمین می شود.
« سید موسی خادمی» افزود:ادارات بر اساس دستورالعمل های دانشگاه علوم پزشکی نسبت به ضد عفونی محیط های اداری اقدام کنند.
استاندار لرستان اظهار داشت: تیمی متشکل از بازرسان تعزیرات حکومتی، علوم پزشکی، صمت و دادستانی به صورت مستمر بر بازار کالاهای اولیه مانند الکل، ژل بهداشتی و ماسک نظارت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: کالاهای اولیه مورد نیاز مردم درسریعترین زمان ممکن تامین و در اختیار مردم قرار می گیرد.
خادمی اظهار داشت: همچنین تیم های نظارتی بر نحوه توزیع کالا های ثانویه مانند گوشت، مرغ و میوه نظارت دارند و در صورت برخورد باتخلفات احتمالی به دبیرخانه ستاد گزارش می شود.
وی با اشاره به ضرورت آموزش در خصوص نحوه صحیح پیشگیری، ادامه داد: مدیران دستگاههای اجرایی برای ضدعفونی محیطهای اداری مکلف شده اند.
وی ادامه داد: دستگاه های اجرایی برای ضدعفونی محیط های اداری باید بر اساس دستورالعمل های دانشگاه علوم پزشکی اقدام کنند.
خادمی خاطرنشان کرد: ضدعفونی و پاکسازی فضاهای عمومی شهری توسط شهرداری های سطح استان و مناطق روستایی با همکاری اداره کل دامپزشکی و دهیاران انجام شود.
استاندار لرستان با بیان این نکته که داروخانه های متخلف پلمپ خواهند شد، عنوان داشت: شهرداری های استان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی نسبت به ارائه پیام ها و تبلیغات محیطی در خصوص بیماری کرونا اقدامات لازم در سطح شهرستان های استان به عمل آورند .
پرهیز از سفر و رعایت بهداشت برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ضروری است
« محمد رضا نیکبخت» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، افزود: مهم ترین اصل در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا توجه به نکات مورد تاکید رد پیشگیری و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر ضرورت توجه به نکات پیشگیری از ویروس کرونا، اظهار داشت: راه های پیشگیری از این بیماری سهل و آسان است.
وی با اشاره به اهمیت حفظ آرامش و پرهیز از استرس، بیان کرد: آمار مرگ ومیر ناشی ویروس کرونا از آنفولانزا نوع NA بسیار کمتر است.
نیکبخت با بیان اینکه خانواده بهتر می تواند بیماری را کنترل کند بر ضرورت پرهیز از سفر تاکید کرد و ادامه داد: مهم ترین مکان برای پیشگیری از ویروس کرونا، خانه افراد است به شرطی که عادت داشته باشیم همه سطوح چون میز، صندلی، میز غذاخوری و.... را با مواد ضدعفونی تمییز و پاکسازی شود.
وی با اشاره به اهمیت رعایت نکات بهداشت فردی، افزود: اگر کسی حتی در محیط خانه وخانواده عطسه و سرفه دارد حتما از دستمال کاغذی استفاده کند و درصورت نبود ماسک، دستمال و.... دست خود (آرنج) را جلوی بینی و دهان قرار دهد.
نیکبخت خاطرنشان کرد: یکی از مهم ترین راه های پیشگیری از ویروس کرونا شست وشوی مرتب و صحیح دست ها با آب و صابون است.
وی با بیان اینکه این ویروس بیشتر از طریق عطسه و سرفه منتقل می شود، بیان کرد: مهم ترین مساله این است که از دست دادن و روبوسی پرهیز شود و فاصله خود را با افراد مختلف حفظ کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه از مسائلی که می تواند باعث شیوع بیماری شود، حضور در جمعیت های بزرگ است، خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از شیوع این بیماری اعلام می شود؛ مردم از حضور در تجمع های بزرگ پرهیز کنند.
نیکبخت ادامه داد: درصورت تردد در محیط خارج از منزل، به محض ورود به خانه باید لباس های بیرونی را در مکانی خاص قرار دهند.
وی با اشاره به بزرگنمایی در مورد ویروس کرونا بویژه در فضای مجازی، افزود: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی حدود دو درصد مرگ و میر برای این بیماری ثبت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به راه اندازی مجدد کارخانه الکل سازی لرستان، افزود: امروز در همه داروخانه های مربوط به بیمارستان ها و داروخانه های دولتی، الکل و ژل های ضد عفونی وجود دارد و در اختیار مردم قرار می گیرد.
انسجام دانشگاه علوم پزشکی لرستان در مبارزه و پیشگیری از شیوع کرونا
رئیس مرکز آموزشی درمانی شهید رحیمی خرم آباد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، افزود: اقدامات پیشگیرانه خوبی در حوزه بهداشت و درمان در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: کادر درمانی مرکز آموزشی درمانی بیمارستان شهید رحیمی برای مقابله با موارد احتمالی آمادگی کامل دارد.
مردم با رعایت نکات بهداشتی در جلوگیری از انتشار ویروس این بیماری کمک کنند
مدیر بازرسی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: سطح خدمات و میزان آمادگی پرسنل درمانی در دو مرکز آموزشی درمانی شهدای عشایر و شهید رحیمی خرم آباد در شرایط بحران انتشار ویروس "کرونا" با حضور بازرسان دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت.
«فریدون دهقانی» با بیان اینکه روند ارائه ی خدمات در حد مطلوب است، اظهار داشت: سری دوم تجهیزات مورد نیاز کادر درمانی خریداری شده است.
وی بیان کرد: مشکلات و نیازهای پرسنل در قالب گزارش مکتوب در اختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفت.
دهقانی ادامه داد: این بازرسی ها تا پایان شرایط خطر انتشار بیماری از مراکز درمانی سراسر استان ادامه خواهد داشت.
تولید روزانه 15 هزار لیتر محلول ضدعفونی در لرستان
مدیرعامل شرکت الکل سازی ویسیان گفت: روزانه ۱۵هزار لیتر محلول ضدعفونی کننده در این کارخانه تولید و به بازار مصرف عرضه می شود.
علی ویسکرمی اظهار داشت: طی جلسات مختلف بنا شد که الکل تولید شده در الکل سازی را به محلول ضدعفونی تبدیل کنیم در این راستا روزانه ۱۵هزار لیتر محلول تولید و به بازار مصرف توزیع می شود.
وی با بیان اینکه مردم با مراجعه به محل کارخانه محلول مورد نیاز خود را تهیه می کنند افزود: محصولات را با قیمت مصوب سال گذشته بفروش می رسانیم و هیچگونه افزایش قیمت نداریم بنابراین نهادهای نظارتی بایدنسبت به کنترل قیمت تمام شده محصول برای مصرف کننده اقدام نمایند.
ویسکرمی بیان کرد: روزانه یکهزار لیتر محلول در فرآیند بسته بندی به فاضلاب هدر می رود، مسئولان باید به فکر کارخانه الکل سازی باشد چراکه هیچگونه سودی نمیکنیم.
وی گفت: از اینکه در شرایط بحرانی می توانیم به مردم خدمت کنیم احساس خوبی داریم، مشتریان داروساز از گذشته الکل خریداری می کردند اما اکنون قادر به تحویل الکل به آنها نیستیم چراکه تمام الکل تولید شده به محلول تبدیل می شود.
نظر شما