حجت‌الاسلام خسروشاهی از شخصیت‌های برجسته تقریبی بود/ به‌حق او را فرهنگ‌بان کوشا نامیدند

حجت‌الاسلام مختاری در پیام تسلیت درگذشت حجت‌الاسلام سیدهادی خسروشاهی، نوشت: ایشان خدمات ارزنده‏‌اى را در حفظ فرهنگ اسلامى و نشر اندیشه اصیل اسلامى ارائه داده و به همین دلیل است که در میان ارباب فکر و اندیشه به عنوان «فرهنگ‌بان کوشا» لقب یافته است.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: حجت الاسلام والمسلمین «محمد حسین مختاری»، رییس دانشگاه مذاهب اسلامی در پیامی درگذشت مجاهد نستوه، شخصیت برجسته و دغدغه‌مند تقریبی جهان اسلام، دانشمند فرزانه، نویسنده و مترجم پرکار و فعال نهضت اسلامی و استاد گرانقدر دانشگاه مذاهب اسلامی حجت الاسلام والمسلمین «سيدهادی خسروشاهی» را تسلیت گفت.

 
متن این پیام تسلیت به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم 
انا لله و انا الیه راجعون
«إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ»
ارتحال مجاهد نستوه، شخصیت برجسته و دغدغه‌مند تقریبی جهان اسلام، پژوهشگر فرزانه، نویسنده و مترجم پرکار و فعال نهضت اسلامی، عضو هسته اولیه تاسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و از اساتید گرانقدر دانشگاه مذاهب اسلامی موجب تالم و تاثر فراوان اینجانب و تمامی فعالان عرصه تقریب و وحدت امت اسلامی گردید.
 
مرحوم خسروشاهی از فعالان و پژوهشگران نهضت هاي اسلامي معاصر بود كه بيش از نيم قرن با ادبيات و آثار فكري گروه‌های مختلف در کشورهای اسلامی از جمله مصر آشنا بود و در تدوین و تنقیح و نشر آثار اساتید و شخصیت هایى چون: سید جمال الدین اسدآبادی، آیت ‏اللَه کاشف ‏الغطاء، علامه سید محمدحسین طباطبایى، حاج سراج انصارى، سید محمد محیط طباطبایى، سید غلامرضا سعیدى، محمد نخشب و... کوشا بوده و خدمات ارزنده‏ اى را در حفظ فرهنگ اسلامى و نشر اندیشه اصیل اسلامى ارائه داده و به همین دلیل است که در میان ارباب فکر و اندیشه به عنوان «فرهنگبان کوشا» لقب یافته است.
 
استاد خسروشاهی در مسأله تقریب مذاهب اسلامى و وحدت امت اسلامی نیز از نیم قرن پیش به عنوان یکی اعضای موثر و اولیه این جریان در تاسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و از پیشگامان این حرکت خدمات فراوانی ارائه داد. بطوریکه مکاتبات ایشان با علامه شیخ محمدتقى قمى (مؤسس دارالتقریب قاهره) گواه این سابقه بلند است.
 
حضور فعال در کنفرانس‌های تقریبی داخل و خارج از کشور و مراودات و ارتباطات مستمر با شخصیت های برجسته تقریبی معاصر از جمله ویژگی های آن مرحوم بود.
 
بدون تردید امروز خلاء و فقدان شخصیتی‌ دلسوز، محقق و دغدغه مند تقریبی همچون استاد خسروشاهی در شرایط کنونی جهان اسلام که بشدت نیازمند تعقل و اندیشه ورزی و روشنگری در برابر جریان‌های افراطی و تفکرات تکفیری است بیش از پیش احساس خواهد شد.
 
اینجانب ضایعه اندوهناک درگذشت این عالم محقق و مجاهد تقریبی را به پیشگاه امام عصر(عج) و محضر رهبر معظم انقلاب، حوزه‌های علمیه، شاگردان و ارادتمندان آن مرحوم به ویژه مجموعه‌های فعال در عرصه تقریب مذاهب اسلامی و خانواده‌ مکرم ایشان تسلیت عرض نموده و برای آن فقید سعید، غفران الهی و علو درجات و برای بازماندگان صبر و سلامتی مسئلت می‌نمایم.
 
محمد حسین مختاری 

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی

 

گفتنی است، حجت الاسلام سیدهادی خسروشاهی در پی ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری درگذشت.

 

وی بیش از ۸۰ جلد کتاب به زبان فارسی و عربی (علاوه بر صد‌ها مقاله در نشریات اسلامی ایران و جهان اسلام) تألیف کرده است که بیش از ۴۰ جلد آن، تاکنون بار‌ها در داخل و خارج منتشر و بعضی از آن‌ها بیش از ۳۰ بار تجدید چاپ شده‌اند. علاوه بر تألیفات و ترجمه‌ها، ۱۲۰ جلد کتاب دیگر نیز با تحقیق، توضیح و یا مقدمه و اشراف ایشان در ایران و ایتالیا و مصر و … چاپ و منتشر شده است.

کد خبر 899613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha