به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سیدابراهیم رییسی، معاون اول قوه قضائیه درجمع خبرنگاران درحاشیه همایش روز جهانی مبارزه با فساد پیرامون رسیدگی به پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی گفت: به مردم عزیز اطمینان می دهیم که به هیچ عنوان رسیدگی به این پرونده به فراموشی سپرده نخواهد شد و اطلاعات بعدی از طریق سخنگوی قوه قضاییه اعلام می شود.
معاون اول قوه قضاییه افزود: روند کار در رسیدگی به این پرونده در بخش مقدماتی است و مردم را از تمامی اطلاعات این پرونده مطلع می کنیم. مردم نگرانی نداشته باشند. این پرونده مشمول مرور زمان نخواهد شد.
حجت الاسلام رییسی تاکیدکرد: پرونده را به نتیجه می رسانیم و کسانی را که مرتکب فساد شده اند به نتیجه اعمالشان خواهیم رساند.
وی پیرامون نظارت مدیران گفت: نظارت در سطح وظایف مدیریت است و هیچ مدیری بدون نظارت نمی تواند تعریف شود و باید مدیران حتماً نسبت به مجموعه خود، خودکنترلی علی الدوام (مستمر) داشته باشد.
وی اظهارکرد: اگر شخصی در مجموعه سازمان خود ناهنجاری می بیند، باید فریاد بزند و یا اگر زمینه های فساد هست آن را باید از بین برد تا هر کس به هر دلیل و انگیزه ای که بخواهد فساد کند نتواند موفق به فساد شود. اصلاح بسترها بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در پیام 8 ماده ای مقام معظم رهبری اصلاح قوانین و نظارت و تصویب قوانینی که خاصیت بازدارندگی داشته باشند، مورد تاکید قرار گرفته است، به همین جهت در مبارزه با مفسدان به مردم عرض می کنیم که اراده ی جدی در مبارزه با فساد در قوه قضاییه وجود دارد.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: دست اندرکاران و کارشناسان خود را موظف به عمل به قانون بدانند. تخلف از قانون را برای خود معصیت، جرم و یک خطای نابخشودنی بدانند. این امر یکی از ضمانت های اجرایی قانون است. خصوصاً در نظامی که مبتنی بر دین است و مردم متدین هستند، اخلاق فردی و اجتماعی می تواند بسیار موثر باشد.
وی قوانین و مقررات را بسیار مهم در جهت بازدارندگی از فساد دانست و اظهارکرد: آنچه مسلم است مردم جامعه به دنبال عملیاتی شدن این موضوع هستند و با افراد متخلف از قانون نیز باید مطابق با جرمشان برخورد شود.
وی اظهارکرد: عموم مردم خود را موظف به قانون مداری می دانند به همین جهت قانون هایی که خاصیت بازدارندگی از فساد دارند بایدها و نبایدهای جامعه را هدایت می کنند و در شکل گیری یک نظام سالم اجتماعی و در مبارزه با فساد بسیار اهمیت دارند.
وی با بیان اینکه 5 نهاد نظارتی در مبارزه با فساد و عمل به قانون مقابله با مفسدان تشکیل شده است، تصریح کرد: در نهادهای نظارتی یک وظیفه عام وجود دارد مثل وظیفه ای که سازمان بازرسی یا دیوان محاسبات برعهده دارد. من فکر می کنم باید نظارت را در سطح وسیع تعریف کنیم، به عبارتی نظارت در سه سطح متقابل تعبیر می شود. یکی نظارت خود افراد که به خودکنترلی معروف است. دوم نظارت دست اندرکاران و کارشناسان و سپس نظارت مدیران که هر سه ضروری است.
شایان ذکر است؛ همایش سازمان بازرسی کل کشور به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد امروز 20 آذر در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما