برنامه‌ریزی برای دوره جدید فعالیت پایگاه علوم استنادی جهان اسلام

حجت الاسلام عاملی گفت: با وجود گذشت بیش از ۱۰ سال از فعالیت پایگاه علوم استنادی جهان اسلام باید برنامه‌ریزی برای دوره جدید فعالیت این مرکز با نگاه توسعه‌ای در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام«سعید رضا عاملی» با حضور در پایگاه علوم استنادی جهان اسلام «I.S.C» در شهر شیراز ضمن بازدید از بخش‌های مختلف این مرکز علمی با مسئولان پایگاه علوم استنادی جهان اسلام دیدار و گفتگو کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: با وجود گذشت بیش از ۱۰ سال از فعالیت پایگاه علوم استنادی جهان اسلام باید برنامه‌ریزی برای دوره جدید فعالیت این مرکز با نگاه توسعه‌ای در دستور کار قرار گیرد.

 

حجت الاسلام عاملی با تاکید بر لزوم ارائه گزارش عملکرد پایگاه علوم استنادی جهان اسلام در این شورا افزود: هدف از ارائه این گزارش باید تبیین اقدامات انجام شده و برنامه‌ریزی برای آینده باشد.

 

وی ادامه داد: هر قدر به سمت قدرتمندتر شدن نهادهایی علمی خود که دارای کارکرد بین‌المللی هستند، حرکت کنیم موفق‌تر خواهیم بود.

 

عاملی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: از نگاه رهبر معظم انقلاب «مدظله العالی» که در این متن نمود یافته پایه و مبنای قدرت کشور در قدرت علمی است و با این رویکرد ایشان بیش از ۱۰ سال است در نامگذاری سال‌ها به اقتصاد دانش بنیان تاکید کرده‌اند.

رهبر حکیم انقلاب «مدظله‌العالی» حامی اصلی حرکت علمی کشور هستند

وی افزود: در راهبردهای هفتگانه بیانیه گام دوم انقلاب هم نخستین راهبرد به علم، فناوری، پژوهش و آموزش نظر دارد و می‌توان گفت شخص رهبر حکیم انقلاب «مدظله العالی» حامی اصلی و پشتیبان حرکت علمی کشور هستند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری در جریان علمی کشور ادامه داد: هر قدر برای توسعه علمی کشور سرمایه‌گذاری شود با توجه به ارزش افزوده بالای این بخش، چندین برابر این سرمایه‌گذاری بهره خواهیم برد.

تا در عرصه بین‌المللی دارای "نمانام" «بِرَند» بزرگی نباشیم، حرفی برای گفتن نخواهیم داشت

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با تاکید بر لزوم تقویت زیرساخت‌های علمی کشور گفت: باید نگاه رتبه‌بندی بین‌المللی باشد چون ما تا در عرصه بین‌المللی دارای "نمانام" «بِرَند» بزرگی نباشیم، حرفی برای گفتن نخواهیم داشت.

وی افزود: در نظام بودجه کشور، رتبه‌بندی بین‌المللی دارای اهمیت است و برای دانشگاه‌ها هم این رتبه مهم است.

عاملی ادامه داد: رابطه نظام ممیزی دانشگاه‌های جهان و به‌ویژه کشورهای اسلامی باید با پایگاه علوم استنادی جهان اسلام تقویت شود.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: نکته دیگری که لازم است به آن توجه شود، نقش پایگاه علوم استنادی جهان اسلام در راهبری کل مسیر علم و فناوری کشور است.

قدرتمند شدن کشور سرلوحه فعالیت‌های علمی باشد

وی با اشاره به نظام دسته‌بندی شاخص‌های علمی افزود: در حوزه شاخص‌های ملی، حل مشکلات فعلی کشور یک نکته مهم است و باید قدرتمند شدن کشور سرلوحه فعالیت‌های علمی باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نظراتی که صِرف نگارش مقاله را حلال مشکلات کشور نمی‌داند، ادامه داد: آنچه که مهم است آن است که باید نگارش مقاله علمی به توانمند شدن کشور و نظام علمی ما منجر شود.

وی گفت: در بحث توسعه مولفه‌ها باید بسط و گسترش پیدا کند و به عنوان نمونه پایگاه علوم استنادی جهان اسلام باید وارد عرصه رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان نیز شود.

عاملی افزود: حتی به نظر من این پایگاه ظرفیت و قابلیت رتبه‌بندی بخش صنعت را هم دارد و اصولا بسیاری از بخش‌ها که برای آن استاندارد تعریف شده قابلیت رتبه بندی شدن توسط پایگاه علوم استنادی جهان اسلام را دارند.

توجه به موضوع تحقیق و توسعه ضروری است

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به آمار سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ بخش فناوری اطلاعات در حوزه زیرساخت‌ها گفت: شرکت‌هایی مانند "گوگل" و ... به موضوع "تحقیق و توسعه" توجه زیادی دارند و باید شما هم بر این موضوع تمرکز داشته باشید چون تمام شرکت‌ها و نهادهایی که رشد کرده‌اند با تکیه بر "تحقیق و توسعه" رشد کرده‌اند و بودجه‌های زیادی را به این موضوع مهم اختصاص داده‌اند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تاکید بر لزوم تقویت و ارتقای جایگاه "پایگاه داده‌ها" در پایگاه علوم استنادی جهان اسلام ادامه داد: باید در این زمینه به موضوع مهم پدافند غیر عامل و مقابله با خطرات و تهدیدات سایبری هم توجه شود.

کد خبر 899071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha