آشفتگی بازار زیر سایه کرونا

بازار خرید مایحتاج زندگی این روزها با ورود ویروس کرونا، قیمت های مختلفی را تجربه می کند و آشفتگی عجیبی در بازار مشهود است.

خبرگزاری شبستان -مازندران؛ بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان بیش از ۲ هزار نفر را گرفته است.

 

این روزها با ورود ویروس کرونا و افزایش تقاضای مردم برای خرید دستکش، ماسک، الکل، شوینده ها و حتی مواد خوراکی، شاهد آشفته بازاری در خرید و فروش این قبیل کالاها هستیم.

 

آشفتگی که اگر چه از نظر پزشکان هجوم آوردن برای خرید ماسک و دستکش بی مورد است و نباید انجام شود؛ اما با توجه به خطری که از این ویروس وجود دارد؛ دامن گیر بازار هم شده است و دلالان از این قضیه سوء استفاده کردند.

 

واکنش مسئولان بهداشت و درمان به افزایش قیمت لوازم بهداشتی در این زمان این بود که تقاضا برای خرید افزایش یافته است و به همین دلیل شاهد خرید جدید و افزایش قیمت ها هستیم و کنترل دقیق بر بازار اعمال نمی شود.

 

این در حالیست که در کنار خرید ماسک قیمت محصولات خوراکی از قبیل سیر، زنجبیل، لیمو و دارچین هم قیمت صعودی داشته است و با قیمت روزهای گذشته قابل مقایسه نیست.

 

خبرنگار شبستان در بازدید میدانی از بازار مازندران و در گفت و گو با شهروندان از این آشفته بازار گزارش می دهد.

 

قیمت نزولی میوه و تره بار در بازار

«اشرفی» یکی از شهروندان بهشهری با اشاره به قیمت نزولی میوه و تره بار در بازار در روزهای اخیر گفت: متاسفانه با وجود اینکه شعار فراوان برای کنترل بازار داده می شود؛ در عمل هیچ نظارتی بر بازار وجود ندارد.

 

وی به خبرنگار شبستان گفت: در حال حاضر قیمت  هر کیلوگرم زنجبیل در بازار بهشهر بین 100 تا 140 هزارتومان متغیر است و سیر  که تا دیروز در بازار با قیمت 5 تا 10 هزار تومان به فروش می رسید اکنون 30 تا 50 هزار تومان است.

 

«کشاورزیان» از دیگر شهروندان مازندرانی هم با اعلام اینکه قیمت هر کیلوگرم لیموترش نیز تا دیروز15 هزار تومان بود اکنون به 50 تا 80 هزارتومان رسیده است؛ خواهان نظارت دقیق تر بر بازار شد.

 

وی در گفت و گو با خبرنگار شبستان افزود: متاسفانه با افزایش قیمت ها وقتی اعتراض می کنیم، گوش شنوایی وجود ندارد و اعلام می شود که چون گران می خریم؛ گران می فروشیم و متاسفانه ما به خودمان هم رحم نمی‌کنیم.

مردم از اجتماع برای خرید ماسک و شوینده جلوگیری کنند

« علیرضا خانجانی» در این مورد اظهار کرد: صف کشیدن برای خرید ماسک و دستکش در داروخانه ها بی مورد است و مردم باید از این اجتماعات برای خرید ماسک و مواد شوینده جلوگیری کنند.

 

رییس شبکه بهداشت و درمان نکا به خبرنگار شبستان گفت: گروه های نظارتی از اداره صنعت، معدن و تجارت و اکیپ بهداشت و درمان کنترل لازم را در بازار انجام می دهد و با افراد متخلف برخورد می شود.

 

وی با اعلام اینکه کمبود ماسک در بازار نداریم، خاطر نشان کرد: تقاضای مردم برای خرید ماسک افزایش یافته است و این در حالیست که عرضه بر مبنای گذشته بوده است و با افزایش تقاضا برای خرید مجدد زمان لازم است که عملیاتی شد.

 

خانجانی افزود: براساس اعلام وزارت بهداشت و درمان، مقرر شد که ماسک هایی در اختیار افراد قرار گیرد که در این صورت هم افراد بیمار باید از ماسک و دستکش استفاده کنند.

نظارت و گشت کامل بر بازار انجام می شود

« هادی زاده» گفت: گشت مشترک ویژه‌ای با همکاری بازرسان دانشگاه علوم پزشکی، تعزیرات و سازمان صمت برای نظارت بر توزیع ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده در بازار تشکیل شده و نظارت کامل بر بازار انجام می شود.

 

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت ساری در گفت و گو با خبرنگار شبستان اظهار کرد: حمایت از حقوق مصرف‌کننده یکی از مهمترین وظایف ما در سازمان است و با قوت در این بخش وارد شده ایم تا حقوق مصرف‌کننده حفظ شود.

 

وی افزود: نظارت کامل بر بازار انجام می شود و شهروندان می توانند هر نوع گران فروشی را به ما گزارش کنند.

شستن دست ها با آب و صابون موثرترين و مقرون به صرفه ترين اقدام بهداشتي مقابله با کرونا

« محمدتقی صالح طبری» در گفت و گو با خبرنگار شبستان  افزود: شستن دست ها با آب و صابون موثرترين و مقرون به صرفه ترين اقدام بهداشتي برای مقابله با کروناست که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

 

رییس شبکه بهداشت و درمان بهشهر اظهار کرد: شستن دست‌ها هزار و یک فایده دارد و شما را از بسیاری از بیماری‌ها دور می‌کند و برای مقابله با ویروس کرونا مهمترین اقدام؛ شستن مرتب دست هاست.

 

وی گفت: دستان‌مان یک راه مهم و عمده انتقال عفونت و آلودگی به محیط اطراف‌مان است و ویروس های بیماری‌زا می‌توانند به راحتی از دست‌ها جدا شوند و محیط اطراف ما را آلوده کنند.

 

صالح طبری اظهار کرد: برای شستن دست ها باید 20 تا 30 ثانیه زمان بگذاریم و کف دست، پشت دست، بین انگشتان و زیر ناخن ها را کاملا صابون مالید و خوب آب کشید.

 

به گزارش شبستان، تیم درمانی در مراکز بهداشت و درمان با ورود ویروس کرونا در آماده باش کامل است و با تمام توان برای کمک به مردم وارد صحنه شده اند و در این شرایط بحران، باید همه ما بحرانی عمل کنیم و به دور از استرس، برای خروج از بحران با همکاری، همبستگی و اتحاد تلاش کنیم و نشود که خدای ناکرده با افزایش قیمت ها و فشار به مردم و سوء استفاده به قولی از « آب گل آلود ماهی بگیریم».

کد خبر 899060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha