به گزارش خبرگزاری شبستان، سرلشکر جمیل السید، رئیس پیشین دستگاه امنیت لبنان امروز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار العالم در بیروت گفت: از آنجا که نظام سوریه در اردوگاه مقاومت قرار دارد، تلاش هایی در جریان است تا از طریق رسانه ها در سوریه انقلابی به وجود بیاورند و به هر قیمتی نظام آن را سرنگون کنند.
وی ادامه داد: از پایان سال گذشته میلادی تاکنون، منطقه شاهد تحولات ناگهانی در سطح بین المللی و منطقه ای به ویژه انقلاب های عربی بوده است.
السید با اشاره به این که انقلاب های عربی به معنای سیاسی برنامه ریزی شده نبودند، افزود: این انقلاب ها پس از وقوع از سوی برخی ها به ویژه قدرت های جهانی و در رأس آنها آمریکا مورد سوء استفاده قرار گرفتند. زیرا این کشورها انقلاب های عربی را نوعی خلل در ساختار حکومت های عربی می دانستند که در آن زمان با رژیم صهیونیستی در حالت سازش به سر می بردند. در نتیجه انقلاب های مورد نظر در درجه اول باعث نگرانی رژیم اسرائیل می شدند.
السید افزود: در حال حاضر می توانیم بگوییم که این قدرت ها بار دیگر به منطقه بازگشته اند تا برای حفظ منافعشان سوار بر امواج تغییرات و انقلاب های صورت گرفته شوند و این امر باعث بحرانی و پیچیده شدن امور خواهد شد.
رئیس پیشین دستگاه اطلاعات و امنیت لبنان تصریح کرد: سوریه نیز در این زمینه به فهرست قدرت های بزرگ افزوده شده است. در این کشور ابتدا نشانه هایی وجود داشت که بیانگر فراخوان هایی برای اصلاحات بود. سپس با مقایسه وضعیت سوریه با سایر کشورها، مشخص شد که رسانه ها تلاش می کنند در این کشور انقلابی به وجود بیاورند تا سوریه نیز به فهرست کشورهای انقلاب زده افزوده شود و قدرت های جهانی اینگونه القا کنند که این انقلاب ها تنها به زیان آنها نیست. زیرا سوریه در اردوگاهی کاملا متفاوت با حکومت های کشورهای انقلاب زده قرار داشت.
وی افزود: این فشار همواره با تهدیدها، تحریم و هشدارهایی همراه بوده است که از یک سو ترکیه در کرانه دریای مدیترانه در آن مشارکت داشته است و از سوی دیگر تهدیداتی علیه ایران نیز مطرح شده و آمریکا اتهاماتی را علیه این کشور در زمینه پرونده بحرین، موضوع برنامه هسته ای و گزارش اخیر آژانس مطرح کرده است.
رئیس پیشین دستگاه اطلاعات و امنیت لبنان گفت: از مجموع رخدادهای جاری درمی یابیم که کشورهای غربی تلاش می کنند تا از فضای انقلابی کشورهای عربی برای ضربه زدن به سوریه و ایران استفاده کنند تا در منطقه توازن به وجود بیاید.
سرلشکر ستاد جمیل السید هشدار داد: نباید تحرکات رژیم صهیونیستی را از نظر دور داشت اگر چه به نظر می رسد این رژیم در مرحله کنونی مواضع چندانی درباره حوادث منطقه نمی گیرد و از ورود مستقیم به موضوع سوریه خودداری می کند. در این مورد یک سوال مشخص وجود دارد و آن این که جایگاه اسراییل در این بازی کجاست؟
السید گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم رژیم صهیونیستی محور شرارت در منطقه است و امروزه به نفع این رژیم است که در زمینه سوریه و ایران تحولاتی به وجود بیاید.
وی افزود: اگر چه رژیم صهیونیستی علاقه مند به برافروختن جنگ جدید در منطقه است و آمریکا و غرب نیز مایل به درگرفتن چنین جنگی هستند اما توان نظامی تل آویو در آینده نزدیک هرگز جوابگوی جنگ جدید نخواهد بود.
رئیس پیشین دستگاه اطلاعات و امنیت لبنان خاطرنشان کرد: فارغ از در نظر گرفتن توان کشورهای دیگر، تمایل به برافروختن جنگ با توانایی جنگیدن کاملا متفاوت است. یعنی سوریه یا ایران در یک جنگ منطقه ای توانایی اقدام علیه طرف مقابل را دارند.
السید افزود: با وجود تمایل برخی طرف های منطقه ای و بیگانه برای ایجاد درگیری و جنگ در منطقه، اما درگرفتن جنگ به علت توانمندی کشورهای هدف محال به نظر می رسد.
وی درباره میزان تأثیر وضعیت سوریه بر لبنان گفت: نظام سوریه نه تنها مانعی در برابر طرح های آمریکا و اسراییل در خصوص اختلاف افکنی فرقه ای در لبنان است بلکه به عنوان دژی در برابر طرح های آنها در منطقه از جمله طرح تقسیم و تبدیل منطقه به مجموعه های فرقه ای و مذهبی در راستای توجیه برپایی رژیم جعلی اسراییل است.
السید افزود: صدور قطعنامه 1559 سال 2004 شورای امنیت، با هدف انتقال لبنان از استراتژی مقاومت به اردوگاه سازش و تسلیم در مقابل توطئه های رژیم اسراییل، باعث اختلاف در فضای سیاسی لبنان و تقسیم آن به دو گروه بزرگ شده است و این دو دستگی به ویژه پس از حوادث سوریه بیشتر شده است.
وی اظهار داشت: در شرایط کنونی گروهی پایداری سوریه را جزو منافع ذاتی لبنان می دانند و بر این باورند سقوط نظام سوریه دارای پیامدهای سنگین و فراوان و به وجود آمدن درگیری ها و نزاع های طایفه ای و جنگ های داخلی نه تنها در لبنان بلکه در همه منطقه خواهد شد. این در حالی است که گروه دیگر سرنگونی نظام سوریه را در راستای منافع شخصی خود می داند.
السید در ادامه اظهاراتش درباره دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان که خود یکی از قربانیان شاهدان دروغین این دادگاه بوده است،گفت: تحقیقات بین المللی انجام شده پیش از تشکیل این دادگاه به ابزاری سیاسی برای رسیدن یک گروه سیاسی لبنانی به قدرت و محروم کردن گروه دیگر از آن انجامید.
وی افزود: کمیته تحقیق بین المللی در مراحل نخست سوریه را به ناحق به دست داشتن در ترور رفیق حریری متهم کرد و در این زمینه از شاهدان دروغین هماهنگ با گروه 14 مارس بهره گرفت و پس از آن برخی از اعضای حزب الله را در این زمینه متهم کرده است.
رئیس پیشین دستگاه اطلاعات لبنان از دست داشتن سعد حریری نخست وزیر سابق این کشور و همپیمانانش در دستگاه های قضایی و امنیتی لبنان و همچنین رییس کمیته بین المللی تحقیق و دادگاه بین المللی در پرونده شاهدان دروغین خبر داد.
السید گفت: دادگاه بین المللی با تحقیقات دروغین تلاش می کند تا در لبنان یک تغییر سیاسی بزرگ به وجود بیاورد. بنابراین ضروری است با این دادگاه با استفاده از تناقضاتی که در پرونده های آن در سطح بین الملل دارد، رویارویی شود.
پایان پیام/
نظر شما