به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، امروزه در برخی مکان ها شاهد دوچرخه سواری دختران نوجوان و بعضاً زنان جوانی هستیم که این مسئله باعث شد تا آن را از دیدگاه دینی مورد بررسی قرار دهیم.
بر اساس روایتی که در وسائل الشیعه(ج 11 ص 497)از امام صادق(ع)نقل شده است؛ "زین" مرکب نفرین شده ای برای زنان است؛ همچنین آن حضرت در روایت دیگری که علائم آخرالزمان را بیان می کنند، فرمودند: (در آن زمان)زنان بر زین ها سوار می شوند.
امام علی(ع)نیز در حدیثی با اشاره به دلیل این نهی می فرمایند: زنان خود را بر زین ها سوار نکنید که این کار باعث تحریک و تهییج زنان و کشیده شدن آنان به سمت فساد و گناه می شود.(وسائل ج 20 ص 178 و اصول کافی ج 5 ص 516)
در خصوص ارتباط این دسته از روایات با دوچرخه سواری بانوان باید گفت با توجه به تعابیری که در روایات آمده است یعنی زین و نشستن بر زین و در نظر گرفتن این نکته که در اینجا سوارکاری و نشستن بر اسب و امثال آن خصوصیتی ندارد بلکه نهی متوجه نشستن بر هر زینی است؛ چه زین اسب و امثال آن و چه زین دوچرخه موتورسیکلت و امثال آن از وسایل نقلیه.
مروری تاریخی مؤید این مطلب است که سیره و روش مسلمانان در صدر اسلام و تا مدت ها پس از آن چنین بوده است که در مسافرت ها و جابجایی ها، خانم ها بر کجاوه سوار می شدند نه بر زین حیوانات و بر اساس روایتی از محمدبن مسلم از امام باقر(ع)نخستین زنی که در اسلام بر زین نشست "عایشه" بود هنگامی که پس از شهادت امام حسن مجتبی(ع)سوار بر قاطری از منزل خارج شد و مردم را تحریک کرد تا نگذارند حضرت در کنار قبر شریف جدشان دفن شوند.( وسائل ج 11 ص 497)
بنابراین اسلام و آموزه های ارزشمند آن عفت و حیا را بر زن می پسندد؛ از سوی دیگر با توجه به ساختار و فیزیک خانم ها وقتی دختران به ویژه دختربچه ها بر زین دوچرخه سوار می شوند، زمینه بروز مشکلات غریزی مانند لذت بردن از کشیدن بدن بر زین و در پی آن مشکلات بعدی بروز می کند.
علاوه بر پیامدهای فردی دوچرخه سواری دختران، نباید از پیامدهای زیانبار آن در عرصه اجتماع و تهدید امنیت اخلاقی و عفت عمومی جامعه هم غافل ماند.
این رفتار به ویژه از سوی دختران نوجوان و جوان در کوچه و خیابان و پارک ها با توجه به حالت نشستن بر روی دوچرخه و نوع پوششان غالباً باعث تحریک پسران و مردان می شود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در این زمینه به خبرنگار شبستان گفت: بسیاری از کارها از جمله دوچرخه سواری برای سلسله جلیله بانوان مناسب نیست.
آیت الله سید یحیی جعفری گفت: گرچه ممکن است بعضی از کارها به حد حرمت هم نرسیده باشد اما زیبنده بانوان مسلمان خوبی که در کشور جمهوری اسلامی زندگی می کنند، نیست و از این رو برای آنان امری مذموم و نکوهیده به شمار می رود.
وی از نیروی انتظامی خواست تا با برخورد مسالمت آمیز و تذکر لسانی این افراد را متوجه نادرست بودن این موضوع بکند و مردم نیز در برابر این پدیده مکلف به تذکر باشند.
امام جمعه کرمان بیان داشت: از نظر شخص بنده، دوچرخه سواری بانوان کار درستی نیست و چنانچه در برابر کسانی که در ملأ عام بر دوچرخه سوار می شوند سکوت کرده و امر به معروف و نهی از منکر نشود، مرتکب گناه شدیم.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در لشکر عملیاتی 41 ثارالله نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان به این مهم که ادب شرعی یک خانم اقتضای چنین امری را ندارد، تصریح کرد.
حجت الاسلام محمدعلی محسن زاده، دوچرخه سواری بانوان را دربردانده آسیب های روحی و جسمی خواند و افزود: از روایاتی که سوار شدن زنان بر مرکب های زین دار را نهی کرده، استفاده می شود که این مسئله دارای نهی دینی است.
وی با بیان اینکه حین دوچرخه سواری، حریم و عفت یک خانم خودبخود قابل رعایت نیست، ادامه داد: زن وجود لطیفی دارد که روایات از آن به "المرأة الریحانه" تعبیر شده است.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در لشکر عملیاتی 41 ثارالله با یادآوری آسیب های مترتب بر دوچرخه سواری بانوان و نیز ضرورت حفظ گوهر عفاف، لزوم ایجاد تدابیر لازم از سوی نیروی انتظامی را خواستار شد.
وی با بیان اینکه در این زمینه نظارت عمومی و همگانی بر همه افراد جامعه واجب است، تصریح کرد: جایی که نیاز به نظارتی فراتر از نظارت عمومی و همگانی باشد باید بعد حکومتی امر به معروف و نهی از منکر اجرا شود.
حجت الاسلام محسن زاده افزود: اگرچه نظام اسلامی برای بعد اجرایی و عملی امر به معروف و نهی از منکر، قوه قضائیه و دستگاه های اجرایی را پیش بینی کرده است اما در این راستا رسانه ها، دانشگاه، حوزره ها و... نیز رسالتی به عهده دارند.
وی پیامدهای ترک امر به معروف و نهی از منکر را مورد توجه قرار داد و افزود: مسلط شدن اشرار بر مسلمان یکی از این پیامدهاست و لذا چنانچه مردم به این وظیفه مهم عمل نکنند تسلط ناهنجاری ها و شرارت ها زیاد و امکان جلوگیری وجود ندارد.
پایان پیام/
نظر شما