تعامل و تکثرگرایی خصوصیت زمانه ماست

یک استاد دانشگاه با بیان اینکه متکثر بودن یکی از ویژگی های دوره معاصر است، گفت: تعامل نیز ویژگی زمانه ماست که از آن گریزی نیست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، نشست نقاشی معاصر و تعاملات جهانی از سلسله نشست های گفتگوی هنرها در دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر عصر امروز یکشنبه ۴ اسفند در فرهنگستان هنر برگزار شد.

در این نشست منصور حسامی استاد دانشگاه درباره تعاملات جهانی توضیح داد: متکثر بودن یکی از ویژگی های دوره معاصر است، تکثر گرایی مبانی نظری دارد ولی خصوصیت زمانه ماست، تعامل نیز ویژگی زمانه ماست که نمی توانیم از آن گریزی داشته باشیم، در دنیای امروز نمی توانیم تعامل نداشته باشیم و منزوی باشیم، در جهان آکنده از ویژگی های تعامل و تکًثر منزوی بودن اجتناب ناپذیر است،جهان امروز جهانی نیست که در آن منزوی بود .

این استاد دانشگاه اظهار کرد:  واژه "تعامل" باید در جامعه ما تعریفی دوباره شود، امروز ما مشکلی از نظر تعریف مفهوم تعامل داریم، امیدوارم  متخصصان یک تعریفی از این واژه ارائه دهند .

وی اظهار کرد:  جهانی سازی در مقابل لوکالیزم(منطقه ای) قرار دارد، جهانی سازی در اقتصاد و جامعه شناسی کاربرد فراوانی دارد و از آن حوزه وارد فضای فرهنگی شده است، مفهوم منطقه ای در مقابل جهانی سازی بکار می رود .

این استاد دانشگاه با بیان اینکه برای مفهوم جهانی سازی باید به مولفه هایی اشاره کنیم، گفت:  باید به آنچه می تواند دغدغه یک شخص  باشد مثل هویت من چیست؟، تکلیف ملی گرایی چیست؟، من پیشینه ای دارم که من را من کرده است! آیا هویت ملی در تعارض با جهانی سازی قرار می گیرد؟ اشاره کرد،  بنا بر این موارد هنرمندی که فارغ از زمان و مکان اثری خلق می کند جاودانه است، ما در ایران از این هنرمندان کم نداریم و جهانی سازی شدنی است در صورتی که ما از روزگار و جهان مان به قدر کافی آگاه باشیم . 
وی خاطر نشان کرد: مشکل امروز جوانان ما این است که از گذشته شان آگاهی ندارند و از حال هم بی خبر هستند ، مشکل این است که بین گذشته، حال و آینده مانده اند و بخشی از این مشکل هم به ما برمی گردد. 

 منصور حسامی با بیان اینکه جهانی شدن یکی از اتفاقات شگفت انگیز امروز است،گفت:  جهانی شدن مصادف با فردی شدن است و همین یک تعارض بزرگ است ، حتی آنچه ما امروز در فضای جهانی شدن از آن یاد می کنیم فردیتی است که بر مناسبات و زندگی انسان حاکم شده است و نمود آن را در هنر هم می توان دید.

این استاد دانشگاه اظهار ‌کرد:  فرایند تبدیل ایده به اثر هنری قابل دیده شدن را در بیست سال اخیر سریع شده است و نسبت به گذشته متفاوت شده است و این از قابلیت های تکنولوژی است که این امکان را برای ما فراهم کرده است .

وی  درباره هنر معاصر ایران  توضیح داد: اگر الان به فضای مجازی وارد شوید و کلید واژه های هنر معاصر ایران را جستجو کنید یک امکان مهمی برای ما فراهم شده است و دسترسی ما را به هنرمندان معاصر  ایرانی بیشتر کرده است، امروز با این تکنولوژی موانعی که برای جهانی شدن در گذشته داشتیم از بین رفته است .

کد خبر 897952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha