وزیر ارشاد: بهلول با یک قرن خدمت و مبارزه، از نوادر دوران بود

سیدمحمد حسینی گفت: طی تاریخ معاصر کشور، در عرصه علم، شعر، ادب و جهات دیگر، افراد بسیاری درخشیده اند اما مرحوم بهلول دارای ویژگی های منحصر به فردی بود که در دیگران یافت نمی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، "سیدمحمد حسینی" روز شنبه در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت شیخ محمد بهلول گنابادی که در دفتر وزیر ارشاد برگزار شد، زهد، وارستگی، اخلاص، شجاعت، صراحت لهجه، ساده زیستی و عدم تعلق به دنیا را از ویژگی های این عارف وارسته برشمرد.

 

وی شیخ محمد بهلول را فردی 'دائم السفر' عنوان کرد و گفت:‌ بهلول برای مبارزه هدفی را دنبال می کرد و قصد داشت مقدماتی را فراهم کند که در کشور علیه ظلم و ستم قیام برپا شود.

 

حسینی افزود: وی همچون صالحان در راه خدا قیام کرد و تا آخرین لحظه عمر خود از خدمت به مردم و انقلاب و حضور در صحنه های جبهه های جنگ از هیچ اقدامی کوتاهی نکرد و حتی در حوادثی چون زلزله بم نیز در کنار مردم حضور داشت.

 

عضو شورای انقلاب فرهنگی ادامه داد: این شخصیت بزرگ تاریخ معاصر کشور قبل از دیگران به این فکر افتاد که یک حرکت عمومی را در کل کشور بوجود آورد.

 

به گفته حسینی، وی هدف عمده و مهمی در روشنگری مردم داشت که در پی این هدف قیام مسجد گوهرشاد بوقوع پیوست.

 

وی اضافه کرد: هرچند این حرکت مردمی نیمه کاره ماند و توسط نظامیان رژیم طاغوت سرکوب شد اما ادامه این قیام به رهبری امام خمینی(ره) در بهمن سال 57 به نتیجه رسید.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد:‌ وی نه چیزی داشت که ترس از دست دادن آن را داشته باشد و نه چیزی می خواست که به آن طمع ورزد، هدف شیخ محمد بهلول اجرای مبانی اسلام و برقراری حکومت اسلامی بود.

 

نائب رییس شورای عالی سینما در ادامه پیشنهاد داد از دوران زندگانی و مبارزات شیخ محمد بهلول، بر اساس اسناد و خاطرات و نقل قول دیگران، فیلم های سینمایی و مستند ساخته شود.

 

حسینی در عین حال تاکید کرد: در این کار نباید تعجیل شود و بر اساس یک فراخوان عمومی باید تمام اطلاعات و اسناد مربوط به شیخ محمد بهلول جمع آوری و در اختیار محققان و فیلمسازان قرار گیرد تا یک فیلم فاخر، ارزشمند و ماندگار برای نسل جدید و نسل های آینده تولید شود.

 

بنابر گزارش روابط عمومی و امور بین الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسینی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: سال گذشته نخستین همایش بزرگداشت مرحوم بهلول با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستان گنآباد برگزار شد و تعدادی از آثار وی نیز از جمله اشعار او به چاپ رسید.

 

حسینی گفت:‌ با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در افغانستان و اعزام یک گروه لازم است تمامی اسناد و مدارک و خاطراتی که در مدت حضور بهلول در این کشور برجای مانده، جمع آوری شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین افزود: لازم است دبیرخانه دائمی همایش بهلول با همکاری مدیران کل استانی ارشاد برقرار و نیز مستندات مربوط به بهلول گردآوری شود.

 

وی تاکید کرد: آشنایی با بهلول در واقع آشنایی با تاریخ سیاسی، فرهنگی و مبارزاتی یک قرن اخیر کشور است.

 

پیش از سخنان وزیر ارشاد، تعدادی از اعضای حاضر در این جلسه از جمله حجت الاسلام والمسلمین صادقی امام جمعه شهرستان گناباد، مهندس صفایی فرماندار و قنبری مدیر ارشاد گناباد نیز پیرامون شخصیت شیخ محمد بهلول سخنانی بیان کردند.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 89775

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha