عصرتان به پایان رسیده است

سخنان رییس کمیسیون آموزش مجلس در ارتباط با کیفیت آموزش دانشگاه پیام نور ناشی از وجود حب و بغض‌هایی درباره دانشگاه پیام‌نور است.

خبرگزاری شبستان: روزی لقمان حکیم پسر را گفت: امروز طعام مخور و روزه دار و هر چه بر زبان راندی، بنویس. شبانگاه همه آنچه را که نوشتی بر من بخوان؛ آنگاه روزه‏ات را بگشا و طعام خور. شبانگاه، پسر هر چه نوشته بود، خواند. دیر وقت شد و طعام نتوانست خورد. روز دوم نیز چنین شد و پسر هیچ طعام نخورد. روز سوم باز هر چه گفته بود، نوشت و تا نوشته را بر خواند، آفتاب روز چهارم طلوع کرد و او هیچ طعام نخورد. روز چهارم هیچ نگفت. شب پدر از او خواست که کاغذها بیاورد و نوشته‏ها را بخواند. پسر گفت: امروز هیچ نگفته‏ام تا برخوانم. لقمان گفت: پس بیا و از این نان که بر سفره است بخور و بدان که روز قیامت، آنان که کم گفته‏اند، چنان حال خوشی دارند که اکنون تو داری.
چندی پیش علی عباسپور، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه وضعیت پذیرش دانشجو و نبود امکانات در دانشگاه پیام نور برای این کمیسیون قابل قبول نیست، اعلام کرد که اگر خدمات آموزشی دانشگاه پیام نور افزایش کیفیت پیدا نکند، مدرک کارشناسی این دانشگاه از این پس معادل محسوب می شود!
به گفته عباسپور، دانشگاه پیام نور ظرفیت رشته های فنی و مهندسی را برای سال جاری 70 درصد افزایش داده و از 80 هزار نفر به 136 هزار نفر رسانده است.
البته سخنان رییس کمیسیون آموزش مجلس در ارتباط با کیفیت آموزش دانشگاه پیام نور در حالی مطرح شده است که وزیر علوم این انتقادات را ناشی از وجود حب و بغض‌هایی درباره دانشگاه پیام‌نور دانست.
همچنین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام نمود که طبق قانون، مسئول ارزشیابی مدارک دانشگاه پیام‌نور است و ارزشیابی مدارک این دانشگاه به هیچ نهاد دیگری مربوط نمی‌شود و اگر کسی درباره مدارک دانشگاه پیام‌نور ابراز عقیده نماید حرف شخصی خویش را بیان کرده است و این حرف اعتبار قانونی ندارد.
اما توسعه دانشگاه پیام نور که سابقه تاسیس آن به سالها پیش برمی‌گردد در حال حاضر چنان روند رو به شتابی یافته است که برخی از متضرران را واداشته که این رشد فزاینده را به ‌عنوان یک تهدید برای آموزش عالی کشور- شما بخوانید دانشگاه آزاد- یاد ‌کنند و با توجه به اینکه همواره دانشگاه پیام نور به عنوان رقیب دانشگاه آزاد اسلامی محسوب می شود و از آنجا که علی عباسپور تهرانی نماینده تهران و رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نسبت خانوادگی با جاسبی رئیس دانشگاه آزاد دارد، این گونه اظهار نظرها نمی تواند دور از ذهن باشد.
البته بخشی از مخالفت های عباسپور با دانشگاه پیام نور به رویکرد و نگرش ضد دولتی ایشان هم بر می گردد و به همین دلیل نظرات شخصی خود را بعنوان نظر مجلس اعلام می کنند که معمولا با مخالفت ها و واکنش های نمایندگان مجلس نیز مواجه می شوند زیرا قریب به اکثر اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با موضع گیریهای عباسپور مخالف و این مخالفت را بارها به هیئت رییسه مجلس اعلام کرده اند.
همچنین از مدیریتی که می‌تواند به صورت سازمان‌یافته نبض مراکز مهم تصمیم گیری را در دست بگیرد و به طور اخص کاری کند که شاخصه یک نماینده مجلس تغییر پیدا بکند، شنیدن صدای بلندگوهای تبلیغاتی عجیب به نظر نمی رسد.
برای مثال یکی از اقداماتی که در سال گذشته از سوی جاسبی و با هدایت هیئت موسس دانشگاه آزاد دنبال شد و در نهایت نیز به نتیجه نرسید، وقف اموال دانشگاه آزاد بود. وقف اموال دانشگاه آزاد در حالی به سرانجام نرسید که مسئولان این دانشگاه از طرق مختلف آن را پیگیری و امید به انجام آن داشتند که محقق نگشت.
یکی از این اهرم ها، مجلس شورای اسلامی و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و به خصوص شخص علی عباسپور تهرانی‌فرد، رییس این کمیسیون بود. مسئله‌ای که پیگیری آن برای مجلس هشتم و شخص عباسپور بسیار گران تمام شد.
گفتنی است پس از به نتیجه نرسیدن تلاش‌های هیئت موسس این دانشگاه برای وقف اموال دانشگاه آزاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی این پروژه در مجلس با بازیگردانی کریم زارع و علی عباسپور کلید خورد.
بنابراین گزارش، هنوز یک ماه از تصویب اساسنامه جدید دانشگاه آزاد نگذشته بود که در اردیبهشت‌ماه سال89 مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرح وقف اموال دانشگاه آزاد را تحت عنوان طرح اجازه وقف اموال مؤسسات غیردولتی غیرانتفاعی در صحن علنی مجلس را به تصویب رساند.
پس از این اقدام نمایندگان خانه ملت که با اعتراض های شدیدی نیز روبرو شد، این مسئله ادامه پیدا کرد تا اینکه بالاخره نمایندگان مجلس طی مصوبه پر از ابهامی ضمن نقض مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، وقف اموال دانشگاه آزاد را تصویب کردند.
براین اساس، خانه‌ملتی‌ ها مصوب کردند وقف اموال مراکز آموزش عالی و غیر دولتی، غیرانتفاعی و سایر موسسات غیر دولتی غیر آموزشی که هیئت موسس یا هیئت امنای آنها حق تصور مالکانه نسبت به آن را دارند و تا تاریخ تصویب این قانون صیغه وقف آن جاری شده است و یا در آن جاری شود، معتبر است که در حقیقت همان تایید وقف اموال دانشگاه آزاد بود.
البته خوشبختانه پس از بررسی دو هیئت فقهی و حقوقی که از سوی رهبر معظم انقلاب برای واکاوی عمیق و همه جانبه موضوع وقف اموال دانشگاه آزاد اسلامی تعیین شده بود، مغایرت فقهی و حقوقی وقف اموال این دانشگاه اعلام شد.
حال با توجه پذیرش مسایل فوق تا حدودی می توان نقاط ابهام بر انگیز این مسئله را آشکار ساخت که چرا برخی از نمایندگان مجلس به خصوص اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات، در مورد افزایش ظرفیت دانشگاه‌های دولتی و نقد افزایش کمی دانشگاه پیام نور واکنش نشان می دهند اما در مقابل ابهام در ساختار دانشگاه آزاد، عدم تصویب و تعیین ریاست این دانشگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی، مردمی یا خصوصی بودن آن با توجه به کمک‌های بسیار به این دانشگاه از بودجه دولت، ابهام در نحوه نظارت بر فعالیت‌های مالی و عمرانی، امتناع از تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی و نظارت نمایندگان مردم، گزارش جنجالی مجلس از تخلفات دانشگاه آزاد و بلاتکلیف ماندن این موارد در مجلس و قوه قضاییه، ابهامات فراوان پیرامون ترویج مسایل و رفتارهای ناهنجار غیراسلامی، توسعه بدون حساب دانشگاه آزاد، بیان بعضی از تخلفات مالی دانشگاه در سطح جامعه، سکوت کرده‌اند.
اما در مقابل پرونده های رنگارنگ این دانشگاه که اصولا هیچ گاه کسی در مقام پاسخ آن بر نمی آید، از وامداران مدیریت مادام العمر دانشگاه آزاد باید پرسید:
1) اگر مهمترین دغدغه رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی موضوع آموزش عالی کشور است، چرا به جای انتقاد از دانشگاه پیام‌نور از تخلفات دانشگاه آزاد جلوگیری نمی کنند؟
2) چرا جناب عباسپور در مقابله با ثبت‌نام بدون کنکور دانشگاه آزاد در مقاطع کارشناسی و حتی کارشناسی ارشد موضع‌گیری نمی‌کنند اما دقیقاً در زمان ثبت‌نام دانشگاه پیام‌نور عدالت آموزشی دولت را زیر سؤال می‌برنند؟
3) اصلا جای بسی سوال است که رییس کمیسیون آموزش مجلس با استناد به کدام معیار و استاندارد ارزیابی نمودند که وضعیت دانشگاه پیام‌نور اسف‌بار است؟
4) راستی چرا جناب عباسپور که به زعم خویش نگران کیفیت آموزشی این دانشگاه هستند به عنوان رئیس کمیسیون آموزش مجلس، اقدامی برای افزایش اعتبارات این دانشگاه انجام نمی دهند بلکه همواره به بهانه‌های مختلف سعی در کاهش اعتبارات پیشنهادی دولت برای این دانشگاه دارند؟
5) گفتنی است براساس آمار ارایه شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور درصد قبولی دانشجویان دانشگاه پیام‌نور بالاتر از دانشجویان دانشگاه آزاد در مقطع دکتراست حال که رییس کمیسیون آموزش مجلس مدعی است سیستم آموزشی دانشگاه پیام‌نور ضعیف است، چرا درصد قبولی‌های دانشجویان این دانشگاه نسبت به دانشگاه‌های دیگر از جمله دانشگاه آزاد در مقاطع بالاتر بیشتر است؟
6) اصلا گویا مشکل اصلی ریاست کمیسیون آموزش مجلس در انتقاد از دانشگاه پیام‌نور، نگرانی از خالی بودن ظرفیت دانشگاه آزاد است؟
علی هذا با توجه به اینکه نمی توان از این دانشگاه به دیوان عدالت اداری و یا اداره کار و امور اجتماعی و یا سازمان استخدام کشوری و یا هر نهاد قانونمند دیگری شکایت نمود باید اذعان نمود که اظهارات آقای دکتر عباسپور به عنوان یک نماینده از مجموع نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی کاملا جنبه شخصی! داشته و نظر به اینکه رشته های این دانشگاه با مجوز رسمی وزارت علوم تاسیس شده است جای هیچ گونه نگرانی برای تحصیل در دانشگاه پیام نور وجود نداشته و مدارک این دانشگاه کاملا معتبر است. بدیهی است این دانشگاه نیز حق پیگیری این چنین اظهاراتی را در راستای دفاع از حقوق خانواده بزرگ دانشگاهی و دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه بزرگ پیام نور محفوظ می دارد.
پایان پیام/

کد خبر 89766

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha