آموزش پیشگیرانه، استرس روانی جامعه را می کاهد

ارجمند گفت: استفاده از ظرفیت رسانه و فضای مجازی برای آگاهی رسانی و آموزش به مردم برای مقابله و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا می تواند در کاهش فشار و استرس روانی بر روی افراد تاثیر بگذارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، اواخر بهمن ماه بود که رسانه ها خبری مبنی بر «شیوع ویروس کرونا در ایران» منتشر کردند. وزارت بهداشت به عنوان متولی بهداشت و حفظ سلامت شهروندان وارد عمل شد و بنابه اخبار اعلامی، اقدامات پیشگیرانه، آگاهی رسانی و اجرای برنامه ها و طرح هایی برای مدیریت و ‌خدمات رسانی به شهروندان مبتلا به ویروس کرونا را آغاز کرد. نهادها و سازمان های مرتبط نیز به فراخور وظایف محوله اقداماتی انجام داده اند.

 

در این میان فضای روانی جامعه در مواجهه با ویروس کرونا قابل تامل است. گسترش شایعه به ویژه در فضای مجازی در شرایطی که جامعه با موجی از ویروس ناشناس مواجه است بر میزان تنش روانی و استرس بر افراد جامعه تاثیر زیادی دارد. بنابراین در چنین شرایطی، تنش‌زدایی روانی علیه ویروس کرونا در عرصه مدیریتی فقط با شفاف‌سازی اطلاعات و با همکاری همه مردم و مسئولان محقق می‌شود.

 

  «الهام ارجمند» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درخصوص راهکارهای تنش زدایی روانی گفت: اطلاع رسانی شفاف، ارتقا سطح دانش و آگاهی مردم نسبت به نحوه ابتلا به کرونا و راه های پیشگیری از ابتلا، استفاده از ظرفیت رسانه و فضای مجازی برای آگاهی رسانی و آموزش به مردم برای مقابله و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا می تواند در کاهش فشار و استرس روانی بر روی افراد تاثیر بگذارد.

 

جامعه شناس افزود: در شرایطی که ویروس کرونا با حجم و گستره زیادی در حال شیوع است، مردم و مسئولان باید در کنار هم و با همکاری با هم از شیوع گسترده بیماری جلوگیری کنند.

 

وی با بیان اینکه رعایت بهداشت فردی و افزایش اقدامات خودمراقبتی از شیوع گسترده ویروس کرونا جلوگیری می کند، تصریح کرد: زمانیکه مسئولان به صورت شفاف از اقدامات عملی انجام شده برای مقابله با ویروس کرونا و وضعیت فعلی جامعه درگیر کرونا ارائه کنند و در کنار آن تصمیم گیری ها و تصمیم سازی های بهنگام در راستای کاهش میزان آسیب به مردم انجام دهند،‌ از میزان تنش، استرس و بار روانی موضوع کاسته می شود.

 

ارجمند با بیان اینکه استرس و ترس از بیماری باعث می شود تا افراد در اقدامات پیشگیرانه، ابتکار عمل نداشته باشند، گفت: حفظ روحیه، رعایت مسائل بهداشت فردی، توجه به توصیه های مراجع ذی صلاح، عدم حضور در اماکن عمومی ، پیگیری اخبار و آموزش های مورد نیاز از مراجع و منابع معتبر می تواند در کاهش آسیب های ناشی از ویروس کرونا موثر باشد.

 

جامعه شناس تاکید کرد: اعتماد به مسئولان و تصمیم گیری نهادهای ذی صلاح درخصوص مقابله با ویروس کرونا، خدمات رسانی به مبتلایان و آماده سازی تجهیزات و امکانات باعث می شود تا مردم همکاری و همراهی بیشتری داشته باشند و سطح پذیرش طرح ها و برنامه ها از سوی مردم را افزایش می دهد.

 

وی با اشاره به نقش رسانه ها در تنویر افکار عمومی، آگاهی رسانی و آموزش در زمان های بحرانی، گفت: رسانه ها بیش از هر زمان دیگری باید در عرصه اطلاع رسانی و شفاف سازی مسائل، جامعه را همراهی کنند.

کد خبر 897653

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha