استقبال از مهمانان نوروزی در اماکن گردشگری فیروزآباد

شهرستان فیروزآباد که در جنوب غرب فارس قرار گرفته است، با داشتن آثار تاریخی و طبیعی عدیده، مقصد نوروزی مناسبی برای گردشگران به شمار می رود.

خبرگزاری شبستان - شیراز:

شهرستان فیروزآباد در 95 کیلومتری شیراز قرار دارد و اوج هنر ساسانی به عنوان جاذبه تاریخی کهن در آن متمرکز شده است. شهرستان فیروزآباد در سه کیلومتری شهر تاریخی «گور» که از شهرهای مهم دوره ساسانی و اسلامی است، قرار دارد.

شهری به شکل دایره

از جاذبه های تاریخی که در فیروزآباد قرار دارد، می توانیم به شهر «گور»، اشاره کنیم که به فرمان «اردشیر بابکان» بنا می شود و اولین شهری دایره ای شکل ایران است. این شهر گرچه پیشنه و ارزش تاریخی کهنی دارد اما در شمار جاذبه های گمنام قرار دارد که شاید بسیاری از افراد، آن را نشناسند.

تا پیش از حمله اسکندر مقدونی به ایران، فیروزآباد با نام «گور»، شناخته می شد که پس از این حمله، شهر گور با خاک یکسان می شود و بعدها اردشیر اول(بنیانگذار سلسله ساسانی) این شهر مجددا آباد می کند.

این شهر دایره ای با برخوراری از چهار دروازه اصلی، در دروازه ای به نام «تخت نشین»، از سبک معماری شبیه سردرهای تخت جمشید،   برخوردار است.

کاخی برای اردشیر

از دیگر جاذبه های شاخص تاریخی فیروزآباد که شهرت جهانی دارد و در ثبت جهانی محور ساسانی در فارس، نقش موثری داشته است، کاخ «اردشیر بابکان» است که با نام آتشکده فیروزآباد نیز شناخته می شود. کاخی که بیش از یک هزار و 800 سال قدمت دارد و نهر آبی، زیبا و روان همچنان در مجاورت آن جریان دارد. سنگ و گچ، مصالح اصلی این بنای کهن هستند و معماری ایرانی ایوان، طاق و گنبد با ظرافت خاصی در کاخ اجرا شده است. بنا در گذشته دارای تزئینات گچ بری زیبا و چشم نوازی نیز بوده است و فصل بهار، فرصت مناسبی برای بازدید از این اثر منحصر به فرد است.

 

قلعه دست نیافتنی

قلعه ای دست نیافتنی بر فراز کوهی قرار دارد که به دلیل همین دور از دسترس بودن، قلعه «دختر» نامیده می شود از دیگر جاذبه های تاریخی فیروزآباد است که گفته می شود، «اردشیر»، قلعه را پیش از پیروزی بر «اردوان پنجم ساسانی»، بنا می کند. دسترسی به قلعه به گفته یکی از ساکنان محلی از طریق یک پلکان مارپیچ به حیاط، ممکن بود و کاخ همچنین یک ایوان بزرگ و 2 ایوان کوچک داشته است.

 

 

گنجینه گردشگری

اگر بخواهیم از سایر جاذبه های تاریخی وطبیعی فیروزآباد سخن بگوییم، می توانیم به گنبد نمکی، آتشکده کنارسیاه، آبشار خرقه، برج بابا نجم (متعلق به دوره صفوی)، تنگ هایقر و ... اشاره کنیم که همگی مجموعه زیبایی برای یک سفر نوروزی به شمار می روند و به گفته رئیس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان فیروزآباد، برنامه های متعددی برای میزبانی از مهمانان نوروزی در مجاورت جاذبه های تاریخی و طبیعی فیروزآباد در نظر گرفته شده است:

مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فیروزآباد با اشاره به در نظر گرفتن برنامه های مختلف برای استقبال از مهمانان نوروزی به خبرنگار ما می گوید: برپایی سیاه چادر، قصه گویی، ارائه غذاهای محلی، اجرای موسیقی قشقایی و ... برنامه هایی هستند که با اولویت محافظت از بناهای تاریخی در فضایی، اطراف این اماکن در ایام نوروز برگزار می شود.

«درنا شهبازی» ادامه می دهد: پیش از این نیز، مسیر عبور گردشگران در شهر «گور»، سنگفرش شده است تا بازدید از این شهر تاریخی و خاص، تسهیل شود.

وی اضافه می کند: در سال 98 برنامه برپایی سیاه چادرها، اجرای موسیقی محلی، برنامه بومگردی و ... در ایام مختلف، برگزار و در ایام دهه فجر نیز، 2 اقاتگاه بومگردی در بخش میمند و بخش مرکزی فیروزآباد افتتاح شد.

شهبازی با تاکید بر اهمیت وجود اقامتگاه های بومگردی در نزدیکی اماکن گردشگری در شهرستان های فارس، بیان می کند: در حال حاضر، پنج اقامتگاه بومگردی در فیروزآباد وجود دارد که امکان اقامت شبانه گردشگران را فراهم می کند و فرصت مناسبی برای افزایش مدت زمان سفرها در استان به شمار می رود.

وی می افزاید: برپایی نمایشگاه صنایع دستی در ایام نوروز، فرصت ارائه و معرفی لباس محلیف زیورآلات بومی، دست بافته های فیروزآباد و ... را فراهم می کند تا هم جاذبه سفر برای گردشگران افزایش یابد و هم فرصتی برای ایجاد درآمد پایدار ساکنان بومی، فراهم شود.

گفتنی است، فیروزآباد با برخورداری از این شمار فراوان جاذبه های تاریخی و طبیعی، تنها یکی از شهرستان های فارس است و باید بدانید که سایر شهرستان های استان نیز دارای جاذبه های متنوعی هستند که در سفر نوروزی به فارس، می توانید از آنها نیز دیدن کنید.

گزارش: مریم شمالیان

 

 

 

کد خبر 897548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha