نقش کلیدی و اساسی هیئت های مذهبی در انتخابات بی بدیل است

اکبر ابوالفتحی گفت: حال که در آستانه انتخابات بسیار مهم مجلس قرار داریم هیئات مذهبی می تواند نقش کلیدی و اساسی را ایفاء کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، همانطور که میدانیم در ایران از صده ها پیش همواره مذهب و هیئت های مذهبی نقش اسای و بی بدیلی در تنویر افکار عمومی و سمت و سو دادن به اتفاقات اجتماعی و سیاسی داشت.

 

در تاریخ بارها شاهد قیام روحانیت و قشر مذهبی در برابر بی عدالتی های حاکم در جامعه بوده ایم.

 

شاید امروز با پیشرفت تکنولوژی مردم اطلاعات سیاسی خود را بیشتر از شبکه های اجتماعی دریافت میکنند اما این مهم نقش و اهمیت هیئت های مذهبی را در سایه قرار نداده است.

 

در انتخابات پیش رو رهبران هیئت های مذهبی می توانند با معرفی نامزد هایی که صلاحیت عمومی و اجتماعی برای حضور در مجلس دارند را به مردم معرفی کنند.

 

پای صحبت های« اکبر ابوالفتحی»، نایب رییس شورای هیئات مذهبی شهرستان ارومیه در باب انتخابات هستیم:

 

1-کارکرد های هیئت های مذهبی چیست؟

 

هیئت های مذهبی با توجه به قدرت و سابقه طولانی علاوه برحفظ کارکردهای سنتی وآیئنی مذهبی ،کارکردهای جدید را نیز در طول دوران شکل گیری و پیروزی انقلاب سال 57 برعهده داشتند از  جمله این کارکرد می توان به کارکرد هایی سیاسی،نظامی ،فرهنگی ،هنری، اجتماعی و اقتصادی اشاره کردبراین اساس چنین کارکردهای در درون هیئت های مذهبی، هسته های انقلابی شکل میگرفت و انقلابیون در هیئت ها آموزش نظامی می دیداند و شعارها،اعلامیه و نوارها ،تصایر و عکس های انقلابی را تهیه و توزیع و تکثیر میکردند .

 

2-هیئت های مذهبی در زمینه رشد و اعتلای انقلاب اسلامی چه کرده اند؟

 

در همین هیئت های مذهبی تجلیل از انقلابیون و بزرگداشت شهداء در قالب جلسات آموزش قرآن ،احکام ،روضه خوانی و مراسمات عزاداری و... انجام می شد بعد از انقلاب نیز در دوران تثبیت نظام و در حفاظت از نظام مقدس جمهوری اسلامی در دفاع از کیان ایران اسلامی در 8 سال دفاع مقدس و همچنین دفاع از حرمین شریفین نقش بسیار موثری را هیئت ها بر دوش داشتند  .

 

3- نقش هیئت های مذهبی در انتخابات پیش رو چیست؟

 

حال که در آستانه انتخابات بسیار مهم مجلس قرار داریم هیئات مذهبی می تواند نقش کلیدی  و اساسی را ایفاء کند . یکی از عمده  وظایف سیاسی هیئت های مذهبی در انتخابات شناسایی نیروهای متعهد به نظام و ملتزم به ولایت فقیه، ارتقاء سطح فرهنگ سیاسی جامعه، ترویج و تشویق حضور پرشورو شعور مردم در انتخابات و پاسداری از دستاوردهای انقلاب و حفظ و حراست از وصایای امام خمینی (ره) مبنی بر الهام گیری از رهنمود ها و فرامین مقام رهبری(مدالظه العالی) باشد.

 

 4-هیئت های مذهبی در برابر اتفاقات سیاسی و اجتماعی باید چه ریکردی داشته باشند؟

 

هیئت های مذهبی باید محکم و صریح نسبت به مسائل سیاسی و فرهنگی و اجتماعی و اتفاقات روز موضع گیری کرده و بی تفاوت نباشد و اگر هیئتی نسبت به وضع سیاسی جامعه بی تفاوت باشد این خودش یک نوع موضع گیری سیاسی است .

 

5-وظیفه مردم در انتخابات چیست؟

 

حضور پر شور و شعور مردم در انتخابات به معنای واقعی قدرت مردم در اداره امور و دست داشتن درسرنوشت خود می باشدو استکبار و دشمنان قسم خورده این مرزو بوم برای کمرنگ کردن حضور مردم در این آزمون نقشه کشیده و اصل مشارکت حداکثری در انتخابات را نشانه گرفته اند و تلاش می کنند که مردم را متوجه خطرات یاس و ناامیدی از نهاد های  انتخاباتی کنند.

 

6-وطیفه هیئت های مذهبی در روشنگری افکار عمومی در موضوع انتخابات چیست؟

 

هئیت های مذهبی با داشتن پتانسیل بالا و مردمی بودن این تشکل بطور قطع باید در راستای نهادینه کردن ارزش های که در رهنمودهای مقام معظم رهبری به آن تاکید شده در فضای سیاسی جامعه بپردازند و از افراد اصلح که با معیارهای و دیدگاه مقام معظم رهبری (مدالظه العالی) که همان تدین،اعتقاد نظری و عملی به اسلام و انقلاب،قانون اساسی ،خط امام ، برنامه محور، صداقت و صمیمیت با مردم و دلسوزی برای مردم و انقلاب است، تبیین شده را شناسایی وبه  آحاد مردم معرفی تا این آب رفته را به جوی بر گردانیم.

 

گفتگو از ریبا کیومرثی

کد خبر 896420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha