چگونگی حق و تکلیف بودن شرکت مردم در انتخابات در نظام اسلامی

حجت الاسلام والمسلمین ایزدهی به تشریح چگونگی حق و تکلیف بودن شرکت مردم در انتخابات در نظام اسلامی پرداخت و گفت: مردم حق دارند منتخب داشته باشند و از آن طرف حفظ نظام هم واجب است پس تکلیف هم دارند.

حجت الاسلام والمسلمین «سید سجاد ایزدهی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، در تشریح این مسأله که چگونه شرکت در انتخابات هم مصداق حق و هم مصداق تکلیف است، بیان داشت: علما بزرگوار و رهبر معظم انقلاب نیز در بیانات خودشان این مسأله را هم مصداق حق و هم تکلیف دانسته اند.

 

مدیر گروه سیاست پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: از این حیث که مردم صاحب حق هستند تا تصمیم بگیرند و این که منتخب خودشان را در جامعه مشخص کنند و اداره امور کشور در چدین سال آینده به خودشان مستند کنند، حق دارند که در انتخابات شرکت کنند.

 

وی شرکت در انتخابات را تکلیف همه مردم در نظام اسلامی دانست و اضافه کرد: دلیل این مسأله به جهت لزوم حفظ نظام است که هرچه حضور مردم، حداکثری باشد موجب استحکام و بقای نظام می‌ شود و طبیعتا از این جهت که حفظ نظام بر همه مردم واجب است مردم مکلف هستند شرکت کنند.

 

حجت الاسلام والمسلمین ایزدهی با تأکید بر این که حق بودن با تکلیف بودن شرکت در انتخابات منافاتی با هم ندارند، گفت: این دو مسأله دو حیثیت متمایز دارد که دخالتی به هم ندارند.

 

وی یادآور شد: در نظام های غربی چون دغدغه حفظ نظام از جانب مردم وجود ندارد و مردم مکلف به حفظ نظام نیستند، فقط بحث حق مطرح است ولی در نظام اسلامی دو گانه حق و تکلیف موجب استحکام و همراهی حداکثری مردم با نهاد حاکمیت و نظام خواهده شد، بنابراین مردم هم حق شرکت و هم تکلیف شرکت در انتخابات دارند.

کد خبر 896410

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha