به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، برگزاری انتخاباتهای متعدد در کشور از ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی تاکنون، در راستای تحقق بخشیدن به نقش تعیین کننده مردم ارزیابی میشود و حضور پرشور مردم در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی میتواند نقش تعیین کنندهای در سرنوشت کشور داشته و همه نقشههای دشمنان را خنثی کند.
تأکیدات بنیانگذار نظام اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) در زمان حیات خویش و نیز مقام معظم رهبری نسبت به لزوم حضور مردم در انتخابات و اثرات آن در پیشبرد نهضت، در پیش، هنگام و پس از برگزاری هر انتخابات، بیانگر اهتمام جدی رهبران نظام به این نقش و تکیه نظام اسلامی به مردم در همیشه دوران بوده است.
برای بررسی بیشتر تأثیر حضور حداکثری مردم در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ضرورت انتخاب نماینده اصلح، گفتوگویی اختصاصی با آیتالله «رضا رمضانی گیلانی»، نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری و دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) داشتهایم که در ادامه میخوانیم:
- دوم اسفند ماه، یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار میشود، با توجه به گام دوم انقلاب، ضرورت حضور حداکثری مردم در انتخابات را تشریح کنید؟
در گام دوم انقلاب به سوی تمدن اسلامی در حال حرکت هستیم و بدون شک خیلی از امور مانند علم، عدالت، مبارزه با فساد و تحقق اخلاق و معنویت در همه بخشها و نهادینه کردن نظام اخلاق محوری در همه جریانهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و توجه به سبک زندگی اسلامی باید در اولویت باشد.
مجلس آتی میتواند به قوانینی که در تحقق راهبردهای گام دوم نقش ایفا میکند را مورد توجه قرار دهد.
مجلس عصاره ملت و در رأس امور است و باید جایگاه علمی و معنوی خود را بالا ببرد؛ بدون شک حضور حداکثری مردم میتواند ابهت و جایگاه مجلس را ارتقا ببخشد و ضریب مقبولیت نظام را در سطح بالا نگه دارد.
- متاسفانه در تبلیغات انتخاباتی شاهد برخی اقدامات قابل تامل و بی اخلاقیها از سوی تعدادی از نامزدها هستیم، لطفا شاخصه انتخاب اصلح را توضیح دهید؟
جای تاسف است که چهل سال از انقلاب می گذرد ولی همچنان عدهای با گفتمان، مکتب و مدرسه امام خمینی(ره) آشنا نیستند. بداخلاقی، اصراف، تبذیر، تخریب شخصیتها، تخریب آرمانهای نظام و استفاده از هر وسیلهای برای رسیدن به قدرت هیچ جایگاهی در مکتب امام خمینی(ره) ندارد.
کاندیداهای انتخابات مجلس باید با نگاه ایجابی، برنامههای خود که قابلیت تحقق دارد را ارائه کنند و با مطالعات دقیق علمی و کارشناسی به آسیب شناسیها، ضرورتها و اولویتها بپردازند.
بیان نقد عالمانه، واقع بینانه و دلسوزانه نسبت به نگاههای سیاسی و فرهنگی در رشد و ارتقاء جامعه سودمند است.
از کاندیداها این توقع وجود داشت که اخلاق انتخاباتی را در سخنرانیها و ارائه مواضع مورد توجه قرار می دادند.
- به نظر شما، نمایندگان منتخب گیلان در مجلس شورای اسلامی طبق اولویت باید بر روی چه مسائل و مشکلات استان تمرکز کرده و به دنبال حل آن باشند؟
یک نماینده باید در سه عرصه بینالمللی، کشوری و استانی برنامه داشته و فعالیت کند؛ نمایندگان باید ضمن توجه به جایگاه نظام اسلامی در عرصه بینالملل، دستاوردهای مهم علمی و نظامی ایران در دنیا را مورد توجه قرار دهند و مسائل مرتبط در دنیا را رصد کنند.
امروزه کسانی میتوانند در عرصه بینالملل قدم بگذارند که حرف مقبول با توجه به کرامت انسانی در حوزه اندیشه، اخلاق، عدالت، فرهنگ و اقتصاد برای جهان بشر داشته باشند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید در عرصه بینالملل، گفتمان انقلاب از جمله عقلانیت، معنویت، عدالت و مقاومت را با ارائه مواضع و سخنرانیهای خود تببین کنند و با تصویب طرحها در عرصه بینالملل مانور دهند.
بخش دیگر فعالیت یک نماینده در سطح کشور است؛ نماینده باید اولویتها و ضرورتها را مورد توجه قرار داده و مصالح و منافع کشور را بر هر چیزی از جمله مسائل جناحی و حزبی ترجیح دهد.
توزیع عادلانه ثروت و قدرت در همه استانها و استفاده همه مناطق از امکانات نظام از جمله بهداشت، سلامت، آموزش و پرورش، آموزش عالی، پزشکی، صنعت و کشاورزی از دیگر اقداماتی است که نمایندگان در سطح کشور میتوانند پیگیری کنند.
بخش دیگر، فعالیت در حوزه انتخابیه و استان است؛ نمایندگان استان اگر مجموعه ظرفیتهای نمایندگی خود را تجمیع کنند، نقشهای بسیار مهمی را میتوانند در عمران و زیرساختهای شهری و استانی ایفا کرده و مشکلات مهم که در استانها وجود دارد را حل کنند.
نمایندگان گیلان باید تلاش کنند که چگونه استان را به جایگاه مطلوب خود برسانند؛ در استانهای گیلان و مازندران به لحاظ کشاورزی ظرفیت زیادی وجود دارد که اگر صنعت کشاورزی رشد لازم را داشته باشد، چه بسا کشور از لحاظ برنج، گندم، جو و ... به خودکفایی برسد.
نمایندگان منتخب باید چهار سال حضور خود در مجلس را به عنوان فرصت طلایی برای خدمتگذاری به شریفترین مردم بدانند.
- حضور پرشور مردم در انتخابات مجلس چه پیامدی میتواند داشته باشد؟
دنیای غرب همانطور که برای 22 بهمن نقشه کشید و حضور پرشور مردم آنها را ناامید کرد، این بار منتظر روز دوم اسفند است که ببیند مردم چگونه در انتخابات حضور پیدا میکنند.
مردم گیلان در کولاک برف به استقبال راهپیمایی 22 بهمن رفتند و حضور خود را در حد امکان نشان دادند و حالا با حضور خود در انتخابات مجلس از حق اجتماعی خود استفاده کرده و بهرهمند میشوند.
حضور حداکثری مردم، نقشههای دشمن را خنثی کرده و ضریب مقبولیت نظام را افزایش میدهد و از طرفی نرفتن پای صندوق نیز دل دشمن را شاد میکند.
مردم باید افراد صالح را انتخاب کنند تا بعد از رأی دادن مطالبهگر باشند و قطعا کسی که رأی نداده و در انتخابات شرکت نکرده، حق مطالبهگری ندارد.
امیداوریم که نمایندگان این دوره در جهت گام دوم انقلاب بهترین قانونها را تصویب کنند تا بتوانیم مسیر درست نظام را طی کنیم.
- توصیه شما به نمایندگان منتخب حوزههای انتخابیه استان گیلان چیست؟
نمایندگان که توسط مردم انتخاب میشوند، باید مسائل و مشکلات را از ظرفیت داخل استان رصد و پیگیری کنند.
نمایندگان میتوانند از ظرفیت جوانان نخبه، دانشگاهیان و حوزویان در بررسی و آسیبشناسی مشکلات گیلان استفاده کنند.
منابع انسانی و ظرفیت بسیار موثری که در گیلان داریم میتواند در طرحهای شهری و استانی که به مجلس داده میشود مورد توجه قرار گیرد.
مجمع نمایندگان گیلان میتواند با ایجاد دفتری به کمک جوانان فرهیخته و نخبه گیلانی، راهبردها و راهکارها برای حل مسائل و مشکلات استان را مورد بررسی قرار دهد.
سازمان بسیج و تشکلهای مختلف دانشجویی ظرفیتهای ارزشمندی برای ارتقای سطح کیفی استان و مسائل عمرانی و زیرساختی هستند؛ این تشکلها با مطالعات میدانی آسیبهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی مورد رصد و بررسی قرار دادهاند و از مطالعات این مجموعهها میتوان برای برون رفت از مشکلات به بهترین شکل استفاده کرد.
نظر شما