به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، جمال عرف شب گذشته (چهارشنبه 30 بهمن) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوسیما به ارائه توضیحاتی درباره روند برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداخت و با تاکید بر اینکه حضور مردم پای صندوقهای رأی، منافع ملی را تأمین و امنیت کشور را بیمه میکند، گفت: نظام اسلامی ایران، نظام مردم پایه است و در مقابله با تهدیدها و چالش ها، مردم مسائل را حل و فصل کرده اند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه میانگین حضور مردم در انتخابات ۱۰ دوره مجلس شورای اسلامی حدود ۶۰ و نیم درصد بود، ادامه داد: با بررسیهای انجام شده مشخص شد که در این دوره از انتخابات نیز به حدود این میانگین میرسیم و ارزیابیها نشان میدهد حدود ۵۰ درصد مردم برای حضور در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام آمادگی کرده اند.
وی با اشاره به اینکه از ۱۶ هزار و ۳۳ نفری که برای این انتخابات نام نویسی کرده بودند در پایان مرحله نخست ۸۶۴ نفر و پس از مرحله دوم بیش از ۷۰۰ نفر انصراف دادند، گفت: در مجموع بیش از هزار و ۵۰۰ نفر از انتخابات مجلس شورای اسلامی انصراف دادند که بیشتر این افراد ناشناس بوده اند اما تعدادی چهره شناخته شده از جمله نمایندگان مجلس دهم نیز در میان این افراد وجود دارند.
عرف با ذکر این موضوع که انصراف زمان مشخصی ندارد و نامزدها در هر زمانی میتوانند از انتخابات انصراف دهند درباره انصراف دهندگان در انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: از نامزدهای انتخابات میان دورهای مجلس خبرگان نیز چند نفر انصراف دادند.
رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره روند برگزاری انتخابات در مناطقی از کشور که مسیرها بسته است، پرداخت و گفت: برای رفع مشکل اخذ رأی در روستاهایی که راههای آنان بسته است با معاونان وزارت راه، وزارت نیرو و وزارت ارتباطات در ستاد انتخابات کشور شرایط بررسی و هماهنگیها در این زمینه انجام شد و اگر نیاز باشد برای بازگشایی راههای روستایی از امکانات نیروهای مسلح نیز استفاده میشود و اگر آب و هوا اجازه دهد به برخی روستاها بالگرد اعزام میکنیم.
عرف در بخش دیگری از یان برنامه خبری درباره تخلفات انتخاباتتی نیز با بیان اینکه در ماده ۶۵ مکرر قانون انتخابات همان تخلفاتی که در فضای عینی تعریف شده است، فضای مجازی را نیز شامل میشود، گفت: تبلیغات نامزدها از ساعت ۸ صبح اول اسفند در همه فضاها از جمله فضای مجازی ممنوع و بروز آن تخلف است و با تخلفات برخورد میشود و متخلف به حبس، محرومیت، جزای نقدی محکوم می شود.
وی با بیان اینکه نامزدهایی که بدون اجازه از شماره تلفنهای مردم برای تبلیغات استفاده میکنند تخلف کرده اند و به این مسأله رسیدگی می شود، گفت: اگر نامزدی تخلف کند و رأی نیز بیاورد به تخلف وی رسیدگی می شود. ممکن است تخلفات سنگین نامزد را از یک یا دو دوره نمایندگی مجلس محروم کند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اینکه راه اندازی کارناوال برای نامزدها تخلف است، در این زمینه به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: تعدادی از نامزدها به جای این که برنامه هایشان را ارائه کنند به سمت راه اندازی کارناوال و از این قبیل کارها میروند که همه این تخلفات مستندسازی و به هیأت مرکزی بازرسی و ستاد پیشگیری قوه قضائیه ارسال میشود و این تخلفات را شورای نگهبان نیز بررسی می کند.
عرف درباره مدارک مورد نیاز برای اخذ رای نیز گفت: برای رأی گیری وجود کد ملی کفایت میکند اما کسانی که برای شناسنامه المثنی سازمان ثبت احوال مراجعه میکنند، این سازمان باید المثنی صادر کند و حتی در روز انتخابات نیز برای این کار شیفت کاری گذاشته شده است.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره روند اعلام نتایج نیز گفت: اعلام نتایج انتخابات به مرور انجام میشود و در حوزههایی که نتایج مشخص میشود آن را به سرعت به مردم اعلام میکنیم. در ۱۷۴ حوزه تک نماینده داریم که پیش بینی میشود نتایج انتخابات در این حوزهها به سرعت مشخص و اعلام شود.
عرف در بخش دیگری از این برنامه خبری با اشاره به اقدامات دشمنان برای ایجاد خدشه در انتخابات و بیان اینکه تحریم انتخابات که هر دوره جریانی از خارج از کشور آن را برای دلسرد شدن مردم مطرح میکند موضوع جدیدی نیست، گفت: هر دوره سر آنها با حضور مردم در پای صندوقهای رأی به سنگ خورده است اما در دولت ترامپ این مداخلات صریحتر شده است.
وی با بیان اینکه مردم ما فهیمتر از آن هستند که درگیر بازیهای آمریکاییها برای تحریم انتخابات شوند، خاطرنشان کرد: مردم ما دست دشمن را خوانده اند و فردای انتخابات، فردای وحدت و انسجام نامزدها و طرفداران آنهاست./
نظر شما