وجوب شرکت در انتخابات از نگاه علمای دین/ رعایت آبروی افراد از ملزومات دین است

پروین نژاد گفت: شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی، اسلامی و الهی است و برخی علما همچون رهبر معظم انقلاب، بر وجوب عینی شرکت در انتخابات تاکید دارند.

خبرگزاری شبستان - جهرمانتخابات از نگاه دین مبین اسلام مورد تاکید قرار دارد و همواره علمای دین برای حضور در این عرصه مردم را تشویق و ترغیب کرده اند. این مهم تا جایی اهمیت دارد که برخی از مراجع تقلید حضور در پای صندوق های رأی را واجب عینی دانسته و مقلدان خود را مکلف به حضور در انتخابات کرده اند. این عرصه سیاسی و اجتماعی مانند دیگر مسائلی که مردم با آن سر و کار دارند دارای احکام فقهی و شرعی خاص خود است که دانستن آن برای هر فرد جامعه ضروری و اجتناب ناپذیر است. با حجت الاسلام «وحید پروین نژاد» کارشناس دینی و مذهبی گفتگویی در مورد احکام انتخابات انجام داده ایم که شما را به مطالعه آن دعوت می کنیم.

 

آیا شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران شرعا واجب و عدم شرکت در آن حرام است؟

شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی، اسلامی و الهی است و برخی علما همچون رهبر معظم انقلاب، بر وجوب عینی شرکت در انتخابات تاکید دارند.

 

حکم رأی دادن سفید و بی نام چیست؟ در صورت عدم شناخت و عدم وصول به نتیجه در انتخاب اصلح چطور؟

از دیدگاه رهبر معظم انقلاب در هر صورت اگر رأی سفید دادن موجب تضعیف نظام اسلامی باشد، حرام است.

 

در صورتی که به شخصی رأی داده شود و بعداً آن طور که باید به احکام اسلامی عمل نکند و موجب نارضایی شود، آیا فرد رأی دهنده در محضر خداوند مسئول است؟

چنانچه بر طبق موازین شرعی عمل کرده است، مسئول نیست.

 

در ایام انتخابات جهت شناخت نامزد مناسب باید نواقص و عیوب و امتیازات آنها را در گذشته و حال تفحص کرد؛ آیا صحبت کردن پشت سر نامزدها برای انتخاب فرد اصلح، جایز است؟

در امور مربوط به انتخابات در حد مشاوره، اشکال ندارد.

 

مرز انتقاد کجاست؟ اگر انتقاد با پیشنهاد همراه نباشد چه ضرری دارد؟

انتقاد اگر با پیشنهاد توأم باشد به یقین بهتر است؛ ولی اگر انتقادکننده نتواند پیشنهادی مطرح کند باز هم از باب امر به معروف و نهی از منکر باید وظیفه خود را انجام دهد. چرا که رعایت آبروی افراد از ملزومات دین است.

 

انتقاد از نامزدها و بیان نکات منفی آن ها در جمع چه حکمی دارد؟

در صورتی که در مقام مشورت برای رأی دادن به آنها باشد اشکال ندارد، ولی باید صفات آنها را بیان کرد نه توهین، مذمت، تحقیر و یا تهمت به آنها زده شود.

 

 

کد خبر 895882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha