به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، آیتالله «محمد محمدی ریشهری» امروز (سه شنبه، ۲۹ بهمن ماه) پیش از آغاز درس خارج فقه که در حوزه علمیه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، گفت: سخن در تبین اموری بود که ضدصلاح هستند و بیماریهایی که مانع میشوند انسان در زمره صالحان قرار گیرد و سلامتی قلب را تهدید میکند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) افزود: اصلیترین بیماری قلبی که مبتلا نبودن به آن سلامتی قلب را تضمین میکند، شک و شرک است.
آیتالله محمدی ریشهری با استناد به روایتی از امام صادق(ع) بیان کرد: هر قلبی که به شک و شرک مبتلا باشد سالم نیست اعم از اینکه شک و شرک اعتقادی، اخلاقی و عملی باشد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با بیان اینکه دومین بیماری خطرناکی که انسان در نتیجه بیماری دل به آن مبتلا میشود شک و تردید در حقایق نامحسوس جهان است، عنوان کرد: شک و تردید دو نوع است یک نوع آن ابتدایی است یعنی اگر برای کسی دلیل و برهان آوردید برطرف میشود.
وی با بیان اینکه شهید مطهری فرمودند شک گذرگاه خوب اما مقر بدی است، گفت: گاهی ممکن است برای شخصی دلیل و برهان بیاورند اما شک او از بین نرود قلب او دچار مرض است.
آیتالله محمدی ریشهری ادامه داد: نوع دیگر شکی است که با اقامه دلیل و برهان برطرف نمیشود این نوع شک نشانه بیماری است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) مبنی بر اینکه روح انسان همچون جسم دارای صحت، سلامت، بیماری، خواب، موت و حیات است، اظهار کرد: دل زنده با معرفت است و مرگ آن در جهل است، بیماری دل در شک است اما روح سالم در حقایق روشن دچار شک نمیشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مقصود از شکی که علامت بیماری قلب است شکی است که پس از اقامه دلیل روشن هم برطرف نمیشود، پیامبران برای مردم معجزات آشکار میآوردند اما برخی از مردم آن را قبول نمیکردند زیرا قلب آنها مریض بود.
نظر شما