خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد، «بهروز مینایی»، با تاکید بر لزوم ورود کانون های فرهنگی هنری مساجد به عرصه رسانه های دیجیتال، اظهار کرد: با توجه به اینکه تبلیغات در تمام جهان به سرعت در حال شکل گیری است و پیام مسجد و انقلاب را می توان از طریق فضای سایبر، وبگاه ها، شبکه های برخط اجتماعی و پیام رسان های موبایلی منتقل کرد،حضور مسجدی ها و بچه های مسجد در این فضا بسیار ضروری است و چنین رویدادهایی بچه های مسجد را نسبت به تولید تولید اثر در این فضا، حمایت، تشویق و ترغیب می کند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران در ادامه خاطرنشان کرد: ما تا وقتی حالت انفعالی داشته باشیم، نخواهیم توانست پیام انقلاب، پیام مسجد و مسجدی ها را منتقل کنیم.
این داور بخش «فضای مجازی و رسانه» رویداد ملی فهما افزود: اینترنت، شبکه های پیام رسان، وب سایت ها، منبر و رسانه های جدیدی هستند که باید حتما مسجدی ها به آن مجهز شوند. این یک امر ضروری است و نسبت به آثار فیزیکال جنبه برتری دارد و ان شاء الله اگر تقویت شود، این زمینه وجود خواهد داشت که در هر زمان و مکان به کاربران دسترسی داشته و از این طریق پیام های مسجد را به همه جهان منتقل کنیم.
این متخصص هوش مصنوعی و داده کاوی با تاکید براینکه در فضای فیزیکی در مقایسه با فضای سایبری چنین امکاناتی وجود ندارد، تاکید کرد: در زمان حال فضای دومی برای زندگی بسیاری از جوانان ما ایجاد شده_ اعم از بازی ها، کلیپ ها و شبکه های پیام رسان موبایلی و...._ و همین امر ایجاب می کند که ما در این فضا تولید اثر و محتوا داشته باشیم. بنابراین می توان بخش آثار دیجیتال را یکی از ضروری ترین بخش های رویداد ملی «فهما» دانست.
داور بخش «فضای مجازی و رسانه» نخستین رویداد ملی «فهما» همچنین در پاسخ به این سئوال که:« با توجه به آثار رسیده در نخستین رویداد ملی «فهما» افقی را که می توان برای فعالیت کانون های فرهنگی هنریمساجد در این عرصه دید چگونه است و پیشرفت بچه های مسجد در این زمینه را چگونه ارزیابی می کنید؟» گفت: آثاری که در این بخش رسیده بود به ویژه در رتبه های اول تا دهم واقعا آثار خوبی بودند که شایستگی حضور در رسانه های برخط و صدا و سیمای ما را دارند. به نظر می رسد اگر صاحبان این آثار تقویت شوند با توجه به اینکه رویداد اول فهما بود و هنوز پشتوانه تشویقی مشخصی برای صاحبان آثار وجود نداشت، حضور این همه اثر جای تعجب بود و ان شاءالله در رویدادهای بعدی آثار و جنبه های برگزاری آن را در وسعت بسیار بیشتر و کیفیت بالاتر می بینیم.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین نکته در مورد این رویداد این است که برای تقدیر از آثار برگزیده، تنها به اهدای جایزه اکتفا نشود بلکه این آثار از راه هایی نظیر تجاری سازی، کسب و کار و سفارش کار مورد حمایت قرار گیرد و ان شاءالله بتوانیم در جشنواره های بعدی آثاری رشدیافته تر از هر نظر داسته باشیم.
مینایی اظهار کرد: توصیه ما این است که از طریق همفکری با مسئولین مراکز رشد و پارک های فناوری در استان هایی که آثار آنها حائز رتبه های برتر شده اند، صاحبان آثار بتوانند در این مراکز رشد ساکن شوند، شرکت تاسیس کنند و این شرکت را به مرحله کسب و کار و درآمدزایی و خلق ثروت برسانند که ان شاءالله شعار اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری فرمودند به کمک این کانون ها محقق شود.
وی در پاسخ به این سئوال که «آیا این رقابت بر اساس زیرساخت های موجود در سطح استان ها از نظر شما عادلانه است یا خیر؟» خاطرنشان کرد: ارائه نظر در این خصوص سخت است چرا که به هر حال تولید اثر با امکانات محدود، سخت و مشکل است. داوران در این مرحله سعی کردند بین آثار رسیده از نقاط روستایی و شهری تفاوت قائل شوند اما چون آثار در حوزه روستایی و شهری تفکیک نشده بود، داوری به صورت جداگانه صورت نگرفت. البته باید توجه داشت که این اولین رویداد فهماست و در سال های بعد می توان این جداسازی آثار را انجام داد.
مینایی همچنین در خصوص بیان نقاط قوت و ضعف آثار ثبت شده کانون های فرهنگی هنری مساجد در بخش رسانه های دیجیتال سامانه «بچه های مسجد»، افزود: آثاری که در حوزه پیام های دیجیتالی مطرح می شود، چون بُعد جهانی دارد باید از کیفیت خوب هنری، فرم و محتوا برخوردار باشد و نفوذ و اثرگذاری هنری آثار نکته ای است که باید مورد مشاوره با متخصصین علوم روانشناسی، مردم شناسی و پیام رسانی قرار بگیرد. به نظر می رسد اگر هیئت های مشاوره ای تنظیم شود و کانون های مساجد باهم همراه شده و کنار هم آثاری را به وجود بیاورند جای مطرح شدن آن در همه مدیا های بزرگ داخلی و خارجی باز می شود.
نظر شما