به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، « جمال عرف » شب گذشته (دوشنبه 28 بهمن) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به ارائه توضیحاتی درباره روند برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداخت و با اشاره به اینکه میانگین مشارکت ۱۰ دوره انتخابات مجلس ۶۰ درصد بود، گفت: امیدوارم در این دوره هم مشارکت به این میزان نزدیک باشد.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره میزان مشارکت مردم در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: برآوردها نشان میدهد که بیش از ۵۰ درصد مردم آماده انتخابات هستند.
وی با اشاره به اینکه مردم در ۳۶ انتخاب مشارکت حداکثری داشته اند که از میانگین جهانی بیشتر است به میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی در دور دهم اشاره کرد و گفت: در دوره مجلس دهم ۶۱ درصد مشارکت داشتیم.
عرف در ادامه درباره دوره یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: این دوره تعداد نامزدها بیشتر از دورهای قبل است در دوره قبل شش هزار نامزد بودند. بعد از خروجی هیئتهای نظارت و شورای نگهبان ۷ هزار ۱۵۷ نفر تایید صلاحیت شده اند.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره میزان مشارکت در استان ها در این دوره از انتخابات گفت: بیشترین مشارکت در استانهای کوچکتر است و در تهران در دوره قبل ۵۱ درصد مشارکت داشته اند.
وی درباره میزان تحصیلات نامزدهای یازدهمین دروه انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز اینگونه توضیح داد: هزار و ۲۱ نفر از نامزدهای انتخابات مجلس مدرک دکتری دارند و بیش از ۵ هزار نفر هم کارشناسی ارشد دارند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه تهران بیشترین نامزدها را دارد، گفت: در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر رای اولی هستند.
عرف در ادامه درباره تعداد شعب درنظر گرفته شده برای برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: ۵۴ هزار شعبه اخذ رای تدارک دیده شده و همچنین تلاش شده است تا آماده سازی شعب به گونهای باشد که در برخی شعب تراکم رای دهندگان نباشد. در استانهای شمال غرب برف داریم و برخی راههای روستایی مسدود است. برای این پیش بینیهای لازم صورت گرفته است و در برخی مناطق از بالگرد استفاده میکنیم.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار رای دهندهها و مقداری بالاتر تعرفه چاپ شده است، درباره روند احراز هویت ها در رای گیری گفت: در این دوره از دستگاه احراز هویت استفاده میکنیم. این دستگاهها در برخی موارد استفاده از شناسنامه جعلی یا شناسنامه متوفی را شناسایی میکند و جلوی حداقل تخلفات را میگیرد.
رئیس ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اینکه تمام آنچه لازم است در اختیار فرمانداریها و بخشداری قرار گرفته است، گفت: از روز چهارشنبه آخرین چک و نظارت در فرمانداریها انجام میشود و از صبح جمعه با حضور ناظر و رئیس شعبه و کسانی که مسئولیت دارند دستگاههای احراز هویت و صندوقها بازرسی میشوند.
وی درباره تبلیغات انتخاباتی نیز در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به اینکه نامزدها برای تبلیغات بر اساس قانون ۸ روز فرصت تبلیغات دارند، گفت: ۲۴ ساعت قبل از آغاز رای گیری هم تبلیغات پایان مییابد. تاکنون عمده تخلفات راه اندازی کارناوالها و ابعاد عکس و پوستر بوده، اما در کل تخلفات بزرگی انجام نشده است.
عرف در توضیح بیشتر درباره روند تبلیغات انتخاباتی وممنوعیت های قانونی در این بخش گفت: بر اساس قانون بحث شفافیت ورود و خروج پول به بحث تبلیغات انتخابات جدی پیگیری میشود.
رئیس ستاد انتخابات کشور در توضیح بیشتر در این باره گفت: باید یک حساب معتبر در بانک مشخص باشد و خود نامزد یا نماینده آن مسئول این حساب باشد و فردای انتخابات باید جوابگو باشند. وام انتخابات نداریم شاید برای کار دیگری وام بگیرند و در تبلیغات استفاده کنند.
وی درباره روند شمارش آرا نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه ۱۰۴ حوزه تک نماینده است و به فاصله کوتاهی قابل شمارش است، گفت: در حوزههای بزرگی مثل تهران شمارش آرا طول میکشد. بیش از ۲۰۰ حوزه شنبه شب تعیین تکلیف میشود اما روز یکشنبه تمام حوزهها تعیین تکلیف میشود./
نظر شما