موازی کاری، آسیب مهم دستگاه های متولی امر فرهنگ/ پایه های شهرسازی امروزی ضعیف است

یکی از آسیب هایی که هر جامعه در حال پیشرفت با آن مواجه است موضوعات فرهنگی است که باید به صورت جدی به آن پرداخته و راهکارهای مختلفی برای کاهش آسیب های فرهنگی از سوی مسئولان مربوطه معرفی و در راستای عملی سازی آنها اقدام عملی صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، بررسی وضعیت یک شهر و مشکلات آن یکی از دشوارترین مواردی است که هر مدیر با آن مواجه می شود، زیرا وضعیت یک شهر به چند بخش از جمله فرهنگی، عمرانی و ... تقسیم می شود و برای بررسی هر کدام از این موارد نیازمند صرف وقت فراوانی است.

 

یکی از آسیب هایی که هر جامعه در حال پیشرفت با آن مواجه است موضوعات فرهنگی است که باید به صورت جدی به آن پرداخته و راهکارهای مختلفی برای کاهش آسیب های فرهنگی از سوی مسئولان مربوطه معرفی و در راستای عملی سازی آنها اقدام عملی صورت گیرد.

 

به منظور بررسی هرچه دقیق تر فعالیت های فرهنگی و مشکلات کلانشهر اهواز به سراغ محمدرضا ایزدی استاد دانشگاه و عضو شورای اسلامی کلانشهر اهواز رفتیم و به واکاوی این موضوع پرداختیم.

 

شبستان: مشکلات و موضوعات فرهنگی چگونه بررسی می شود؟

 

ایزدی: با توجه به وضعیت کلانشهر اهواز میزان مشکلات به صورت قابل توجهی بالا هستند و به همین میزان مطالبات شهروندان نیز افزایش می یابد، بنابراین برای بررسی هرچه بهتر موضوعات ابتدا باید برنامه ای برای کاهش خرابی های شهر وجود داشته باشد و پس از آن به منظور پیگیری مطالبات شهروندان تلاش شود.

موضوعات فرهنگی در زیربنای فرهنگی یک جامعه نقش مهمی را ایفا می کنند، در صورتی که بنیه فرهنگی یک جامعه تقویت نشود آسیب پذیری آن جامعه افزایش خواهد یافت و این امر مشکلات متعددی را به بار می آورد.

به صورت عمومی اگر نگاهی به جامعه امروزی خودمان انداخته باشیم مشکلات مختلفی در بخش های اقتصادی، سیاسی و خدماتی را مشاهده می کنیم، در صورتی که سرمایه گذاری روی وضعیت فرهنگی یک جامعه صورت گیرد قطعا فضای اقتصادی و سیاسی یک جامعه سالم تر و شفاف تر و خدمات بهتر خواهد بود.

 

شبستان: تعدد دستگاه های فرهنگی چه تاثیری بر افزایش فرهنگ داشته است؟

 

ایزدی: تقریبا در کشور ما بیش از  11 دستگاه تبلیغاتی وجود دارد که اولویت اول آنها فعالیت و معرفی فرهنگ است، اما متاسفانه در انجام فعالیت ها موازی کاری صورت می گیرد و کار فرهنگی خاصی از دستگاه های متولی امر فرهنگ مشاهده نمی شود.

قطعا هر دستگاه به فراخور توان مالی و وظایف خود فعالیت های انجام می دهد، اما با توجه به موضوع موازی کاری در دستگاه های متولی امر فرهنگ، فعالیت آنها کامل نمی شود. اگر یک دستگاه جداگانه متولی امر فرهنگ وجود داشت بسیاری از موانع و مشکلات به آسانی برطرف خواهد شد؛ بنابراین لازمه کاهش موازی کاری فرهنگی ایجاد یک دستگاه مختص فعالیت فرهنگی است و این اقدام از بسیاری از نواقص در امر فرهنگی جامعه جلوگیری می کند. امروزه فعالیت های فرهنگی به صورت ناقص انجام می شوند.

 

شبستان: آیا حقوق شهروندی رعایت شده است؟

 

ایزدی: حقوق شهروندی به صورت کاملا متقابل از سوی دولت و مردم انجام می شود، زیرا بعضی از این حقوق وظایف دولت است که حتما برای رفاه حال شهروندان یک جامعه ایجاد می شود و در صورتی که اگر شهروند نسبت به وظایف خود آگاه باشد بسیاری از مشکلات و بحران ها برطرف خواهند شد زیرا راه های مختلف رسیدن به حقوق خود را آموزش دیده است.

 

شبستان: آگاهی مردم نسبت به حقوق خود چه تاثیری بر مطالبه گری آنها می گذارد؟

 

ایزدی: می دانیم که در پی مشکلات فرهنگی مشکلات و بحران های اقتصادی نیز به وجود خواهد آمد و اگر بخواهیم در این خصوص مثالی زده باشیم می توانیم موضوع ساماندهی بی خانمان ها را مطرح کنیم؛ دولت وظیفه ساماندهی این افراد را دارد و در صورتی که مشکلات فرهنگی وجود داشته باشد برخی افراد به جای ساماندهی بی خانمان ها اقدام به غارت زمین هایی می کنند که باید در اختیار این افراد قرار گیرند.

متاسفانه شهرسازی در جامعه امروزی ما بر اساس پایه های سست و ضعیف و بدون زیرساخت های لازم انجام می گیرد، هنگامی که این زیرساخت های که بخش عمده آنها فرهنگی است وجود نداشته باشد منجر به این می شود که ساکنان آن شهر نسبت به پرداخت عوارض آگاه نباشند و این عدم آگاهی نسبت به پرداخت عوارض و مالیات منجر به کاهش درآمد شهرداری ها خواهد شد.

یکی از مهمترین وظایف شهرداری ها اعطای خدمات شهری به شهروندان یک شهر است؛ در صورتی که شهروندان اقدام به پرداخت عوارض و مالیات نکنند به طبع میزان خدمات شهری کاهش خواهد یافت و این به ضرر همگان است.

 

شبستان: راهکارهای برون رفت از مشکلات اقتصادی و فرهنگی چیست؟

 

ایزدی: موضوعات اقتصاد، قرهنگ و سیاست در کشور ما با یکدیگر آمیخته شده اند، اگر متولیان امر فرهنگ و اقتصاد زمینه های حقوق شهروندی را به منظور معرفی آن فراهم آورند می تواند در موضوعات سیاسی کشور نیز موثر واقع شود؛ تاثیر آگاهی فرهنگی بر آگاهی سیاسی یک جامعه بسیار مهم است.

از جمله مواردی که می توان به برون رفت از معضل اشتغال و ایجاد آن در جامعه کمک کند عدم دخالت در اموری است که به آنها تخصص نداریم؛ اگر هر شخص در رشته تخصصی خود اظهارنظر کند بسیاری از مشکلات به صورت ریشه ای حل خواهند شد اما در صورتی که بخواهیم در هر موردی نظر دهیم هرج و مرج اجتماعی به وجود خواهد آمد.

در هشت سال گذشته در زمینه آموزش حقوق شهروندی اقدامات قابل ملاحظه ای انجام گرفت و با همکاری آموزش و پرورش کتاب حقوق شهروندی در مدارس آموزش داده شد که نتایج مطلوبی را به همراه داشت. بنابراین هرگاه آگاهی به جامعه تزریق شد میزان مطلبه گری مردم نسبت به حقوق خود افزایش می یابد.

 

شبستان: هزینه های حق آلایندگی شرکت ها چه کمکی به وضعیت یک شهر  می کنند؟

 

ایزدی: شهرداری اهواز می بایست در سال 93 نزدیک به 700 میلیارد تومان از صنایع موجود در اهواز دریافت می کرد، اما بیشترین میزان دریافتی از این حق آلایندگی تا قبل از شورای پنجم 29 میلیارد تومان بوده که طی سال گذشته سالانه 90 میلیارد تومان دریافت شده است، اما آیا این هزینه می تواند معادل هزینه 700 میلیاردی سال 93 باشد؟

متاسفانه مطالبه گری مدیران و نمایندگان خوزستان به میزان مطالبات واقعی نیست، این مطالبات باید از طریق مقامات بلندپایه کشوری پیگیری شوند، نمایندگان مجلس خوزستان باید این مطالبات را پیگیری کنند، میزان حق آلایندگی اهواز در سال 93 به مبلغ 350 میلیارد تومان تنها از شرکت نفت بوده و پیگیری آن از طریق مراجع قضایی با احتساب جرائم مبلغ آلایندگی اهواز یک هزار و 120 میلیارد تومان شده است که مدیران استان باید این موضوع را به صورت جدی پیگیری و اخذ کنند.

220 حلقه چاه نفت در اهواز وجود دارد، اما بابت این چاه های نفت حتی یک ریال عوارض داده نمی شود و دلیل آن این است که قرارداد فروش در تهران بسته می شود در صورتی که تولید و صدور نفت در خوزستان انجام می شود از این رو قرارداد آن باید در خوزستان انجام شود که این موضوع نیز باید در اولویت مطالبات مردم و مسئولان باشد.

بر اساس جمعیتی که ما در اهواز داریم باید حدود 850 اتوبوس در شهر داشته باشیم در صورتی که اکنون 170 دستگاه اتوبوس داریم که نصف آن هم بدون کولر است این در حالی است که در سال جاری یک هزار و 500 دستگاه اتوبوس از مجل فروش نفت به واحد اتوبوسرانی تهران اضافه شد، از طرفی نماینده مردم قم 150 اتوبوس طی 2 هفته گذشته برای آن شهر گرفت و طبق قانون شهرداری باید بابت خرید هر یک اتوبوس باید 17.5 درصد و دولت 82.5 درصد بپردازد اما از این حق قانونی هم محروم هستیم و تا زمانی که مدیران و نمایندگان ما نخواهند و مطالبه گری نکنند تغییر و تحول اساسی را نخواهیم داشت و مشکلات کلانشهر اهواز و استان خوزستان به همین شکل باقی خواهد ماند.

 

کد خبر 894986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha