نقدی بر رواج اسلام ساختگی در آلمان

در چند سال اخیر گروهی که خود را در آلمان مسلمانان لیبرال و سکولار می‌نامند تلاش کرده‌اند که اسلامی ساختگی را در ایالت‌های مختلف این کشور رواج دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستانبه نقل از رایزنی فرهنگی ایران در آلمان، این گروه مسجد و انجمن‌های اسلامی خود را ایجاد کرده‌اند و قوانین مورد علاقه خود را در آن‌ اجرا می‌کنند. به طور مثال، در مسجد لیبرال برلین، زن و مرد در کنار هم و پشت‌ سر یک امام زن که چادر و حجاب ندارد، نماز می‌خوانند، در حالی که به اعتقاد بسیاری از مسلمانان در آلمان، این اعتقادات و رفتارها ربطی به اسلام واقعی ندارد.

 

برخی مسلمانان بر این باورند که گروه‌های لیبرال و سکولار می‌خواهند دین جدیدی را به جای اسلام جایگزین کنند. «یاووز اوزگز»، محقق و اسلام‌شناس ساکن آلمان، یکی از منتقدان سرسخت مسلمانان لیبرال و سکولار در این کشور است. او به‌ تازگی درباره فعالیت انجمن تازه‌تأسیس اسلام سکولار در هامبورگ نقدی نوشته است که در ادامه می‌خوانید.

 

«به نظر نمی‌رسد که یک یهودی یا مسلمان در آلمان، بتواند به‌راحتی حزب یا انجمنی مسیحی تشکیل دهد. حتی اگر چنین اتفاقی بیفتد،‌ روزنامه‌نگاران راست‌گرا از هر روشی استفاده می‌کنند تا به افکار عمومی ثابت کنند که هدف مؤسسان این انجمن‌ها،‌ ضربه‌زدن به مسیحیان است. اما وقتی پای اسلام در میان باشد، این حرف‌ها بی‌معنی است. در آلمان، هر کس با هر پیشینه‌ای می‌تواند انجمن اسلامی تأسیس کند و کسی هم واکنشی نشان نمی‌دهد.

 

۱۵ عضو در انجمن اسلام سکولار هامبورگ

اخیراً انجمن اسلام سکولار در هامبورگ تأسیس شد. «نجلا کلک»، جامعه‌شناس و یکی از مؤسسان این انجمن، درباره اهداف تأسیس این مؤسسه‌ در صفحه فیس‌بوک خود نوشت: «این انجمن غیرحزبی که در حال حاضر ۱۵ عضو دارد، تلاش خواهد کرد که به جدایی دین از سیاست در آلمان لطمه‌ای وارد نشود

 

این جامعه‌شناس در حالی خود را یکی از مؤسسان یک انجمن اسلامی معرفی کرده است که بارها با اظهارات ضداسلامی خود خبرساز شده بود. او حتی در سال ۲۰۱۰، در مصاحبه‌ای بیان کرد که مسلمان نیست. از سوی دیگر، کلک همواره خودش را به عنوان فعال حقوق زنان معرفی می‌کند. این در حالی است که هیچ توجهی به حقوق زنان مسلمان ندارد.

 

کلک در بدو تأسیس انجمن مسلمانان سکولار گفت که اعضای انجمن، خواهان ممنوعیت پوشیدن روسری برای دختران زیر ۱۴ سال در مؤسسات آموزشی و اعلام بی‌طرفی مذهبی در مدارس هامبورگ هستند. بنابراین همان‌طور که می‌بینید برای او علایق و باورهای دختران مسلمان هیچ اهمیتی ندارد. رویکرد او همانند سیران آتش، مؤسس مسجد لیبرال برلین است.

 

البته نجلا کلک در انجمن اسلام سکولار تنها نیست. یکی دیگر از اعضای معروف این انجمن، پائول نلن از حزب سبزهای آلمان است. او هم هیچ‌گونه دانش و تحصیلاتی در حوزه اسلام ندارد. نلن در سال‌های اخیر، تنها مقالاتی در نقد اسلام منتشر کرده است. او صفحه‌ای با عنوان اسلام خاص در اینترنت دارد که در آن به نقد اسلام واقعی می‌پردازد. در یکی از مطالبی که بر روی این سایت قرار گرفته، این عضو حزب سبزها، داعش را نماینده واقعی اسلام دانسته است. او همچنین در مطالب خود از سیاست‌های اسرائیل دفاع کرده است.

 

تحسین اسرائیل از سوی مسلمانان سکولار

در حقیقت، انجمن اسلام سکولار به دست غیرمسلمانانی دایر شده است که هیچ‌گونه اطلاع و آگاهی درباره اسلام و نیازهای مسلمانان ندارند. در عوض، اعضای این انجمن به تسلط انجمن‌های شیعه و سنی بر کنفرانس اسلامی انتقاد می‌کنند و می‌خواهند، اسلامی ساختگی را به جامعه آلمان ارائه دهند. در مسجد آن‌ها، زنان و مردان، همجنس‌گرایان و اعضای فرقه‌های مختلف می‌توانند در کنار یکدیگر نماز بخوانند. زنان در این انجمن‌ می‌توانند به عنوان امام مساجد پذیرفته شوند و اسرائیل از سوی مؤسسان این انجمن اسلامی مورد تحسین قرار می‌گیرد. این‌ها در حالی است که گفتار و رفتار آن‌ها، با قوانین اسلامی و اعتقادات مسلمانان کاملاً مغایرت دارد.

 

علاوه بر این‌ها، اعضای انجمن اعلام کرده‌اند؛ ایجاد انجمن‌های اسلامی مستقل در مقابل مؤسساتی مانند اتحادیه ترکی - اسلامی دیتیب که از خارج از آلمان حمایت می‌شوند، بسیار مهم است و باعث ایجاد تعادل در جامعه آلمان می‌شود. آن‌ها معتقدند انجمن‌های اسلامی نباید از خارج از مرزهای آلمان حمایت شوند.

 

رواج احساسات نژادپرستانه

به نظر من، این افراد نه‌تنها درباره انجمن‌های مذهبی هیچ‌گونه اطلاعی ندارند، بلکه از روی احساسات نژادپرستانه درباره مسلمانان نظر می‌دهند. به همین‌دلیل من دوست دارم بدانم که نظر آن‌ها درباره انجمن‌های کاتولیک در آلمان چیست. یعنی اگر پاپ فرانسیس که در حال‌ حاضر رهبر کلیساهای کاتولیک جهان است، تغییر کند و روحانی غیرآلمانی جای او را بگیرد، ارتباط کلیساهای کاتولیک آلمان با واتیکان قطع خواهد شد؟ همچنین من می‌خواهم بدانم که واکنش این افراد به فعالیت کلیساهای انگلیکان در آلمان چیست؟

 

همه می‌دانیم که انگلیکانیسم شاخه‌ای از مسیحیت با مرجعیت کلیسای انگلیس است. آیا شهروندان آلمانی توقع دارند که اعضای کلیساهای انگلیکان در آلمان، ارتباط خود را با کلیسای مرکزی در انگلستان قطع کنند؟ آن‌ها درباره کنیسه‌های یهودیان در آلمان چه نظری دارند؟ پیروان دالایی لاما در آلمان چه می‌کنند؟ آیا به آن‌ها هم گفته می‌شود که دالایی لاما آلمانی نیست و باید ارتباطشان را با او قطع کنند؟

 

تلاش برای جلوگیری از فعالیت انجمن‌های اسلامی

پاسخ این سؤالات مشخص است. به زعم بسیاری از آلمانی‌ها، تنها مسلمانان هستند که باید از رهبران دینی خود در جهان فاصله بگیرند. در این شرایط، گروهی حتی سعی دارند با ادعاهای دروغین مانع فعالیت انجمن‌های اسلامی شوند. چندی پیش برخی مدعی شدند که مرکز اسلامی هامبورگ، نماینده دولت ایران است. این در حالی است که مرکز هامبورگ متعلق به مسلمانان شیعه در آلمان است و دولت‌ ایران هیچ ارتباطی با این مرکز اسلامی ندارد.

 

دیتیب نیز شرایطی مشابه مرکز اسلامی هامبورگ دارد. بسیاری در آلمان مدعی شده‌اند که این مرکز زیر نظر اردوغان کار می‌کند. در حالیکه چنین نیست. البته بسیاری از انجمن‌ها و سازمان اسلامی در آلمان به ارتباط با دولت‌های خارجی متهم شده‌اند. در این میان، تنها انجمن‌های متعلق به عربستان سعودی، تافته جدا بافته هستند.

 

دولت عربستان با دیکتاتوری کامل همه چیز را تحت نظر دارد. اجازه رانندگی به زنان نمی‌دهد و از گروه‌های سلفی و تروریستی حمایت می‌کند. با این وجود، کسی در آلمان نسبت به فعالیت گروه‌های اسلامی تحت حمایت عربستان صحبت نمی‌کند. در چنین شرایطی، گروه‌های سکولار و لیبرال طرفدار اسرائیل نیز خود را به عنوان نماینده بخشی از مسلمانان جا می‌زنند و هر روز، فعالیتشان را گسترش می‌دهند. جالب است که در آلمان کسی کاری به این گروه‌ها ندارد. شاید هم عده‌ای می‌خواهند که گروه‌های افراطی اسلام‌گرا و انجمن‌های غیراسلامی را به عنوان نماینده مسلمانان آلمان جا بزنند. اما این گروه‌ها نمی‌توانند نماینده اسلام باشند. اسلام حقیقی، ارتباطی با افراط و تفریط ندارد».

 

 

 

منبع: خبرگزاری ایکنا

کد خبر 894969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha