صید شاهکار پنتاگون

کنترل پهپادRQ-170 نشانه توان بالای ایران در جنگ الکترونیکی و آسیب‌پذیری جنگنده‌های آمریکایی در برابر پدافند هوایی کشورمان است.


خبرگزاری شبستان: پهپادRQ-170 پرنده بدون سرنشینی است که مدتها در کشور افغانستان در حمایت از عملیات نیروهای ناتو در خدمت نیروهای آمریکایی عمل می کند و به منظور انجام عملیات های شناسایی بر فراز حریم هوایی طراحی شده است.
هدف از مستقر کردن این پرنده پیشرفته در کشور افغانستان انجام عملیات های شناسایی و جاسوسی بر فراز حریم هوایی دو کشور ایران و پاکستان است به طوری که در جریان حمله نیروهای آمریکایی به محل اقامت اسامه بن لادن رهبر شبکه تروریستی القاعده در پاکستان این پرنده بی سرنشین، تصاویر زنده ای از فراز محل اقامت بن لادن به کاخ سفید ارسال کرده و همزمان مشغول شنود مکالمات ارتش پاکستان بوده است.
همچنین گزارشاتی از حضور این پرنده در کشور کره جنوبی به منظور رصد فعالیتهای موشکی کره شمالی وجود دارد.
این هواپیما از جمله اسرار صنایع پدافند هوایی آمریکا و شاهکار صنایع هوایی آمریکاست که بسیاری از عملیات‌های ویژه برای جمع‌آوری اطلاعات توسط آن انجام می‌ شود.
گفتنی است پهپاد، مخفف پرنده هدایت‌پذیر از دور است که البته در ایران به این نام خوانده می‌شود. البته این هواپیماهای بدون سرنشین در صورت نیاز، می‌تواند یک نفر سرنشین هم با خود حمل کند، ولی هدایت آن از جای دیگری است. پهپاد از نیروهای آئرودینامیکی برای پرواز بهره می‌برد. از این هواپیما برای امور مربوط به جاسوسی و همچنین حمله بهره می‌برند.
اما با تمام این تفاسیر نیروهای مسلح ایران اسلامی موفق شدند با کنترل مناسب فضای کشور و تسلط اطلاعاتی واحدهای جنگ الکترونیک با اقدامات عملیاتی خود این فروند هواپیمای بدون سرنشین پیشرفته جاسوسی آمریکا را که به ‌طور محدود به مناطق مرزی شرق کشور تجاوز کرده بود، کشف و از کنترل متجاوزین خارج ساخته و آن را با اندک خسارتی سرنگون و در اختیار بگیرند.
بنابر اظهارات کارشناسان نظامی علت اصلی فرود این هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی در ایران این است که ایران به فناوری پدافندی دست یافته که می‌تواند با استفاده از آن کنترل وسایل پرنده‌ای را که در نزدیکی آسمان ایران پرواز می‌کنند یا در مواقعی وارد آسمان ایران می‌شوند، به دست بگیرد. بر همین اساس این منابع استفاده از تعبیر سقوط را چندان مناسب نمی‌دانند چرا که آنچه عملا اتفاق افتاده این بوده است که ایران موفق شده با استفاده از یک فناوری بسیار پیچیده در حوزه جنگ الکترونیک، اختیار این هواپیما را که در نزدیکی مرز ایران در حال پرواز بوده به دست بگیرد و آن را در جایی داخل خاک ایران بر زمین بنشاند.
البته سرنگونی هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بازتاب گسترده ای در نشریات و رسانه های جهان داشت و در کانون توجه محافل رسانه ای بین المللی قرار گرفت. رسانه ها کنترل این پهپاد را نشانه توان بالای ایران در جنگ الکترونیکی و آسیب‌پذیری جنگنده‌های آمریکایی در برابر پدافند هوایی کشورمان دانسته‌اند.
خبرگزاری های مختلفی این خبر را مورد بررسی خویش قرار دادند که در خلال این واکنش ها، جزئیات جدیدی هم از این هواپیمای بدون سرنشین منتشر شده است.
"العربیه" گزارش داده است که هواپیمای سرنگون شده توسط ایرانی ها برای جمع آوری اطلاعات در سطح منطقه توسط CIA مورد استفاده قرار می گرفته است.
العربیه همچنین افزوده است که این هواپیمای بدون سرنشین برای شلیک موشک در مناطقی از پاکستان، یمن و افغانستان هم مورد استفاده قرار گرفته است.
خبرگزاری "ریانوستی" روسیه درباره این هواپیما نوشته است که این هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی، هواپیمایی است که به سختی قابل رویت است و آمریکا از این هواپیمای بدون سرنشین برای حمایت از فرماندهانی که در طول جنگ به اطلاعات نیاز دارند استفاده می کند، ایران این هواپیمای بدون سرنشین را با حداقل آسیب سرنگون کرده است.
"نیویورک دیلی" هم گزارش داده است که ایران هواپیمایی بدون سرنشینی را سرنگون کرده است که در عملیات کشتن اسامه بن لادن مورد استفاده قرار گرفته بود و اطلاعات محل اقامت بن لادن توسط این مدل هواپیمای بدون سرنشین جمع آوری شده بود .
نشریه "گلوبال پست" هم در این باره عنوان نمود که این هواپیما را شرکت لاکد مارتین ساخته و نیروی هوایی آمریکا در افغانستان از آن استفاده می کرده است؛ این نشریه همچنین اضافه کرده است که سرنگونی این هواپیمای بدون سرنشین واکنش هایی را در خارج از ایران بر خواهد انگیخت.
گلوبال پست همچنین نوشته است ادعای سرنگونی این هواپیمای بدون سرنشین در حالی است که ماه گذشته ایران 12 جاسوس آمریکایی را هم دستگیر کرد، خبری که مقامات آمریکایی هم آن را تایید کردند .
شبکه خبری "الجزیره" ضمن پوشش خبر سرنگونی این هواپیمای بدون سرنشین به موارد پیشین موفقیت ایران در سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین ایران اشاره کرده و به نقل از حاجی زاده رئیس واحد هوافضای سپاه نوشته است که هواپیماهای بدون سرنشین ساقط شده پیشین به رویت کارشناسان روسی هم رسیده است. ایران هم توانسته با مهندسی معکوس هواپیماهایی شبیه آنان را طراحی کند.
"اسکای نیوز" هم نوشته است هواپیمایی که ایران سرنگون کرده است, عمدتا برای شناسایی به کار می رود و از آن برای حمل تسلیحات نظامی استفاده نمی شود .
"دیلی استار" لبنان هم ضمن پوشش خبر سرنگونی هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی نوشته است که سرنگونی این هواپیما می تواند بحث های مربوط به روابط ایران و انگلستان را پوشش دهد .
علاوه بر آن بسیاری از رسانه‌های غربی از جمله بی‌بی‌سی نیز دست‌یابی به این پهباد را موفقیتی بزرگ برای ایران قلمداد کرده‌اند.
اما پس از طفره رفتن و اتخاذ مواضع متناقض مقامات آمریکایی در سرنگونی این پهپاد توسط ایران، سرانجام یک مقام بلند پایه کاخ سفید سرنگونی هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی به دست نیروهای مسلح ایران را تأیید کرد.
آمریکایی ها که در ابتدا می‌گفتند این پهپاد در افغانستان مفقود شده است، اکنون تایید کرده‌اند که این پهپاد مشغول عملیات شناسایی تحت نظر سیا بر فراز ایران بوده است اما دقیقا نوع عملیات را مشخص نمی‌کنند.
فاکس نیوز شبکه خبری نومحافظه کاران آمریکا با ذکر این نکته به نقل از یک مقام عالی رتبه آمریکایی گفت این هواپیما در حال انجام یک ماموریت جاسوسی- نظامی سازمان سیا در امتداد مرز ایران و افغانستان بود که بعد از قطع ارتباط با مرکز کنترل ناپدید شد.
فاکس نیوز اضافه کرد اعتراف مقامات آمریکایی به نوع ماموریت این RQ170 در حالی است که پیش از این ماموریت این هواپیما و سازمانی که این هواپیما برای آن در حال انجام ماموریت بود اعلام نشده بود و تنها در ابتدای امر، ائتلاف نیروهای ناتو در افغانستان با صدور یک بیانیه کوتاه ماموریت این هواپیما را ماموریت روتین نظامی اعلام کردند.
با ادامه بازتاب جهانی سرنگونی و در اختیار گرفته شدن هواپیمای رادار گریز جاسوسی آمریکا توسط ایران، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی از تلاش های گسترده دولت آمریکا برای بازگرداندن یا از بین بردن هواپیمای سرنگون شده خبر داد.
به نوشته وال استریت ژورنال، آمریکا قصد داشته حتی گروهی از کماندوهای آمریکایی مستقر در افغانستان را برای یافتن هواپیمای سرنگون شده اعزام کند اما از بیم واکنش شدید ایران از این تصمیم منصرف شد.
همچنین به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ایلاف، سازمان امنیت مرکزی امریکا و پنتاگون مانورهای تبلیغاتی و عملی تازه‌ای را آغاز کرده‌اند تا در سایه آن به هر ترتیبی شده لاشه هواپیمای تجسسی سرنگون شده در ایران را به دست آورند.
و در آخر لازم به توضیح است که نشاندن هواپیمای بدون سرنشین امریکا در ایران بسیار حائز اهمیت است و با توجه به مبادرت امریکا به عملیات مخفیانه برای جمع آوری اطلاعات در داخل ایران، حرکت هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی در حریم هوایی ایران، اقدامی جنگی، تهاجمی و بسیار پرمخاطره است. سقوط این هواپیما حاوی این پیام برای ارتش امریکا است که باید بداند که توانایی نظامی ایران برای دفاع از این کشور بسیار بیشتر از حدی است که مقامات آمریکایی تصور می کنند و این حریم ناامن هوایی، هدیه ایران به آمریکاست.
پایان پیام/
رضا باقرپور
 

کد خبر 89447

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha