به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، از جمله پایگاههای که نقشی موثر و مهم در پیروزی انقلاب اسلامی داشته است مساجد بوده اند،مساجد از همان روزهای آغازین شکل گیری نهضت امام خمینی در سال 42 تا سال 57 به عنوان پایگاهی امن برای مبارزان و انقلابیون عمل کردند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مساجد نقشی محوری در تعمیق بخشی به باروهای انقلابی و اسلامی داشتند. این نقش محوری مساجد در دوران دفاع مقدس به نقشی بی بدیل برای کمک به رزمندگان و تقویت روحیه ایثار و شهادت تبدیل شد.
مساجد ظرفیت بی نظیری هستند که در عرصه های مختلف سیاسی، دینی، فرهنگی، اجتماعی و فرهنگی کشور و در هر برهه ای توانسته اند به خوبی نقش خود را ایفا کنند، با توجه به ظرفیت این پایگاهها باید از این پایگاه به منظور آگاهی بخشی به مردم تبیین شرابط کشور، دشمن شناسی، حضور در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی استفاده درست و هدفمند شود.
ائمه جماعات و مسئولان نهادهای مختلف فرهنگی از جمله کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور که در مساجد فعالیت می کنند در شرایط فعلی نقشی ویژه برای آگاهی بخشی به مردم برای درک بهتر مسائل مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور دارند.
تهدیدها، تحریمهای ظالمانه و توطئه های دشمنان ایجاب می کند که مردم نسبت به حفظ دستاوردهای انقلاب و نظام حساس باشند و با حضور در صحنه های مختلف توطئه های دشمنان را خنثی کنند.
انتخابات دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی است. حفظ این دستاورد در گرو حضور و مشارکت مردم در انتخابات است، مردم سرمایه نظام هستند و تا این سرمایه اجتماعی در صحنه نباشند اتفاقی نمی افتد، آگاهی بخشی به مردم برای حضور آنها در انتخابات موضوعی است که باید توسط رسانه های مختلف، نهادها و دستگاهها با جدیت دنبال شود،مساجد از جمله پایگاههای هستند که نقش مهمی را در این آگاهی بخشی ایفا می کنند.
در همین رابطه با نمایندگان مجلس به گفت وگو نشسته ایم که گزیده ای از این گفت وگوها در ذیل منتشر می شود.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر دراین رابطه گفت: مساجد مهمترین پایگاه های مردمی هستند که در حوزه انتخابات می توانند نقش فوق العاده ای را داشته باشند. سال های گذشته نیز این موضوع به ما ثابت شد که مساجد می توانند در این حوزه یعنی تشویق مردم و آگاه سازی آنها برای مشارکت در انتخابات نقش فوق العاده ای را ایفا کنند
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ائمه جمعه باید در بیان مطالبی که در راستای امیدوار کردن مردم باشد، دقت کنند و در صحبت هایشان بر این مسئله تاکید کنند که مردم اگر می خواهند تحولی را در زندگی و جامعه برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی شان شاهد باشند، باید پای صندوق های رأی حضور پیدا کنند و مشارکت در انتخابات است که آنها را به خواسته هایشان می رساند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ائمه جمعه باید مسایل روز و شرایط کشور، توطئه های دشمنان، وضعیت اقتصادی کشور با توجه به تحریم ها را به خوبی برای مردم تبیین کنند، اجازه دهند نقطه نظرات مخالف و موافق در مساجد گفته شود تا مردم با شنیدن این صحبت ها بتوانند تصمیم درستی و انتخاب صحیحی داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به نقش کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در آگاه سازی نسل جوان و رای اولی ها در انتخابات گفت: رای اولی ها هر ساله و در هر انتخاباتی ظرفیت بسیار بالایی در کشور هستند. کانون های فرهنگی و هنری مساجد با این جوانان و نوجوانان سر و کار دارند، مسئولان کانون ها باید آنان را نسبت به شرایط حساس کشور آگاه سازند و بر لزوم ضرورت حضور آنها در انتخابات تاکید داشته باشند چرا که آنها می توانند در خانواده نقش اساسی ای را برای اینکه سایر اعضای خانواده را برای مشارکت در انتخابات تشویق کنند، داشته باشند.
جمشید جعفرپور در همین رابطه با بیان اینکه مساجد همواره مراکز تحرک انقلاب و نظام بوده اند، گفت: انقلاب ما از مساجد آغاز شد، رشد پیدا کرد و به تعالی رسید. صحبت های روشنگرانه خطبا، ائمه جماعات و وعاظ در مساجد باعث شد که حرکت مردم در سال 56 سرعت بخشیده شود و در سال 57 انقلاب به پیروزی رسید.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مساجد مهمترین پایگاه های فکری و فرهنگی انقلاب هستند، اظهار داشت: قطعا مساجد در تداوم حرکت انقلاب و نظام نیز باید نقشی فعال داشته باشند. یکی از آن حرکت هایی که مساجد باید نقش خود را به خوبی در آن ایفا کنند، انتخابات است. مساجد و مراکز فرهنگی و مذهبی ما می توانند در این زمینه تاثیرگذاری برجسته و شاخصی داشته باشند. ائمه جمعه و جماعات در تریبون های نماز جمعه و در مساجد می توانند اهمیت شرکت مردم در انتخابات را تشریح کنند.
سید محمد جواد ابطحی در این رابطه گفت: در نظام ولایی وقتی که امام امت راه را نشان می دهد و یک امری را از مردم درخواست می کند، باید تمامی نهادها، دستگاه ها، ان جی اوها و ارگان ها در این راستا عمل کنند. مساجد کانون های فرهنگی و دینی سنتی کشور هستند که در این زمینه نقش اساسی را به عهده دارند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مساجد در پیاده کردن بیانات رهبری در بحث مشارکت حداکثری مردم در انتخابات باید پیش قراول باشند، رهبری افق باز آینده را می بینند و در همین راستا مسایل را مطرح می کنند. ایشان به خوبی می دانند که دشمن مترصد این است که حضور مردم در انتخابات را کمرنگ کنند.
وی تاکید کرد: حتی باید اجازه دهند کرسی های نقد و نظر در مساجد احیا شود و در خطبه ها نیز ائمه جماعات باید روایات و احادیثی در رابطه با دلایل سیاسی موضوع را برای مردم بیان کنند. در امت واحده همه باید احساس مسئولیت کنند. اگر این اتفاق بیفتد و این مسئولیت پذیری باشد، قطعا امور جامعه نیز اصلاح می شود.
حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی در همین رابطه ، گفت: یکی از پایگاه های که همواره توانسته است باعث حضور مردم در یوم الله ها و صحنه هایی که ضرورت داشته است شود، پایگاه های مساجد بوده است.
عضو مجمع روحانیون مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به هر حال محوریت مساجد روحانیون و ائمه جماعات هستند و ائمه جماعت نقش بسیار موثر و بسزایی را در مساجد در هم افزایی و حضور پرشور مردم در انتخابات و یا در سایر صحنه ها می توانند ایفا کنند.
وی با تاکید بر ضرورت شرکت در انتخابات دوم اسفند بیان کرد: حضور پرشور مردم در انتخابات و افزایش مشارکت باعث اقتدار نظام و انقلاب می شود و مجلسی که با مشارکت بالای مردم تشکیل شود، مجلس مقتدری خواهد بود. مردم باید بیایند و کاندیدهای اصلح را انتخاب کنند.
وی خاطرنشان کرد: ائمه جمعه باید شرایط کشور، تهدیدها و توطئه های دشمنان و همچنین لزوم ضرورت در انتخابات را برای مردم نمازگزار و مردمی که در مساجد حضور پیدا می کنند، تبیین کنند تا مردم نیز با درک شرایط در انتخابات حضور پیدا کنند.
حجت الاسلام احمد مازنی در این زمینه ،گفت: مساجد و ائمه جماعات از ظرفیت های مهم دینی و ملی ما هستند که در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران و قبل از انقلاب همواره در کنار مردم بوده اند و مردم را در تمامی عرصه ها راهنمایی کردند. در حال حاضر مساجد و ائمه جماعات می توانند نقش موثری را در زمینه های مختلف در کشور ایفا کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مساجد و ائمه جماعات باید در انتخابات از جریان و فرد خاصی حمایت نکنند و به صورت کلی و عام همه مردم را برای مشارکت در انتخابات دعوت کنند.
وی ادامه داد: اگر ائمه جماعات و مساجد احیانا زمینه را برای حضور بخشی از جریانات سیاسی فراهم کردند، باید همان زمینه را برای دیگر بخش های سیاسی و جریان ها نیز فراهم کنند البته ما معتقدیم که بهتر است مساجد فقط نقش دعوت کننده برای انتخابات را داشته باشند و از حمایت از گروه و جریان های سیاسی به شدت در مساجد پرهیز شود چرا که این موضوع می تواند برای مساجد آسیب زا باشد.
وی با بیان اینکه ائمه جماعات باید فضای یخ زده فعلی در بحث انتخابات را تبدیل به تنوری گرم کنند، گفت: ائمه جماعات باید با آگاهی بخشی و همچنین اهمیت حضور مردم در انتخابات آنها را از حالت انفعال خارج کنند تا مردم از تاثیر نقش خود در تغییر سرنوشت شان آگاه شوند و قطعا اگر این آگاهی بخشی انجام شود، مردم خودشان و به صورت خودجوش و مشتاقانه در پای صندوق های رای حضور پیدا می کنند و افراد مد نظرشان را برای حضور در مجلس یازدهم انتخاب می کنند./
نظر شما