مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان به مناسبت دوازدهم محرم سالروز شهادت امام سجاد(ع) در گفتگو با خبرنگار شبستان با تسلیت این مناسبت به حادثه عاشورا به عنوان منحصر به فردترین واقعه تاریخ اسلام و نقش آن در حیات و بقای دین رسول خدا اشاره کرد.
احمد سعیدی، ضرورت اطلاع رسانی پیرامون این حاثه عظیم توسط سفیران کربلا را مورد تأکید قرار داد و گفت: بیماری امام سجاد(ع)و حفظ آن حضرت در آن شرایط از گزند دشمنان در حقیقت تدبیر الهی برای حفظ حجت خویش پس از حجت شهید شده بود.
وی همه شور و حماسه حسینی که در طول دوران های متعدد همواره در بستر زمان جاری بوده است را مرهون پیام رسانی امام سجاد(ع)و عمه بزرگوارش حضرت زینب(س) دانست و بیان کرد: خطابه های کوبنده آن دو بزرگوار که در کوفه برای عموم و در شام برای حاکمان جبار ایراد شد، مفاهیم عاشورا را در جامعه جاری کرد چنانکه تا امروز نیز تداوم دارد.
این مسئول، شرایط حاکم بر دوران امام سجاد(ع)که متأثر از واقعه عاشورا بود را مورد توجه قرار داد و گفت: رعب و وحشتی که بر جامعه آن روز بر اثر واقعه عاشورا و نهایت قساوت دشمنان بر جامعه حاکم شده بود، شرایط را به گونه ای پیش برد که امام سجاد(ع)بهترین راهبرد برای حیات و استمرار دین را در قالب دعا و نیایش تشخیص دادند.
وی مقتضیات زمان را در نوع راهبردی که ائمه برای هدایت جامعه زمان خود اتخاذ می کردند را مؤثر خواند و افزود: به همین دلیل امام سجاد(ع)علاوه بر انتقال مفاهیم عاشورا برای پیشبرد اهداف دین از قالب دعا و نیایش بهره گرفت که در این راستا صحیفه ارزشمند سجادیه مشتمل بر 54 دعا از ایشان به یادگار مانده است.
سعیدی در خصوص جایگاه صحیفه سجادیه با ذکر این نکته که در ادعیه حضرت رهنمودهای خاصی برای هدایت جامعه، ترسیم خط مستقیم و اخلاق اسلامی نشان داده شده است، افزود: حق گرایی و خداشناسی در محتوای صحیفه سجادیه به وضوح دیده می شود.
وی با بیان اینکه علاوه بر صحیفه سجادیه آثار فرهنگی ارزشمند دیگری نیز از آن امام همام به یادگار مانده است که در آن، اوضاع آشفته مسلمین و سلطه حاکمان و جباران ترسیم شده است، ادامه داد: این موضوع که امام(ع)منحصرترین و ممتازترین شخصیت دوران خویش است از منظر دشمنان هم مخفی نمانده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، با یادآوری شهرت صحیفه سجادیه به "زبور آل داوود" و"انجیل اهل بیت" تصریح کرد: مناجات ها و نیایش های پر سوز گداز این مجموعه گرانسنگ در حقیقت برای انسان سازی و جامعه سازی صادر شده است.
وی سند صحیفه سجادیه و صدور ادعیه آن از لسان مبارک امام سجاد(ع)را مورد قطعیت همه علما دانست و افزود: علی رغم اینکه نهج البلاغه پس از دوران امامان معصوم گردآوری شده است اما صحیفه در عصر معصوم(ع)مورد توجه بوده است و به همین دلیل پس از قرآن و نهج البلاغه، راهگشاترین کتاب در مسیر صلاح و رستگاری بشر است.
سعیدی گفت: در اوضاع تیره و تاریکی که پس از وقوع بدترین و پرقساوت ترین جنایات در کربلا بر جامعه حاکم شد، امام علی بن الحسین(ع)برای برون رفت از آن شرایط پیچیده از قالب دعا بهره گرفت و راهبرد حرکتی خویش را دعا و نیایش برگزید زیرا این مهم، بهترین صیقل دهنده روح، بهترین وسیله برای زدودن تیرگی دورن از گناه و معاصی است و رابطه انسان با فطرتش را قوی تر می کند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه شکل گیری فضای علمی دوران امام باقر(ع) تا چه حد متأثر از شیوه هدایتی امام سجاد(ع) که در حقیقت همان استراتژی حرکت در خاموشی است، بود؟ بیان داشت: نفس روشنگری های امام سجاد(ع)و قالب حرکت ایشان که همان دعاست، بستر تفکر و تأمل و شناخت مردم و عشق آنان به حقایق را فراهم کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان تصریح کرد: بر این اساس امام سجاد(ع)نقشی کلیدی در بستر سازی شرایط متعالی علمی دوران امام باقر(ع)و امام صادق(ع)ایفا کرد.
پایان پیام/
نظر شما