مادر فراتر از هر شغل و حرفه/ریحانه هستی را در کنار مردان نسنجیم

حجت الاسلام ذوالفقاری گفت: مادری، تربیت فرزند و همسرداری افتخاری بس بزرگ محسوب شود که نمونه ای مانندش در عالم وجود ندارد؛ مادر فراتر از هر شغل و حرفه ای است که اگر احیا شود مشکلات اساسی روزگار حل می‌شود.

خبرگزاری شبستان/ اراک: زادروز بانوی نمونه‌ی اسلام، فاطمه زهرا(س) به نام روز مادر نام گرفته است که این خود بزرگترین هدیه به تمام بانوان میهنم است؛ بانویی که گل سرسبد تمام بانوان عالم است تنها زنی که پدرش معصوم، شوهرش معصوم و خودش نیز معصوم بوده و پیامبر گرامی اسلام(ص) به او لقب «اُم ابیها» داده است، یعنی زنی که برای پدرش هم‌چون مادر بود. انتخاب ولادت حضرت فاطمه به عنوان روز زن و روز مادر از سوی امام راحل انتخاب بسیار هوشمندانه و دقیقی بود.

 

عالم  صدف  است  و  فاطمه  گوهر  او                    گیتی عرض است و این گوهر جوهر او

در قدر و شرافتش همین بس که ز خلق                    احمد  پدر   است و مرتضی شوهر او

 

در این راستا خبرگزاری شبستان گفتگویی به مناسبت میلاد مبارک آن حضرت با حجت الاسلام مصطفی ذوالفقاری مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی با موضوع نامگذاری روز ولادت حضرت زهرا(س) به عنوان روز مادر و چگونگی الگو گیری زنان از بزرگ بانوی دو عالم حضرت زهرای مرضیه(س) ترتیب داده است.

 

تأسی به بانوان پرهیزکاری همچون حضرت فاطمه معصومه (س) تا چه اندازه می‌تواند در مسیر آینده دختران این مرز و بوم مؤثر باشد؟

 

فاطمه زهرا(س) در همه زمينه ها الگو و اسوه براي زنان و مردان جامعه كنوني بوده و بايد همگان و بخصوص بانوان به ايشان تاسي كنند وقتی ما می گوییم فاطمه(س) بزرگترین الکوی زنان جهان است، نباید از واژه الگو به راحتی عبور کنیم و اگر دقت کنیم درمی یابیم که وقتی از تعبیر الگو استفاده می کنیم، معنایی بسیار عمیق و بار علمی و عملی به همراه دارد حضرت فاطمه زهرا(س) می تواند در همه شئون زندگی مانند تربیت فرزند، همسرداری، ولایت و سیاستمداری، الگویی تمام عیار و بی بدیل برای زنان و همه جامعه اسلامی امروز ما باشد.

 

پیامبر اکرم(ص) در روایتی میفرمایند که اگر نور حضرت فاطمه(س) بر فرد یا جامعهای بتابد آن جامعه از گمراهی نجات یافته و به سوی ولایت اهل بیت(ع) هدایت می‌شود، همگان باید مراقب باشند که با اعمال‌شان حجاب و مانعی برای رسیدن این نور به قلب‌شان ایجاد نکنند.

 

در برخورد عاطفی و منطقی حضرت زهرا(س) در می يابيم كه آن بانوی بزرگوار، در ساختن روح و شخصيت فرزندان گرامی اش از ابزاری بسيار ظريف و دقيق استفاده كرده است كه بسياری از آنها در حال حاضر، ميان روان شناسان تربيتی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

 

حضور پررنگ دختران دوشادوش مردان در عرصه‌های مختلف اجتماع تا چه اندازه در تصمیم گیری های مهم نظام و رشد و توسعه جامعه تأثیر دارد؟

 

اساس سنجیدن نقش زنان با مردان به دلایل مختلف اشتباه بزرگی است، هر یک از زن و مرد باید در جایگاه خود سنجیده شوند و مناسب با جایگاه خود نقش آنها تعریف شود اساسا گاهی تعریف ما از جایگاه اجتماعی با خطا و اشتباه همراه است و به دنبال آن اگر جایی قرار می‌گیرند یا نمی گیرند با مردان سنجیده و بحث اشتباه عدم عدالت به میان می آید.

 

دستور رسیده وقتی از خداوند متعال درخواست داریم اینگونه دعا کنیم که «به فاطمه و پدرش و همسرش و پسرانش» پس محور یک بانو است که دارای چنان جایگاهی است که با محوریت او خداوند را قسم می دهیم بعد پدرش و همسرش و فرزندش. اگر از این جایگاه رفیع و بلند به زن نگاه کنیم دیگر این ریحانه هستی را در کنار مردان نمی سنجیم و بعد دنبال جایگاه اجتماعی مانند مرد برای او باشم.

 

بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی می فرماید «از دامن زن مرد به معراج می رسد» و این حرف بلند همان تفسیر و تأویل سخنان بالا است پس از نوع نگرش به زن در جامعه باید تغییر کند.

 

 امروزه متاسفانه به نقش مادری برای زنان کمتر پرداخته می شود حال آنکه مادری بلندترین نقش برای زنان جامعه‌ است وقتی زن از نقش اصلی خود محروم می شود و باز می ماند با نقش های کاذب می‌خواهیم او را با مردان بسنجیم و این سر منشأ تمامی اشتباهات بعدی است.

 

                                 

 

تفاوت نقش و حضور زنان جامعه اسلامی با سایر جوامع را بفرمایید.

 

چگونگی شخصیت زن در اندیشه اسلامی و شیعی به درستی تفسیر شده است اسلام جایگاه مهمی را به زن اختصاص داد و او را تکریم کرد و با ظهور اسلام زن به عنوان ریحانه تعبیر شد.

 

اسلام اين فرصت را به زنان داده تا از توانايي هاي خود استفاده و مقام واقعي خود را در جامعه حفظ كنند. اسلام در سرزميني ظهور كرد كه جاهليت در آن جامعه به حد نهايت رسيده بود ولي تعاليم حيات بخش اسلام زن را به عنوان مربي بشريت مطرح و قدر و منزلت حقيقي و الهي را به آنان عطا فرمود.

 

زن آن قدر مقام و منزلت دارد که وقتی شخصی خدمت معصوم رسید تا راهکاری برای نجات از گناهان زیاد و بخشیده شدنش بپرسد تا سه مرتبه این پاسخ را شنید که باید به مادرش خدمت کند و این همان مصداق اهمیت و شانیت جایگاه زن در نگاه اسلام  و  ریشه رو ایی بهشت زیر پای مادران است.

 

نگاه كالاگونه به زنان در جوامع غربي، موجب تضعيف شديد جايگاه زن در اين جوامع و متزلزل شدن بنيان خانواده ها شده است؛ افزايش خشونت ضد زنان در جوامع غربي كه صحبت از تساوي حقوق زن و مرد مي كنند، فاجعه بوده و خشونت هاي جسمي و جنسي فراوان ضد زنان در اين جوامع تبعات زيادي به همراه داشته است؛ از مهمترين تفاوت هاي جوامع ديني با جوامع غربي، حفظ كرامت زنان و توجه جدي به بنيان خانواده است و دشمنان براي رسيدن به اهداف خود به دنبال ضربه زدن به اين جايگاه هستند

 

در غرب حرکت های فمینیست در جهت احقاق حق زن اقداماتی انجام داد که این حرکت ها نه تنها زن را به جایی نرساند بلکه تا حد زیادی از ارزش های وجودی و انسانی زنان کاست و آنان را به معشوقه هایی در دستان مردان هوسباز تبدیل کرد.

 

حضور سیاسی زنان در دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامی چگونه بوده اند؟

 

قبل از انقلاب اسلامی به دلایل مختلفی زن در تحجر خاصی نگه داشته شده بود در افکار جاهلیت بسر می برد ولی بعد از انقلاب اسلامی فضا باز و به زنان بها داده شد. آنان در همه صحنه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و .... شرکت داده شدند. گاها بیشتر از مردان پیشرو شدند ولی در بعضی جاها زیاده روی هایی وجود دارد حتی برخی روایات را به گونه‌ای تفسیر جدیدی برایش انجام دادند که به نظر می رسد خیلی واقعی نیست مثلاً در مورد روایتی از حضرت پیامبر که فرمودند « بهترین حالت برای زنان است که نه کسی او را ببیند و نه او کسی را ببیند» و این بهترین تعبیر و حالت برای زن است حال آنکه گاهی اوقات با نادیده گرفتن این روایت تفسیرهای برای زن شد که به مزاج مردم خوش بیاید.

 

در زمانه امروز مادری و خانه داری شرافت و افتخار محسوب نمی‌شود حال آنکه رهبر معظم انقلاب می فرمایند «خانه‌داری یک افتخار محسوب می شود» و این سخن کاملا صحیح است خانه داری، مادری، تربیت فرزند و همسرداری افتخاری بس بزرگ محسوب شود که نمونه ای مانندش در عالم وجود ندارد؛ مادر فراتر از هر شغل و حرفه ای است که اگر احیا شود مشکلات اساسی روزگار حل می‌شود.

 

گزارش از لیلا آجرلی

کد خبر 894271

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha