به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، از همان نخستین روز و ساعات انتشار خبر شهادت سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» در روز 13 دی ماه، مساجد و مسجدی ها به منظور عرض تسلیت و ارادت به محضر سیدالشهدای جبهه مقاومت و همرزمان شان و نیز ترویج مکتب و مرام آن سردار آسمانی، مجری و میزبان نخستین تجمعات و طرح های مردمی در عزای سردار دل ها شدند.
در این میان کانون های مساجد و اعضا و فعالان آنها از همان ابتدا به اجرای برنامه ها و طرح های متنوع در بزرگداشت یاد و نام آن سردار آسمانی مبادرت کردند، چنان که شامگاه جمعه، 13 دی ماه مراسم سراسری تلاوت آیاتی از سوره مبارکه فجر در کانون های فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور برگزار و ثواب آن به روح شهید سلیمانی و دیگر شهدای جبهه مقاومت تقدیم شد.
همچنین، اعضاء و فعالان کانون های مساجد حضوری پرشور در تشییع باشکوه و میلیونی ایشان در شهرهای مختلف به ویژه تهران داشتند.
جالب آنکه کانون های مساجد از همان ابتدا با بسته برنامه های متنوع اعلام کردند تا اربعین سیدالشهدای جبهه مقاومت مجری برنامه های متنوع خواهند بود تا یاد و نام آن شهید بزرگوار و به تعبیر مقام معظم رهبری، مکتب سیلمانی زنده نگاه داشته و تبیین و ترویج شود.
بسته برنامه کانون های مساجد برای گرامیداشت یاد و نام سردار دل ها
اجرای طرح سراسری «تلاوت نور» با محوریت ختم سوره مبارکه فجر به مدت 40 شب و هدیه ثواب آن به روح مطهر سردار سلیمانی، برپایی حجله های عزاداری در مساجد، منابر و کوچه ها، سیاهپوش کردن مساجد همراه با برپایی ایستگاه های صلواتی به مناسبت همزمانی ایام شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی با ایام فاطمیه، برگزاری جلسات وعظ و سخنرانی با محور تبیین رشادت های سرداران اسلام به ویژه شهدای فاجعه تروریستی بغداد، تشکیل ستادهای مردمی برای گرامیداشت یاد و خاطره سردار آسمانی و شرکت گسترده در پویش مردمی #سردار آسمانی از طریق سایت بچه های مسجد از برنامه هایی است که کانون های فرهنگی هنری مساجد در طول 40 روز پس از شهادت حاج قاسم به آن اهتمام داشتند.
همچنین است تکریم خانواده معظم شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم در بین نمازها و نیز سرکشی به آنها، اجرای سرودهای حماسی و برگزاری جلسات شعرخوانی با محور شخصیت و سبک زندگی و رشادت های سردار رشید اسلام حاج «قاسم سلیمانی»، انجام تبلیغات محیطی و فضاسازی با تصاویر شهید، شیشه نویسی خودروها و توزیع پوسترهای مزین به تصاویر و سبک زندگی شهید سپهبد سلیمانی.
تاسیس ۴۰ کانون مسجدی همنام با سردار سلیمانی
یکی از ابتکارات ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد در پی شهادت مظلومانه حاج قاسم، تاسیس کانون های مسجد با نام سردار سلیمانی است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حبیب رضا ارزانی» با اشاره به تاسیس اولین کانون فرهنگی هنری به نام شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی در مسجد امام خمینی (ره) (واقع در شهرک شهید بهشتی تهران)، اظهار کرد: تاکنون بیش از 100 مسجد در سراسر کشور پیشنهاد تاسیس کانون فرهنگی هنری به نام سردار سلیمانی را به ما ارایه کرده اند که پس از بررسی های بسیار 40 کانون فرهنگی هنری به نام این سردار بزرگ در مساجد کشور راه اندازی می شود.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: کار تاسیس کانون های فرهنگی هنری به نام سردار سلیمانی امسال و در سال آینده با قدرت ادامه می یابد. این کانون های فرهنگی هنری نسل جوان را با مکتب سردار سلیمانی که در ذیل مکتب قرآن، اهل بیت (ع)، انقلاب اسلامی، مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی کشور قرار دارد، آشنا و مانوس می کنند.
وی خاطرنشان کرد: از کارویژه های کانون های فرهنگی هنری مزین به نام شهید سردار سلیمانی برگزاری همایش ها، جشنواره ها و نمایشگاه ها و اجرای سرودها و نمایش های مختلف در راستای تبیین شاخص های مکتب سردار سلیمانی برای مردم است. همچنین، در مساجد بدون کتابخانه، کتابخانه ای به نام سردار سلیمانی در آن افتتاح می شود.
حجت الاسلام ارزانی با اشاره به همکاری مساجد، آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گرامیداشت اربعین شهید سلیمانی، یادآور شد: برای مشخص شدن مکتب حاج قاسم، نیازمند برنامه ای بلندمدت هستیم و این کار کلید خورده است.
برگزاری بیش از ۱۰ هزار نشست بصیرتی با محور سردار آسمانی
این گزارش می افزاید: بنابر بسته برنامه پیشنهادی و اهتمام کانون های مسجدی در سراسر کشور، در طول 40 روز پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی برنامه ها و طرح های متنوعی در یادبود ایشان اجرا شد.
بنابر گفته حجت الاسلام «امیر ارزانی» سیاهپوش شدن بیش از 24 هزار کانون فرهنگی هنری، برپایی بیش از دو هزار حجله عزا و استقرار پنج هزار ایستگاه صلواتی مقابل مساجد و کوچه ها، برگزاری بیش از هشت هزار مراسم یادبود و عزاداری این شهید والامقام با برپایی محافل قرآنی، نوحه خوانی و سینه زنی، برگزاری بیش از ۱۰ هزار نشست بصیرتی و جلسات سخنرانی با محوریت ائمه جمعه و جماعات در خصوص سرداران مقاومت به ویژه شهدای حادثه تروریستی بغداد ازجمله این برنامه ها است.
مدیرکل هماهنگی امور ستادی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور یادآور شد: مشارکت بیش از ۱۸۰ هزار نفر از مدیران و اعضای محترم کانون های فرهنگی هنری مساجد در پویش های «#سردار_آسمانی» و «انتقام سخت» و اجرای سرود های حماسی و برگزاری جلسات شعرخوانی به مناسبت شهادت این سردار بزرگ و همچنین انجام تبلیغات محیطی و فضاسازی با تصاویر سردار حاج قاسم سلیمانی به صورت ویژه در سراسر کشور ازجمله دیگر برنامه هایی است که به همت کانون های مساجد در ایام شهادت آن سردار دل ها تا اربعین ایشان اجرا شده است.
مهم آنکه بچه های مسجد در برگزاری اربعین حاج قاسم نیز اهتمامی ویژه داشتند و با برگزاری آئین های مختلف چهلمین روز شهادت ایشان، یاد و نام سیدالشهدای جبهه مقاومت را گرامی داشتند.
به نظر می رسد، آنچه در مساجد و به همت بازوهای پرتوان آن یعنی بسیج و کانون های فرهنگی هنری مساجد در ایام شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی انجام شد، به نوعی تلاءلو اندیشه های آن شهید والامقام در حوزه مسجد بود، چنان که در تحلیلی هوشمندانه، مسجد را همچون قرارگاهی می دانست که باید دایره و گسترده اثرگذاری آن تمام جامعه را دربرگیرد.
وی معتقد بود وقتی فردی چند شغله و خسته، امام جماعت شد، چگونه می تواند از محیط مسجد، پاسداری کند؟ به این صورت امام جماعتی که مسئول قرارگاه مسجد است وقتی نتواند سربازانش را حفظ کند، خطش سقوط می کند.
سردار سلیمانی تاکید داشت: مسجد باید همه گروه های مردم را جذب کند و در این زمینه نباید تفاوتی میان افراد باحجاب و بی حجاب قائل شود.
نظر شما