حجت الاسلام مرتضی ایران عقیده، کارشناس علوم اسلامی در گفتگو با خبرنگار شبستان از گیلان با گرامیداشت سالروز شهادت امام سجاد(ع) یکی از ابعاد وجودی اهل بیت(ع) بعد اجتماعی و سیاسی قدرتمند آنان خواند و اظهار کرد: این تفکر که ائمه در اندیشه ایجاد حکومت اسلامی نبودند و به سیاست بی توجه بودند، انحراف است.
وی اظهار کرد: اگر حکومت اسلامی وجود نداشته باشد، اسلام زیباتر و بهتر اجرا نمی شود.
این واعظ برجسته در ادامه به چرایی عقبگرد جامعه اسلامی بعد از پیامبر اکرم(ص) و رخ دادن واقعه عاشورا پرداخت و گفت: بعد از پیامبر اکرم(ص) از دین تلقی هایی صورت گرفت که جامعه اسلامی را دچار انحراف کرد.
وی نگاه مصلحت مابانه و تاویل گرایانه از دین را یکی از نگاه های انحرافی به دین دانست و اذعان کرد: این نوع نگاه به انحراف عقاید دین مردم منجر می شود.
این کارشناس علوم اسلامی با بیان اینکه نگاه مصلحت مابانه از احساسات دینی مردم سوء استفاده می کند، بیان کرد: برخی از مباحث دینی ماند قضا و قدر که دستاویز ترویج نگاه مصلح اندیشانه شد، حریت و آزادگی در بیان مبانی دین را از جامعه اسلامی گرفت.
وی نگاه سودجویانه به دین و مستمسک گرفتن دین به نفع منافع شخصی را تلقی انحرافی دیگر از دین بعد از دوران پیامبر برشمرد و گفت: در این نگاه هرکس بیشتر برای تشکیل حکومت اسلامی زحمت کشیده باشد، باید از مواهب مادی بیشتری برخوردار باشد.
حجت الاسلام ایران عقیده، اصیل ترین نگاه به دین را نگاه اردتمندانه به دین معرفی و تصریح کرد: این نوع نگاه که بعد از پیامبر اکرم(ص) به شدت نادیده گرفته شد، زیباترین جلوه اش را در حکومت حضرت علی(ع) می توان دید.
وی تاکید کرد: پیاده سازی نگاه اردتمندانه به دین به صورت عملی در حکومت علی (ع) باعث شد تا مراجعه کنندگان به تاریخ علی(ع) را خدمتگذار مردم تلقی کنند.
این واعظ برجسته اضافه کرد: در نگاه ارادتمندانه به دین انسان در خدمت دین و پیاده سازی ارزش های دین قرار می گیرد.
وی اذعان داشت: نگاه ارادتمندانه به دین تصریح دارد که دین برای تربیت انسان آورده شده و انسان در برابر این تربیت وظیفه دفاع از دین را بر عهده دارد.
حجت الاسلام ایران عقیده با بیان اینکه امانیسم در غرب انسان منهای خدا را ترویج می کند و خلیفه الهی مورد نظر خدا انسان را برای رسیدن به خدا می خواهد،گفت: نگاه اردتمندانه به دین کمرنگ شد و واقعه کربلا به وجود آمد.
وی امام حسین (ع) را شهید راه ترویج نگاه ارادتمندانه به دین توصیف کرد و گفت: امام حسین(ع) این نگاه به دین را آنقدر ارزشمند می داند که پس از کمرنگ شدن آن حاضر شد تا خود را برای این حقیقت که انسان باید در خدمت دین و خدا باشد، فدای خداوند کند.
این کارشناس علوم اسلامی به نقش امام سجاد (ع) در تبیین تلاش امام حسین(ع) برای خدشه دار نشدن نگاه ارادتمندانه به دین اشاره کرد و گفت: امام سجاد (ع) در سخنرانی های خود بعد از واقعه عاشورا، ارتباط با ولایت را ارزش آفرین معرفی کرده و تصریح کردند که اگر ارتباط با ولایت قطع شود هیچ ارزشی برای صاحب ارزشی باقی نمی ماند.
حجت الاسلام ایران عقیده، ارزش و عظمت عملکرد امام سجاد(ع) و حضرت زینب(ع) را با عظمت واقعه کربلا برابر دانست و افزود: واقعه کربلا اگر با تبلیغ و روشنگری امام سجاد(ع) در قالب سخنرانی ها و ادعیه مختلف ترویج نمی شد، تاریخ ساز و جاودانه نمی شد.
پایان پیام/
نظر شما