امام سجاد(ع) زبان گویای مکارم اخلاقی بود

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان با بیان اینکه امام سجاد(ع)زبان گویای مکارم اخلاقی بود، گفت: ایشان آنچه را که خود در کمال دارا بود، دیگران را نیز بدان دعوت می کرد.

حجت الاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: امام سجاد(ع) در شرایطى عهده دار امامت گردید که سنگین ترین غم ها و جراحت هاى روحى و عاطفى بر قلبش وارد شده بود و ایشان مى بایست در چنین شرایطى، وظیفه بزرگ امامت و رهبرى را ایفا کند و با توجه به سه مشکل اساسى، برنامه هایش را دنبال نماید، فقدان صادق ترین و مخلص ترین نیروهاى مدافع و عناصر حمایتگر، مواجه با حکومتى که با اقدام به ریختن خون فرزندان پیامبر(ص ) نشان داده است که از انجام زشت ترین و خشونت بارترین کارها باکى ندارد و با عملکرد خویش نفس ها را در سینه ها حبس کرده و جرأت اعتراض و انتقاد را از توده ها سلب کرده است و عدم امکان کم ترین اعتماد به مدعیان هوادارى از حریم امامت و کسانى که خویش را طرفدار اهل بیت(ع) و دشمن دستگاه جبارى اموى معرفى کرده ولى در یک بحران سیاسى و احساس خطر جدى ترین دشوارى به حساب آورد.


وی به مکارم اخلاقی در سیره امام سجاد(ع) اشاره کرد و اظهار داشت: امام سجاد(ع) مظهر کامل تمام مکارم اخلاقی است؛ آن حضرت(ع) همانگونه که در عبادت و بندگی خداوند اهتمامی بسیار داشت به گونه ای که در میان معصومان(ع) به فضیلت زین العابدین و سجاد شناخته شده، در سیره اجتماعی اش چنان بود که به بزرگواری اخلاقی معروف شده است.


مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان تصریح کرد: امام زین العابدین، همانگونه که تجسم اخلاق و مکارم بود، زبان گویای مکارم اخلاقی نیز بود و آنچه را که خود در کمال دارا بود، دیگران را نیز بدان دعوت می کرد.


وی با بیان اینکه اخلاق، نماد عقل و دین است، بیان کرد: امام سجاد در یک روایت به این نکته توجه می دهد که انسان باید براساس آنچه شناخت و علم دارد عمل کند؛ چرا که اگر براساس مبانی، بینش ها و شناخت های خویش عمل نکند، اندک اندک قلب، نابینا می شود و قوت ادراکی و فهم خود را از دست می دهد.


حجت الاسلام پورابراهیم با اشاره به اینکه امام زین العابدین، به زینت عبادت کنندگان معروف است و مردم به سبب رابطه و پیوند بسیار مستحکم آن امام همام با خداوند این القاب را به ایشان داده اند، بیان کرد: این ارتباط مستحکم و قوی با خداوند بیانگر میزان عقلانیت بالای ایشان است که در اخلاق نیز خودنمایی می کند، اگر عقل و دین و اخلاق می خواست تجسم یابد، در شکل امام معصوم(ع) تجسم می یابد که اینگونه نیز بوده است.


به گفته وی، امام زین العابدین، تجسم عقل است که از آن نمادهایی همچون تدین و اخلاق نیک ظهور می یابد از این رو در سیره و سنت آن امام(ع) همه مکارم اخلاق را می توان یافت و ایشان تجسم کامل اخلاق نیکی است که خداوند پیامبرش را به عنوان «انک علی خلق عظیم» بدان ستوده است.


مسئول دبیرخانه کانون های مساجد گیلان با اشاره به روایتی اذعان داشت: صاحب کشف الغمه نقل کرده است: روزی آن حضرت از مسجد بیرون آمده بود مردی او را ملاقات کرد و به آن جناب دشنام و ناسزا گفت، غلامان آن حضرت خواستند به او صدمه زنند، فرمود: او را به حال خود واگذارید! پس به آن مرد رو کرد و فرمود: آنچه از کارهای ما بر تو پوشیده است، بیشتر است از آنچه تو بدانی و بگویی. بعداز آن فرمودند: آیا حاجتی داری تا تو را کمک کنیم؟ آن مرد شرمسار شد سپس حضرت عبای خود را نزد او افکندند و امر فرمودند تا هزار درهم به او بدهند، پس از آن هر وقت آن مرد حضرت را می دید، می گفت: گواهی می دهم که تو از اولاد رسول خدایی.
 

وی به عبادت و بندگی آن حضرت اشاره کرد و بیان داشت: امام سجاد(ع) در 34 سال امامت و خلافتش اکثر روزها، روزه و شب ها به قیام و نماز مشغول بود که بنا به روایت خصال صدوق هر شب هزار رکعت نماز می خواند و چون به نماز می ایستاد رنگش تغییر می کرد و آنقدر سجده های طولی می نمود که به این لقب نامیده شد.


حجت الاسلام پور ابراهیم ادامه داد: ابوحمزه ثمالی می گوید، آن حضرت مشغول نماز بود عبا از شانه مبارکش افتاد توجهی نفرمود چون فارغ شد، گفتم چه شده که عبای خود را مرتب نفرمودید، فرمود: هر کس در ساحت قدس ربوبی بایستد تملکی بر نفس خود ندارد و من بنده ایی هستم در پیشگاه با عظمت آفریننده عالم، چگونه بر خود نلرزم.

 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 89404

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha