خبرگزاری شبستان- گیلان: پیروزی انقلاب اسلامی ایران شروع عصر تازهای در تاریخ ایران به شمار میرود؛ انقلاب اسلامی دستاوردهای فراوانی در حوزههای مختلف ملی و جهانی دارد.
امروز (۲۲ بهمن) سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و روز تجدید عهد و پیمان با انقلاب، امام خمینی(ره) و اسلام است.
حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن کشور را مشت محکمی بر دشمنیهای استکبار است و چشم جسارت و تعدی دشمن به ایران اسلامی و ملت بزرگش را کور خواهد کرد.
در راستای بررسی دستاوردهای انقلاب اسلامی و اهمیت راهپیمایی ۲۲ بهمن، گفت و گویی با «روحالله منعم»، استاد دانشگاههای گیلان انجام دادهایم که در ادامه میخوانید:
-فلسفه وجودی انقلاب اسلامی چیست و چرا ما انقلاب کردیم؟
اگر بخواهیم در مورد فلسفه وجود انقلاب اسلامی صحبت کنیم، باید به سه ضلعی فکری حضرت امام(ره) توجه کنیم؛ خدامحوری، دین مداری و مردم محوری به عنوان موتور محرکه فکری حضرت امام (ره) بود.
برای رسیدن به این سه ویژگی، امام(ره) باید پازل چهارگانهای را طراحی میکرد؛ استقرار مردمسالاری دینی، قانون گرایی، استقلال خواهی و عدالت محوری به عنوان چرایی وقوع و پیدایش انقلاب اسلامی بود.
انقلاب اسلامی میراثدار هزار سال اندیشه و تفکر شیعه است؛ از علویان، آل بویه، سربداران و مرعشیان تا بهمن 57، هزار سال میراث تشیع برای استقرار یک حکومت اسلامی بود که امام خمینی(ره) توانست آن را به واسطه پشتوانه مردم محقق کند.
-دستاوردهای انقلاب اسلامی در ارتقای ظرفیت و توانمندیهای ایران اسلامی چیست؟
دشمن به دنبال فروپاشی سیاسی، فیزیکی و کوچک کردن ایران، فروپاشی نهاد دولت در ایران و ایجاد یک بیقراری ذهنی در جامعه ایرانی است. قدرتمند شدن با نگاه بومی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در طول سی سال رهبری و شعار انقلاب اسلامی در چهل ساله اخیر است.
جمهوری اسلامی توانست یک ظرفیت اجتماعی و سیاسی را به وجود بیاورد که این ظرفیت ما را به مرحله مقاومسازی سیاسی رساند. ما در ابتدای انقلاب به مرحله مقاومسازی سیاسی و بعد از آن به مقاومسازی روانی رسیدیم و امروز نیازمند مقاومسازی اقتصادی هستیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید ویژه دارند که اگر این سه ویژگی در ایران متبلور نشود، قطعا دشمن به واسطه نفوذ، اراده جامعه ایران را متزلزل میکند.
ما برای حفظ امنیت و کیان ایران اسلامی، باید به مقوله قدرتمند شدن با نگاه بومی توجه ویژه داشته باشیم.
-مصادف شدن راهپیمایی 22 بهمن امسال با چهلمین روز شهادت سردار قاسم سلیمانی، چه پیامی میتواند داشته باشد؟
سردار قاسم سلیمانی با شهادت خود، اندیشه نمادسازی در انقلاب اسلامی را دوباره زنده کرد. تصور دشمن این بود که در بمباران تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی، ظرفیت نمادسازی در ایران شکست خورده است، ولی با شهادت سردار سلیمانی بار دیگر ثابت شد که نمادسازی در جمهوری اسلامی زنده است.
بخشی از این نمادسازی شهید قاسم سلیمانی است و بخش اصلی آن ظرفیت و سرمایه انسانی است که هزاران هزار سلیمانی را پرورش داده است. انقلاب اسلامی در واقع جدا از مرزها، اندیشه و تفکر بوده و مرزهای انقلاب اسلامی هستهای است که امام خمینی(ره) آن را به وجود آورده است.
سردار قاسم سلیمانی، هم نماد جمهوری اسلامی به عنوان ظرفیت داخلی و هم نماد انقلاب اسلامی به عنوان هسته حرکتی حضرت امام(ره) در بخش بینالملل است.
سردار سلیمانی با به شهادت رسیدن خود باعث قدرتمند شدن جامعه ایرانی شد که نشان آن حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن مانند تشییع جنازه تاریخی این شهید است. مردم ایران در راهپیمایی 22 بهمن نمادسازی شکوهمند را نشان میدهند و 83 میلیون سلیمانی با نگاههای سیاسی مختلف حتی اگر گلهمند هم باشد، برای اقتدار ایران به خیابانها میآیند.
-یکی از استراتژیهای آمریکا در تقابل با ایران اسلامی، دنبال کردن ایران هراسی از ابتدای انقلاب تا الان بوده است، چرا آمریکا این راهبرد را انتخاب کرده است؟
آمریکا همواره به دنبال فروش امنیت است؛ آمریکا با کلیدواژه ایران هراسی، به دنبال این است که انبوهی از سلاحها و منابع جنگافزاری خود را به خورد کشورهای منطقه بدهد؛ این در حالی است که ایران اسلامی همواره منادی صلح و گفتگو در جهان است و به همین منظور یکی از عناوینی که برای سردار سلیمانی در نظر گرفته شده، شهید و سرباز صلح است.
نکته دیگر اینکه، ترامپ با فروش به اصطلاح امنیت میخواهد اقتصاد در حال بحران را با میلیاردها دلار پول تسلیحاتی مستغنی کند؛ مورد بعدی انتخابات آمریکا است که هشت ماه دیگر برگزار میشود و ترامپ با ایرانهراسی میخواهد 50 ایالت آمریکا را زیر یک پرچم و علیه یک دشمن متحد کند؛ این دشمن در دوران جنگ سرد اتحاد جماهیر شوروی بود و حالا در قرن بیست و یکم از نگاه دولتمردان آمریکایی آن دشمن، ایران است.
نکته آخر هم اینکه، ترامپ به شدت دنبال این است که در جهان اسلام، وضعیتی به وجود بیاورد که شاخصه خروجی کشورهای آسیای جنوب غربی، برادرکشی در سایه جنگ باشد؛ این برادرکشی در سایه جنگ باعث شکوفایی اقتصادی در آمریکا میشود.
آمریکا با بحران اقتصادی، تحریمها، فشار سیاسی و ایران هراسی میخواهد انتقام خود را از چهل و یک سال حضور فعال جمهوری اسلامی در منطقه بگیرد. آنها به دنبال این هستند که قدرت جمهوری اسلامی را محدود به جغرافیای ما کنند تا با یک حمله کوچک این جغرافیا کوچک شود ولی اندیشه جمهوری اسلامی به دنبال این است که حوزه آسیای جنوب غربی ماهیت استراتژیک نظام شود.
-با وجود همه تحریمها و تهدیدها، حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن میتواند پیامهای بینالمللی زیادی داشته باشد، در مورد این پیامدها و تاثیرات حضور مردم توضیح دهید؟
باور عمومی در طول چهل و یک سال گذشته این بوده که جمهوری اسلامی به واسطه حضور مردم زنده است؛ این گزافهگویی و اغراق نیست.
انقلاب اسلامی بدون پشتوانه مردم خروجی مطلوبی ندارد و حضرت امام(ره)، اندیشه انقلاب اسلامی را در قالب قانون اساسی مکتوب و مستند کرد. مستندسازی جمهوری اسلامی به واسطه رأی، حضور و جدیت مردم است و زدوبند جمهوری اسلامی با مردم خود است و با قدرتهای غالب در نظام بینالملل کاری ندارد.
هر چه پیوند بین جمهوری اسلامی و مردم در هم تنیدهتر باشد، قدرت، منافع ملی و امنیت جمهوری اسلامی نیز حفظ میشود. مردم ما نیز آنقدر ظرفیت و بینش سیاسی دارند که علیرغم گلهمندی که ابراز میکنند، در مورد اهداف کلان، اساس نظام و نقشه راه آن یعنی رسیدن به یک افق قدرتمند، با هم متحد و هم نظر هستند.
نظر شما