برگزیدگان ششمین دوره «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» معرفی شدند

روستاهای برگزیده ششمین دوره «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» در آیین اختتامیه ای جشنواره با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی و تقدیر شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان: ششمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و انتخاب پایتخت کتاب ایران عصر شنبه ۱۹ بهمن با حضور «سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «علیرضا مختارپور» دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، «محسن جوادی» معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد  اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین «حبیب‌رضا ارزانی» مشاور وزیر و رییس دبیرخانه روستا و عشایر وزارت ارشاد و جمعی از مسئولان فرهنگی و علاقه‌مندان به کتاب و کتاب‌خوانی در سالن قلم کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

 

 

 

در این مراسم «ابراهیم حیدری» مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی وزارت ارشاد و دبیر ششمین جشنواره انتخاب روستاها و عشایر دوستدارکتاب در سخنانی ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این رویداد فرهنگی گفت: در این دوره یک هزار و ۴۱۹ روستا برنامه‌های فعالیت خود را برای دبیرخانه ارسال کرده‌اند که ۶۷ روستا به مرحله نیمه‌نهایی و در نهایت ۱۹ روستا به عنوان برگزیده و ۱۰ روستا به عنوان تقدیری معرفی شدند. در موضوع انتخاب پایتخت کتاب ایران هم ۱۶۷ روستا و شهر برنامه‌های خود را اعلام کردند که در نهایت ۳۷ شهر به مرحله نیمه‌نهایی و ۵ شهر در مرحله نهایی حضور پیدا کردند و از میان آنها یک شهر به عنوان پایتخت و ۴ شهر به عنوان شهر خلاق در حوزه کتابخوانی معرفی شدند.

 

 

 

حیدری در ادامه از رشد قابل توجه حضور روستاها در این برنامه صحبت کرد و گفت: ما از ۶۰۰ روستای متقاضی در دوره اول جشنواره، به ۱۵۰۰ روستا در این دوره و در زمینه شهرها نیز از ۶۰ شهر به حدود ۱۷۰ شهر در این دوره رسیدیم.

 

 

 

وی همچنین با اشاره به بودجه این جشنواره به اختصاص رقم ۲۵۰ میلیون تومان برای برگزاری آن خبر داد و گفت: این بودجه طی ۶ دوره اخیر حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است اما بخش عمده آن به جوایز برگزیده‌ها اختصاص یافته است و در این دوره نیز جوایز نسبت به سال گذشته با افزایش ۱۰۰ درصدی همراه شده است.

 

 

 

«علیرضا مختارپور» دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و عضو هیئت داوری این جشنواره نیز در سخنان کوتاهی در این مراسم عنوان کرد: بررسی مستمر طرح‌ها و اصلاح نواقص و تکمیل آنها، یکی از ویژگی‌های قابل توجه این رویداد فرهنگی است که منجر شده شهرهای کمتر برخوردار و دورتر از پایتخت نیز با عدالت در زمینه انتخاب به عنوان پایتخت کتاب مورد توجه قرار گیرند. ویژگی دیگر این جشنواره نیز اجرای برخی از طرح‌ها پیش از مطرح شدن در جشنواره است که اتفاق قابل توجهی به شمار می‌رود.

 

 

 

«اشرف بروجردی» رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این مراسم در سخنانی گفت: اگر بخواهیم برای آینده کشور گام صحیحی برداریم، چاره‌ای جز حرکت در مسیر ایجاد شاخص‌های توسعه به دست اهل فرهنگ و قلم نداریم.

 

 

 

وی افزود: در کشور ما نگاه به فرهنگ باید از حالت پر افت و خیز فعلی به نگاهی عمیق‌تر مبدل شود و این عرصه برای نسل امروز و آینده با تلاش بیشتری معرفی و شناسانده شود.

 

 

 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین با اشاره به رویداد جشنواره و انتخاب پایتخت کتاب ایران گفت: این اتفاق نمائی از مشارکت، فعالیت داوطلبانه و حمایت دولتی در حوزه رخداد فرهنگی با موضوع کتاب است که امیدواریم منجر به افزایش حضور کتاب در سبد کالای مصرفی خانواده‌ها شود.

 

 

 

در بخش پایانی این مراسم از ۱۰ روستای برگزیده به عنوان روستاهای خلاق و فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی از جمله روستای «سیدشهاب» از توابع شهرستان تویسرکان ، روستای «گردکوه» از توابع ‌شهرستان ‌مهریز یزد ،‌ روستای‌«خورشید» از توابع شهرستان نکا، روستای«علویه» شهرستان جهرم و روستاهایی از توابع شهرستان‌های مهاباد، شیروان، بوشهر، کاشان، گچساران، بندرعباس مورد تقدیر قرار گرفتند.

 

 

 

منبع: روابط عمومی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور

 

 

 

کد خبر 892718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha