۲۰ هزار کانون فرهنگی هنری با سازمان بسیج همکاری می‌کنند

حجت الاسلام ارزانی گفت: بیش از ۲۰ هزار کانون فرهنگی هنری فعال در مساجد در راستای بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی با سازمان بسیج همکاری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی روز یکشنبه در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و سازمان بسیج مستضعفین گفت: این تفاهم نامه تا قبل از ۲۲ بهمن برای اجرا به همه کانون ها ابلاغ می شود که تعداد این کانون ها بیش از ۲۰ هزار کانون است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: برای امضای این تفاهم نامه در حدود یک سال وقت صرف شد چون کاری حرفه ای و تخصصی صورت گرفت تا کار مشابه بسیاری از تفاهم نامه ها که با صورتی یکسان، پس از امضا عملیاتی نمی‌شوند، پیش نرود.

وی افزود: حوزه اجرایی این تفاهم نامه بسیار وسیع است. چون در حوزه فرهنگ و هنر رخ می دهد و نگاه پایگاه های بسیج پس از جنگ به سوی حوزه های فزهنگی افزایش یافت.

وی افزود: بر همین اساس در تفاهم نامه امضا شده وظیفه ما و بسیج در برخی حوزه های فرهنگی مشخص شد. مثلا در حوزه ورزش قرار شد ما فقط در حوزه ورزش عمومی فعالیت کنیم و در حوزه هنر به صورت تخصصی در سرود و نمایش کار می کنیم.

 

ارزانی فعالیت در حوزه فیلم کوتاه را یکی دیگر از حوزه های هنری دانست و افزود: با توجه به تقسیم بندی صورت گرفته احساس می کنم که اجرای این تفاهم‌نامه نتایج خوبی را درپی داشته باشد.

 

برخی معتقدند دستگاه ها و نهادهای متعددی در مسجد فعالیت فرهنگی دارند در حالی که هیچ دستگاهی همچون بسیج و کانون های فرهنگی هنری در این زمینه فعالیت نمی کند و این دو نهاد در مساجد مقر فرهنگی دارند.

 

وی افزود: سازمان تبلیغات در بخشی از مساجد فعالیت فرهنگی دارد و مرکز رسیدگی به امور مساجد در زمینه امام جماعت فعالیت می کند.

 

ارزانی اضافه کرد: تقریبا در ۹۰ درصد مساجدی که کانون های فرهنگی هنری فعالیت می کند، بسیج نیز حضور دارد. البته با توجه به قدمت ۴۰ ساله بسیج، تعداد پایگاه های بسیج در مساجد بیش از قدمت ۲۷ ساله ستاد کانونهاست و هر جا که هم افزایی میان بسیج و کانون بوده، کارها به صورت قدرتمند انجام شده است.

 

تفاهم نامه همکاری سازمان بسیج و ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور حجج اسلام ارزانی و احسان صادقی رئیس بسیج مساجد و محلات به امضا رسید.

 

این تفاهم نامه در راستای احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد با بهره گیری از ظرفیت مشترک شبکه عظیم پایگاه های مقاومت بسیج و کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور به عنوان یکی از وسیع‌ترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی تبلیغی نظام جهت مقابله با نفوذ و تهاجم دشمنان امضا شد.

در مقدمه این تفاهم با اشاره به سفارش رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۱ مبنی بر ضرورت همکاری کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با بسیج آمده است:

 

به منظور برنامه‌ریزی صحیح و هدفمند با هدف جاذبه آفرینی، تقویت و پرورش ایده‌های خلاقانه، رشد و تحول در راستای جذب حداکثری قشر نوجوان و جوان به مساجد و همچنین حمایت از مجموعه جهادی و خودجوش محله محور، این تفاهم‏نامه منعقد می شود.

 

بر اساس ماده یک، در راستای ایجاد هم‏ افزایی و بهره‏ گیری از ظرفیت و امکانات سخت‏ افزاری و نرم‏ افزاری به منظور انجام طرح‏ ها و برنامه‏ های مشترک و همچنین پرهیز از دوباره کاری و تقسیم کار در راستای مأموریت سازمان بسیج و کانون‏ مساجد و با هدف افزایش تأثیرگذاری و جریان‏ سازی در جامعه هدف مخاطبان در چارچوب تعیین شده است.

ماده ۲ این تفاهم‏نامه به اهداف اشاره دارد که می توان از هم افزایی و همکاری جهت انجام فعالیت ها در راستای جذب نوجوانان و جوانان به مساجد با بهره گیری از ابزارهای فرهنگی هنری و همچنین پرهیز از دوباره کاری و تقسیم کار در مساجد نام برد.

بهره‏ مند شدن طرفین از ظرفیت ها، توانمندی ها و امکانات یکدیگر از قبیل توان فکری، تجربی، پژوهشی، آموزشی، کارگاهی، کتابخانه‏ ای، رسانه‏ ای و ارتباطاتی و همچنین تقویت رویدادهای فرهنگی و هنری در محله‏ ها از طریق اجرای برنامه‏ های مشترک و مشارکت در طراحی و برگزاری برنامه‏ های ملی، مناسبتی و آیینی متناسب با تحقق شعار سال از دیگر اهداف است.

فصل سوم این تفاهم نامه به تقسیم کار فعالیت ها در حوزه مساجد در راستای مأموریت ها اختصاص دارد و در فصل چهارم به تعهدات طرفین اشاره شده است. البته اعتبار این تفاهم‏نامه سه سال خواهد بود.

در ماده ۲۷ نیز آمده است: به منظور اجرای مفاد این تفاهم‏نامه «کمیته‏ مشترک هماهنگی» متشکل از دو مجموعه سازمان بسیج و کانون مساجد تشکیل می‏‌گردد.

 

 

 

منبع: خبرگزاری ایرنا

کد خبر 892711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha