«ولی جهانی» در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در این باره گفت: تاکنون پنج فصل کاوشهای باستان شناسی در گورستان تاریخی لیارسنگ بن املش صورت گرفته و بیش از۹۰ گور متعلق به دوره اشکانی در این کاوشها کشف شده است.
معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با اشاره به بررسی و شناسایی گورستان تاریخی لیارسنگ بن در سال ۹۳، افزود: پس از گمانهزنیها در ارتفاعات روستای « مُرّبو »، محدودهای به وسعت ۲۷ هکتار به عنوان حریم میراثی تعیین شد و از همان سال تاکنون، پنج فصل در منطقه «لیارسنگ بن» کاوشهای باستانشناسی صورت گرفته است.
وی ابراز کرد: در این گورها که متعلق به جنگجویان دوره اشکانی است تاکنون سه نوع گور به اشکال «چاله ای»، «دخمهای» و «خمرهای» به همراه اشیای تدفینی یافت شده است.
سرپرست هیئت باستانشناسی منطقه «لیارسنگ بن» با بیان اینکه گورهای شناسایی شده متعلق به اواسط تا اواخر دوره اشکانی است، تصریح کرد: ۹۰ قلم شی کشف شده در لیارسنگ بن شامل اشیای سفالی، شیشهای، مفرغ، مهرهها و ابزار جنگی، قرار است در حاشیه هفدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران – که در موزه ملی ایران برگزار میشود- به نمایش در آید.
جهانی با اشاره به تاریخ برگزاری این همایش تصریح کرد: با توجه به اینکه این همایش سالانه برگزار میشود، اشیای بهدست آمده در چهارمین فصل از کاوشهای باستان شناسی لیارسنگ بن مربوط به سال ۱۳۹۷ در موزه ملی ایران ۲۹ و ۳۰بهمن ماه به نمایش در میآید.
نظر شما