به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر از 24 تا 29 بهمن با حضور 9 کشور بنگلادش، افغانستان، اسلوونی، ترکیه، عراق، عمان، ایتالیا، هند و اندونزی در بوستان گفتگو برگزار میشود. این جشنواره در بخش های، صنعت، طراحی لباس، طراحی پارچه، طراحی جواهرات و زیورآلات، طراحی کیف و کفش، مسابقه زنده طراحی (ایده تا اجرا)، لباس اجتماع بانوان، طراحی محصولات عفاف و حجاب، لباس اجتماع آقایان، طراحی پارچه، طراحی کیف و کفش، طراحی زیورآلات، ویترین ملی لباس، ویترین ملی زیورآلات و ویترین ملی کیف و کفش و بینالملل به صورت رقابتی و غیر رقابتی برگزار خواهد شد، جزئیات بخش صنعت را با «حمیدرضا نیک طبع»، دبیر بخش صنعت نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:
در بخش صنعت نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر چه اتفاق تازه ای قرار است رقم بخورد ؟
با توجه به اینکه به زودی جشنواره مد و لباس فجر نهمین دوره خود را پشت سر میگذارد، نساجان و صنعتگران در حوزه پارچه، طرحهای جدید و آثار برگرفته از طراحان ایرانی را در معرض نمایش قرار میدهند و من این نوید را میدهم پارچههایی با کیفیت بسیار بالا که به دست توانمند طراحان و تولیدکنندگان داخلی طراحی، تولید و راهی بازار شدهاند را در این دوره شاهد باشیم.
امسال چه غرفههای بخش صنعت در جشنواره مد و لباس فجر حضور دارند؟
ما از حدود 50 تولیدکننده دعوت کردهایم تا در جشنواره مد و لباس فجر حضور داشته باشند اما به دلیل محدودیت مکانی فقط توانستهایم 30 غرفه را در اختیار بگیریم و این احتمال وجود دارد محصولات تولیدکنندگان را در غرفههای موجود به صورت مشترک به نمایش بگذاریم.
چه شهرهایی امسال در بخش صنعت جشنواره مد و لباس فجر حضور جدی دارند؟
نساجان و صنعتگران از شهرهای مختلفی نظیر یزد، اصفهان، کاشان و ساوه به جشنواره میآیند و بهترین فرصت برای هم افزایی آنها با جامعه طراح پارچه طی یک هفته فراهم خواهد شد.
بخش صنعت چگونه توانسته توجه خود را به موضوع جشنواره امسال که «فر گلستان» است معطوف کند؟
برخی از فعالان در حوزه چاپ دیجیتال، طرح سوزندوزیهای این ناحیه را را از روی پوستر جشنواره و دیگر تصاویر الهام گرفتهاند و انشاءالله به زودی از پارچه و لباسی ملهم از «فر گلستان» رونمایی خواهد شد. در این میان معتقدیم طراحان پارچه باید بیش از دیگر بخشها تلاش کنند تا بتوانیم هویت «فر گلستان» را از بستر مد و لباس به جامعه تسری دهیم.
آیا در نهمین جشنواره مد و لباس فجر به روال سال های گذشته شاهد نشستها و کارگاههای آموزشی هستیم؟
بله در این بخش از جشنواره، بالغ بر چهار نشست و کارگاه آموزشی برگزار میشود. یکی از آن نشستها درباره بخش چاپ دیجیتال است و دیگری بخش تولید پارچههای سنتی با دستگاه را شامل می شود که در این کارگاه در خدمت استاد نجمالدینی، سازنده خود دستگاه خواهیم بود. آقای نصراللهنژاد راهکارهای مقاومسازی پارچه را نشان میدهند و آقای مجدآبادی هم یک کارگاه آموزشی چاپ دیجیتال خواهند گذاشت.
آیا در طول برگزاری جشنواره با طراحان نشست خصوصی برگزار می کنید؟
سعی داریم در طول برگزاری جشنواره با تمام طراحان، نشست خصوصی برگزار کنیم، ما با این کار میخواهیم بخش صنعت را با طراحان درگیر و حلقه مفقوده میان صنعت و طراحی را پیدا کنیم. ما میخواهیم در این نشستها از این مسئله مطلع شویم که در نهایت طراح بداند خواست صنعت چیست و صنعت هم از خواستههای جامعه طراح آگاه شود.
نظر شما