خبرگزاری شبستان، گرگان- فاطمه رائیجی؛ عمق آتشفشان انزجار ملت ایران از نظام مستکبر و فاسد شاهنشاهی با بیداری در پایگاه های انقلاب اسلامی یعنی مساجد شعله ور شد، انقلابی که بیرق دار اسلام است را نمی توان بدون مسجد متصور شد و برهمین اساس می بینیم که بچه های مسجد ذورالفقارهایی بودند که به تمامی توطئه های دشمنان نیشتر می زنند لذا پس از پیروزی انقلاب اسلامی همه همجمه های استکبار جهانی بر دین زدایی و ربودن ایمان جوانان متمرکز شده است.
با وجود توطئه های بی شمار دشمنان اسلام و به کوری چشم استکبار جهانی، انقلاب شکوهمند اسلامی در آستانه 41 سالگی قرار گرفت، امام راحل پرچم انقلاب اسلامی را بالا بُرد و بر حکومت ستمشاهی و وابستگی و عقب ماندگی ایران اسلامی خط بطلان کشید و به بردگی ایران توسط استکبار جهانی پایان داد.
در میان علل اثرگذار در پیروزی انقلاب اسلامی نمی توان از نقش مسجد به عنوان یک کانون نقش آفرین غافل شد، همانطور که در صدر اسلام مساجد پایگاهی برای مسلمانان بود در پیروزی انقلاب اسلامی نیز این نقش تجلی ویژه ای داشت و با قاطعیت می توان گفت انقلاب اسلامی از مساجد آغاز شد و مسجد ستاد عملیاتی فجرآفرینان 22 بهمن بوده است.
امروز که تیرهای دشمن یکی پس از دیگری به سنگ خورده است و انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی با تکیه بر ایمان و با قدرت و صلابت و با رهبری هوشمندانه مقام معظم رهبری در راه پرفتوح امام راحل و شهیدان گام برداشته تا انقلاب را به دستان مبارک امام زمان(عجل الله تعالی) برساند باز هم نمی توان از نقش بی بدیل مساجد گذر کرد و در شرایطی که رهبر معظم انقلاب بیانیه گام دوم را مطرح کردند نقش مساجد را در گام دوم انقلاب اسلامی می توان مهمتر از گام نخست دانست.
در همین راستا حجت الاسلام «نورالله ولی نژاد»، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان به نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت.
وی در این باره اظهار کرد: انقلاب اسلامی اساساً یک زیرساخت و زیربنا دارد که مساجد یکی از پایگاه های مهم انقلاب اسلامی محسوب می شود و امام راحل به عنوان معمار کبیر انقلاب اسلامی سعی کردند پایگاه انقلاب را در مساجد مستقر کنند لذا انقلاب اسلامی از مساجد آغاز شد.
حجت الاسلام ولی نژاد ادامه داد: جوشش انقلاب اسلامی، محور فعالیت های انقلابیون و مرکز هدایت، ساماندهی و تربیت نیروهای انقلاب در مساجد شکل گرفت لذا مسجد پایگاه انقلاب اسلامی ایران است.
مسجد متعلق به قشر خاصی نیست
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان با بیان اینکه مسجد یک پایگاه عمومی است که متعلق به هیچ قشر خاصی نیست، تصریح کرد: انقلاب اسلامی صنفی، قشری، حزبی و گروهی نبود بلکه انقلابی کاملاً مردمی و عمومی بود که تمام مردم ایران در آن سهیم بوده و هستند به همین دلیل مساجد به عنوان خانه خداوند و یک پایگاه عمومی به پایگاه انقلاب اسلامی تبدیل شد و اقشار مختلف اعم از طلبه، بازاری، کارگر، کارمند، نظامی و ... انقلاب اسلامی را از مسجد آغاز کردند.
وی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را یک سند مهم و بالادستی و یک منشور مهم برای انقلاب اسلامی خواند و افزود: بیانیه گام دوم انقلاب توانست همه ابعاد گذشته و آینده را ترسیم کند و همچنان مساجد را پایگاه انقلاب و معنویت را سوخت پیش برنده و پیشران انقلاب اسلامی می داند.
حجت الاسلام ولی نژاد با بیان اینکه در هیچ شرایطی در انقلاب اسلامی مساجد نادیده گرفته نشدند، تأکید کرد: اگر قرار است انقلاب اسلامی مردمی، مذهبی و دینی باقی بماند و اینگونه هم خواهد بود در این صورت مسجد بهترین پایگاه برای انقلاب اسلامی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان تصریح کرد: در حال حاضر بیش از دو هزار و 400 مسجد در استان گلستان وجود دارد، همچنین 500 مکان مذهبی غیرمسجد نیز در استان وجود دارد که با احتساب اماکن مذهبی و بقاع متبرکه و مسجد در مجموع 3 هزار مکان مذهبی در استان گلستان فعالیت می کنند.
وی از وجود یک هزار و 700 هیئت مذهبی در گلستان خبر داد و یادآور شد: استان گلستان در درون خود از پایگاه های مذهبی کافی و خوبی برخوردار است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان بیان کرد: امام راحل و در ادامه رهبر معظم انقلاب بر این باور هستند که مسجد مردمی اداره شود و از پشتوانه مردمی برخوردار باشد و احداث و ادامه فعالیت های مساجد توسط مردم صورت بگیرد با توجه به این مهم پشتوانه اصلی احداث مساجد و اماکن مذهبی باید به صورت مردمی باقی بماند.
حجت الاسلام ولی نژاد ادامه داد: دولت نیز براساس آنکه دولت اسلامی و برخاسته از ملت است وظیفه دارد در کنار مردم در احداث و تکمیل مساجد کمک کند لذا در فعالیت های مساجد بیگانه نیست و از ظرفیت ها و قابلیت های خود برای مساجد استفاده خواهد کرد گرچه کمک دولت به معنای دولتی شدن مساجد نخواهد بود.
مسجد پایگاهی مناسب برای دستگیری از بینوایان و ناتوانان/ راه های جذب جوانان به مساجد
وی با اشاره به عوامل مؤثر برای حضور پرشور نوجوانان و جوانان در مساجد، تأکید کرد: نقش امام جماعت، هیئت امنای مساجد، برنامه محور بودن و عدم ورود مساجد به جریانات سیاسی و مسائل جناحی در جذب مردم به ویژه نوجوانان و جوانان به مسجد مؤثر است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان با تأکید بر اینکه مسجد متعلق به همه است و وابسته به حزب، گروه و جناح خاصی نیست، متذکر شد: هیچ کس در مسجد نباید برای خود مالکیت و اختیاراتی قائل باشد.
وی با بیان اینکه همه مردم حق دارند در مساجد حضور پیدا کنند، افزود: مسجدی که دارای امام جماعت و هیئت امنای با برنامه و فعال باشد، می تواند زمینه حضور پرشور مردم به ویژه نوجوانان و جوانان را در مسجد رقم بزند.
حجت الاسلام ولی نژاد با اشاره به نقش مردم در رسیدگی و حل مشکلات مردم، گفت: مسجد به عنوان پایگاه مردمی باید کمک کار خوبی برای طبقات نیازمند اجتماع باشد و دستگیری از بینوایان و ناتوانان معیشتی امری ضروری است و برای تحقق این مهم مسجد پایگاه خوبی است اما این اقدامات باید تابع ضوابط و مقرراتی باشد تا سوء استفاده ای صورت نگیرد، در واقع باید حساب و کتاب و گزارش مالی داشته باشد چرا که در مباحث اقتصادی نمی شود بدون برنامه ریزی گام برداشت.
وی اضافه کرد: نهادهای دارای مجوز می توانند با استفاده از پایگاه مسجد برای رسیدگی و رفع مشکلات مردم وارد شوند اما این مهم دقت ها و مواظبت هایی را می طلبد تا دچار اشکال نشود.
افزایش ۳۳ درصدی مساجد گلستان پس از انقلاب اسلامی
حجت الاسلام «روح الله سلیمانی فرد»، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان نیز به افزایش 33 درصدی تعداد مساجد پس از انقلاب اسلامی در استان اشاره کرد و یادآور شد: از تعداد مساجد، تکایا و اماکن مذهبی استان گلستان بیش از یک هزار و 300 مسجد و حسینیه معادل 33 درصد پس از پیروزی انقلاب اسلامی و از سال 57 تا 98 توسط مردم شیعه و اهل سنت برای توسعه فرهنگی استان گلستان احداث شد.
وی تصریح کرد: 33 درصد مساجد استان در طول تاریخ یک هزار و 400 ساله اسلامی مربوط به دوره 41 ساله انقلاب اسلامی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان با اشاره به نقش مساجد در گره گشایی از مشکلات مردمی، افزود: یکی از طرح های خوبی که توسط رئیس قوه قضائیه پیشنهاد شده و رئیس کل دادگستری گلستان آن را پیگیری می کنند اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» است تا آن دسته از مردم که دسترسی کامل به وکلا ندارند از این طرح بهره مند شوند.
حجت الاسلام سیلمانی فرد اضافه کرد: برای اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» تعدادی از مساجد در استان پایلوت شدند تا مردم از حلاوت این طرح بهره مند شوند.
یک فعال فرهنگی و اجتماعی شهرستان گرگان نیز در جشن های انقلاب و در جمع مردم گرگان، در خصوص کمرنگ شدن حضور جوانان در مسجد بیان کرد: نباید تغییر در شرایط یک یا دو مسجد را به تمام مساجد سطح شهر تعمیم داد، یکی از مساجد شهر گرگان توانست در جذب جوانان به مسجد در سطح کشور حائز رتبه برتر شود و این نشان می دهد برخی مساجد فعالانه پای کار هستند.
«مجید اعلایی» ادامه داد: از سویی آن چیزی که برای ما حائز اهمیت است صرفاً حضور جوانان در مساجد نیست، گرچه تمامی محورهای فعالیت های دینی و مذهبی و فرهنگی ما باید به مساجد ختم شود اما مساجد نیز باید به اعتلای فرهنگ انقلابی کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: حضور مردم در راهپیمایی های مختلف مانند ۲۲ بهمن، روز قدس و یا شکوه حضور مردم در مراسم تشییع پیکر مطهر سردار رشید اسلام شهید سلیمانی و مراسم های مذهبی مانند لیالی قدر نشان می دهد که جوانان ما هنوز متدین و مسجدی هستند.
این فعال فرهنگی و اجتماعی شهرستان گرگان یادآور شد: جوانان امروز انقلاب حتی برتر از جوانان ابتدای انقلاب هستند و در عرصه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... حضوری مؤثر دارند و در مسیر اسلامی شدن جامعه گام برمی دارند و این موضوع مهمی است که باید در مساجد به آن توجه شود.
یکی از عوامل مؤثر در پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی مساجد بود و امروز که انقلاب اسلامی چهل و یکمین سالگرد انقلاب را جشن می گیرد و در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی سنگر مساجد باید هر روز بیشتر از دیروز تقویت شود.
در شرایط امروز که دشمن با تغییر تاکتیک از جنگ نظامی به جنگ اقتصادی و فرهنگی روی آورده مساجد باید در راستای سبک زندگی اسلامی و نیازهای روز جامعه حرکت کنند و با آگاهی از نقش خود در جبهه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی به مقابله با دشمن برخیزند.
نظر شما