انتقاد عضو شورا از بودجه ۹۹ شهرداری تهران

نظری با انتقاد از بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران گفت: به رغم همکاری شورا با شهرداری برای ارایه خدمات بهتر، شهرداری به دنبال تضعیف جایگاه شورا است.

 

 

 

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «حجت نظری» در جلسه امروز شورای شهر تهران و در انتقاد از بودجه سال 99 شهرداری تهران و تضعیف جایگاه شورای شهر، گفت: شهرداری تهران به عنوان مهمترین نهاد خدماتی، اجتماعی شهر تهران سومین لایحه بودجه خود را همزمان با دهه فجر و در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی  به شورای شهر ارایه کرده است.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: از تقارن ارایه بودجه با دهه فجر استفاده می کنم تا به جایگاه شورای شهر در اندیشه امام و انقلاب بپردازم و جایگاه شورا در لایحه بودجه 99 شهرداری را نیز بازگو کنم.

 

وی تشکیل شوراها را یکی از برنامه های اصلی انقلاب اسلامی در دوران مبارزه از سوی امام (ره) عنوان کرد و گفت: امام خمینی (ره) در فرمانی خطاب به شورای انقلاب در سال 58 فرموده بودند در جهت استقرار حکومت مردمی در ایران و حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش که از ضرورت های نظام جمهوری اسلامی است، لازم می دانم بی درنگ به تهیه آیین نامه اجرایی شوراها برای اداره امور محل، شهر و روستا در سراسر ایران اقدام و پس از تصویب به دولت ابلاغ نماییم تا دولت بلافاصله به مرحله اجرا درآورد.

 

نظری با اشاره به تاکیدات امام خمینی (ره) بر نقش و جایگاه شوراهای شهر و روستا گفت: طبق ماده 67 قانون شهرداری ها، شهرداری موظف است تا بودجه سالانه خود را تا پایان دی ماه به شورا ارایه کند در حالی که لایحه بودجه امسال با 13 روز تاخیر به شورا آمد، در حالی که بودجه سازمان ها و شرکت های زیرمجموعه شهرداری تهران هنوز ارایه نشده است و پیوست های مورد نیاز بودجه هم تاکنون به دست شورا نرسیده است.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امروز به بهانه های مختلف اختیارات نهاد مردمی شورا در حال کاهش است، گفت: نمونه آن را در لایحه بودجه سال 99 شهرداری تهران مشاهده می کنیم. درست است لایحه بودجه بیانگر میزان مبالغ مورد نیاز برای اجرای برنامه های شهرداری است و شورا به عنوان نهاد سیاستگزار، آزادی عمل زیادی در بررسی و تصویب لایحه ندارد اما در این شرایط این همه تمایل شهرداری به استقلال طلبی و جدا کردن از نهاد بالادستی و ناظر بسیار عجیب است.

 

نظری با بیان اینکه در تبصره های بودجه سال 99 شهرداری تهران مشاهده می شود که شهرداری به دنبال به حداقل رساندن اختیارات شورای شهر است، خاطرنشان کرد: این اتفاقا در شرایطی رخ می دهد که شورای شهر در این سه سال بیشترین همکاری و هماهنگی را برای ارایه خدمات بهتر با شهرداری داشته است که نمونه آن را در تصویب متمم بودجه 98 مشاهده کرد.

 

نظری با بیان اینکه پرسش اصلی این است بودجه ای که ما تصویب می کنیم چه نسبتی با اجرا دارد و واضح تر بگوییم وقتی بودجه ای تصویب می شود که احتمال دارد اساسا اجرا نشود چرا باید بودجه را تصویب کنیم، افزود: بهتر نیست مثل همان بند پنج تبصره دوم فقط یک تبصره تصویب کنیم و همه کارها را به کمیته تخصیص بسپاریم؟

 

وی ادامه داد: همه ساله شاهد هستیم شهرداری در حرکتی کاملا عمدی و ناپسند لوایح مربوط به اخذ عوارض را در دهه 90 به شورا ارسال می کند تا نه تنها شورا فرصت کافی برای بررسی نداشته باشد بلکه مجبور شود برای تحقق درآمدها با کمترین تغییر پیشنهاد شهرداری را بپذیرد و تصویب کند.  

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه چهار درصد از کل بودجه بدون ذره ای دخالت شورا در دست شهردار قرار دارد، گفت: این میزان بالغ بر 1200 میلیارد تومان است که با این اقدام نظارت پذیری شهرداری کاهش می یابد و اختیار شورا در برنامه ریزی دقیق و نظارت را کاهش می دهد.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در این شرایط وظیفه شورا چیست، اکنون که نهاد مردمی شورا ممکن است با اندکی غفلت به دست خودمان تضعیف شود و این اتفاق نامبارک می تواند بدعتی نامیمون برای سال های پیش رو باشد.

 

نظری تاکید کرد: باید در بررسی بودجه پیشنهادی شهرداری حساسیت لازم را داشته باشیم و اگر زمان را برای بررسی کوتاه می کنیم به سمت تصویب بودجه چند دوازدهم پیش برویم تا وقت کافی برای تصویب بودجه داشته باشیم و به عنوان وارثان میراث امام راحل و آیت الله طالقانی باید در تعریف رویه های جدید برای اداره شهر همه جوانب به ویژه تقویت نهاد مدنی و مردمی شورا را مد نظر قرار دهیم.

کد خبر 891778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha