به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد مهمترین مرکز و پایگاه دینی جهان اسلام محسوب میشوند، در واقع مسجد بهترین مکانی است که هر مسلمان میتواند برای ایجاد رابطه نزدیک با خدا در آن حضور یابد. در عین حال علاوه بر اینکه کانون عبادی و دینی محسوب میشود، به عنوان قطب سیاسی نیز مطرح است و در شکلگیری امت واحده سهم بسزایی دارد.
مسجد جامع نارمک یکی از مهمترین پایگاههای انقلاب اسلامی در شکل گیری انقلاب اسلامی به شمار می رفت و در اوج سالهای نهضت همواره محل رفت و آمد انقلابیونی همچون شهید مطهری، شهید مفتح، شهید بهشتی، شهید رجائی و دیگر افراد مبرز بوده است و سخنرانی های استاد شهید مرتضی مطهری، مرحوم شریعتی، فخر الدین حجازی و دیگر سخنرانان مطرح و انقلابی در این مسجد برگزار می شده است.
در سال 1333 مهندس مهدی بازرگان زمینی را با مساحت تقریبی 2000 مترمربع جهت ساخت مؤسسه اسلامی و مسجد جامع نارمک وقف نمود، وی خود نیز بیشترین اهتمام را در ساخت مسجد به کار برد تا جایی که فقط در یک نوبت با کسب اجازه از محضر حضرت آیت الله العظمی بروجردی که زعیم شیعه بودند، ثلث خمس خود را که مبلغی بالغ بر 3000 تومان بود، صرف بخشی از هزینه های ساخت کرد.
معماری بدیع و خصوصاً محراب بی نظیر این مسجد که در آن آیات مربوط به عبادت الهی، اسماءُ الله و سوره مبارکه جعه با ترجمه در آن نقش بسته نمونه ای کم نظیر از معماری ایرانی اسلامی در مقابل چشم بینندگان تداعی می کند، به ویژه محراب مسجد که تاکنون نیز در بزرگی و دقت نظر و معنویت در بین مساجد تهران همتایی ندارد.
بنا بر برخی اقوال این مسجد جهت اقامه نماز جمعه ساخته شده بود که همانطور که اشاره شد، نقش سوره مبارکه جمعه همراه با ترجمه در حاشیه محراب مؤید این مطلب است، کما اینکه قبل از انقلاب نماز جمعه انقلابیون در این مسجد اقامه می شده است.
امامت جماعت و جمعه این مسجد در قبل از انقلاب را مرحوم حجت الاسلام والمسلمین واحدی، اخوی شهیدان واحدی که از همرزمان شهید سرافراز اسلام نواب صفوی بوده اند، عهده دار بودند. نظر به اهمیت جایگاه این مسجد پس از انقلاب مرحوم آیت الله انواری و بعد از ایشان شهید حجت الاسلام والمسلمین شیخ عباس شیرازی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی وقت با حکم حضرت امام خمینی (ره) به امامت و سرپرستی مسجد و مؤسسه اسلامی نارمک منصوب شدند.
هم اکنون نیز امامت این مسجد بر عهده حجت الاسلام والمسلمین جواد صادق زاده است که امامت جمعه رباط کریم را با حکم امام خمینی (ره)، قائم مقامی آیت الله انواری در مرکز رسیدگی به امور مساجد و معاونت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر را در کارنامه خود دارد. ایشان هم اکنون نیز مشاور شهردار تهران و رئیس مرکز فعالیت های دینی شهرداری تهران است.
نظر شما