به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «سید عباس صالحی»، امروز (شنبه 19 بهمن) در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و همچنین معرفی ششمین پایتخت کتاب ایران که در سازمان همایش های بین المللی مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد، گفت: کانون فرهنگ، کتاب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم تمدن و دولت های مقتدر را ایجاد کنیم، این موضوع جز با کتاب و کتاخوانی شکل نمی گیرد، افزود: کتاب ها، حافظ تمدن هاست و عیار تمدن ها با کتاب هایی است که با کیفیت آماده شده است، مشخص می شود.
وی با اشاره به اینکه چشم انداز گام دوم، تمدن اسلامی و لازم است بیش از گذشته فرهنگ کتاب و کتابخوانی را افرایش دهیم، اظهار کرد: بر اساس پیمایش ملی، حدود نیمی از جامعه ایرانی بالای 15 سال، کتاب می خوانند که هفته ای سه و هفت دهم ساعت به طور میانگین مطالعه کتاب دارند.
صالحی با یادآوری این مطلب که متغیرهای مختلف وجود دارد و اگر می خواهیم شاخص های پایه در نظر بگیریم، باید شاخص ها را مورد بررسی قرار دهیم، تاکید کرد: 70 درصد افراد بین 15 تا 25 سال در کشور کتاب می خوانند که هفته ای سه و 9 دهم ساعت در هفته کتاب مطالعه می کنند.
مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری این مطلب که باید متوسط ساعت کتابخوانی و جامعه کتابخوانی ارتقا یابد، افزود: به ترتیب کتاب های رمان و داستان، مذهبی و کتاب های تخصصی بیشترین مراجعه را دارند.
وی با اشاره به اینکه اگر جریان کتاب و کتابخوانی را به عنوان کانون تکامل فرهنگی توجه کنیم، این موضوع نیاز به برنامه ریزی دارد و رویدادهایی از این جمله این قبیل، می تواند در این راه به ما کمک کند، افزود: یکی از ویژگی های این دوره، مشارکت گرایی است و در کنار این مشارکت گرایی اجتماعی شکل می گیرد.
صالحی بر لزوم مشارکت بر ایده پردازی توسط مردم تاکید و خاطر نشان کرد: در این 6 سال، 20 هزار ایده مختلف به دست آمده و پایتختی کتاب، فرصتی برای دستیابی به ایده ها فراهم کرده است و ظرفیت های بالقوه این هفت هزار شهر و روستا که در این 6 دوره شرکت کردند، شناسایی شده است و اکنون اطلس فرهنگی هفت هزار نقطه ای در کشور شکل گرفته است و این یک ظرفیت عظیم است.
نظر شما