به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، پیچیدگی دنیای امروز، جوامع را به سوی تخصصی شدن روابط انسان کشانده است. لذت بردن از زندگی شخصی و رشد و تعالی شخصیت، شکوفا نمودن استعدادها و ارضای نیازها اعم از نیازهای اولیه جسمانی، نیاز به امنیت و آرامش، نیاز به تعلق، نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن، نیاز به احترام و شکوفایی در دنیای امروز فرآیند ساده ای نیست. در تمام این مراحل به مشاور و مشاوره نیاز می باشد. برای توافق و سازگاری با اقتضاءآت قرن اتم، عصر الکترونیک و فناوری های نوین که از حساسیت ویژه ای برخوردار است. اضطراب، افسردگی، آسیب های مختلف اجتماعی، رفتارهای ناهنجار، مشکلات تحصیل، مشکلات ازدواج، مشکلات مسکن، مشکلات اشتغال، گرایش ارتباط با جنس مخالف و... که از عمده ترین مشکلات روحی و روانی جوانان به حساب می آید. دانستن می تواند بخش هایی از خلاءهای موجود را جبران نماید. در همین رابطه خبرگزاری شبستان در گفتگوی اختصاصی با حامد فکوری، جوان نخبه ملی منتخب نخستین جشنواره حضرت علی اکبر (ع) و مدیر فعال قرآنی در حوزه رسانه و چهره شاخص قرآنی سال ۱۳۹۷ و مربی دوره تربیت راهنمایان سواد فضای مجازی سازمان سراج در خصوص موضوعات « اهمیت جایگاه جوانان، حسن خلق و معاشرت، اوصاف و وظایف حاکمان و کارگزاران، آثار وحدت و همبستگی، خدمتگزاری» انجام شد که پاسخ تشریحی آن در ذیل آمده است.
این کارشناس رسانه با اشاره به اینکه پیامبر اسلام (ص) فرمودند «هر کس در جوانی اش بیاموزد، آموخته اش مانند نقش بر سنگ است و هر کس در بزرگ سالی بیاموزد، مانند نوشتن بر روی آب است»، اظهار کرد: دانستن، اصلی ترین کلید و رمز زندگی است و داشتن علم در مورد ابزاری که با آن باید تمام طول مسیر زندگی را طی نمود. به هر حال آنچه که امروزه دانشمندان در کشورهای توسعه یافته همگی بر آن اتفاق نظر دارند آن است که هیچ یک از رشته های علمی و دانستنی ها دست کمی از یکدیگر ندارند و دانستن بخش های مهم و بنیادین، از هر علمی ضروری و لازمه یک زندگی ایده آل در عصر پیشرفت و تکنولوژی های نوین می باشد.
وی در ادامه با ابراز اینکه جوانی فصل بی بدیل زندگانی و سرآغاز استحکام شخصیت و ظهور و بروز استعدادهای انسانی است که خداوند سبحان به بندگانش هدیه نموده است، افزود: جوامعی که این منبع سرشار انسانی و سرمایه های اجتماعی را در اختیار دارند می توانند آینده ای امیدبخش در مسیر کسب علم و فضیلت و دانش و حرکت به سوی تعالی الهی را پیش روی خود ترسیم نمایند.
مدیر نخستین نشریه الکترونیکی و مجازی جوانان دانشگاهی و جهادگران قرآنی موسسه طاها استان بوشهر اضافه کرد: جوانان، بخش مهمی از افراد جامعه اند که نزد دوستان و دشمنان هر ملت جایگاه و اهمیتی ویژه دارند، زیرا این قشر به ویژه متخصصان و شایستگان آنان، عامل تحولات بزرگ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی یک کشورند. از همین رو دشمنان برای جلوگیری از پیشرفت ملت ها، ابتدا به سراغ جوانان آنان می روند تا با ایجاد سرگرمی های فریبنده، آنان را از رشد و تعالی و سلامت جسمی و روانی باز دارند و زمینه سلطه بر آنان را فراهم کنند. از این رو بر همگان لازم است با ادراک درست، جایگاه جوانان و حساسیت ها و نیازهای آنان، در جهت رشد معنوی، علمی و بالندگی یاریشان کنند تا از این راه، سلامت و رشد جامعه خود را فراهم سازند و این عبادتی بزرگ است، زیرا غالبا جوانان در هر کار خیری شتابنده ترند.
فکوری با اظهار اینکه حسن خلق محبوب ترین و ارزشمندترین عمل نزد خدا پس از واجبات الهی است، گفت: حسن خلق آن است که فرد به اخلاق و صفات پسندیده انسانی و اسلامی مزین شده باشد و با خوی خوش اخلاق نیکو اعمال و کردار خود تطبیق دهد و نحوه برخورد و روابط خود را با دیگران تنظیم کند. خوش خویی بر اساس روایات، نه تنها سبب نشاط زندگی فردی و اجتماعی و موجب آبادانی دیار و فزونی روزی و محبوبیت است، بلکه موجب نجات آدمی و آمرزش گناهان او و زمینه ساز قرب به پیامبر اکرم (ص) در روز قیامت و بهره مندی از شفاعت آن بزرگوار است.
این کنشگر اجتماعی و قرآنی در عرصه خانواده با تاکید بر اینکه حسن خلق که از فضایل نفسانی است با لبخندها و خوش رویی های ظاهری و تصنعی که برای جلب منافع مادی است، تفاوت دارد، ادامه داد: حسن خلق در فرهنگ اسلام از رحمت الهی ریشه می گیرد که خدای مهربان با معرفی حضرت خاتم الانبیاء (ص) به عنوان الگوی برتر حسن خلق که در آیه ۴ سوره قلم و آیه ۱۵۹ سوره آل عمران آمده است در خطاب به آن گرامی می گوید.
این مدیر فعال قرآنی در عرصه رسانه، عدالت محوری، مسئولیت پذیری، خیرخواهی برای مردم، بخشندگی، مهربانی با مردم و ساده زیستی را از اوصاف حاکم اسلامی عنوان کرد و افزود: وجود حاکم عادل در راس حکومت اسلامی نیز از مسلّمات این دین است و در متون اسلامی به آن تصریح و در آن تاکید شده است.
وی اضافه کرد: تشکیل نظام اسلامی از ضروریات دین اسلام و مذهب تشیع است، چرا که بدون حکومت اسلامی، اجرای احکام اسلامی در امور سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی، نظامی و حتی امور فردی و مذهبی مسلمانان معطل و مختل خواهد شد. تجربه تاریخی و عینی این حقیقت را به وضوح ثابت میکند؛ از این رو پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) پس از هجرت به مدینه، در اولین فرصت به تأسیس نظام و حکومت اسلامی پرداخت.
این جوان نخبه ملی اظهار کرد: دانش افزایی، امیدبخشی و تحیرزدایی، در دسترس مردم بودن، تزکیه نفس و تهذیب، حفظ اسرار مردم، چشم پوشی از خطاها، محبت به مردم، حراست از مرزها، گزینش افراد صالح و متعهد برای مسئولیت ها، حمایت از محرومان، عدم اعتنا به سخن چینان، پرهیز از ظلم و دروغ و خیانت از وظایف حاکمان و کارگزاران و سران نظام اسلامی در برابر مردم و میهن است.
مربی دوره تربیت راهنمایان سواد فضای مجازی سازمان سراج با اشاره به اینکه به آثار وحدت و محبت و اصلاح میان مردم که در آیات قرآنی ۹ تا ۱۰ سوره حجرات بر آن تاکید شده است و دوری از تفرقه آثار مثبت دنیوی و اخروی، فردی و اجتماعی دارد، گفت: وحدت و اجتماع بر گرد محور دین و پیشوای دادگر در اسلام، اهمیت ویژه ای دارد; حتی نماز که نماد عبادت است، ترجیحا یا لزوما به جماعت گزارده می شود، چنان که نماز عید فطر و عید قربان (در عصر غیبت) و نمازهای واجب یومیه ترجیحا و نماز جمعه لزوما به جماعت گزارده می شوند و در آیه ۱۰۳ آل عمران آمده است: <<به ریسمان خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید>>. لذا تفرقه افکنان با پیروی از گام های شیطان به لغزش و انحراف دچار می شوند و کسی که بیراهه می رود و به اختلافات دامن می زند، گویا حتما انتظار عذاب الهی را می کشد که در آیه ۲۱۰ سوره بقره آمده و اشاره شده است.
فکوری خاطرنشان کرد: طرح حکومت اسلامی بر اساس آرمانها والای الهی از سوی حضرت امام خمینی (ره) با پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران، مهمترین رویداد تاریخ اسلام و ایران در عصر حاضر بود که امواج پیامدهای آن همچنان در حال گسترش می باشد. این انقلاب نه تنها به عنوان موثرترین عامل تاثیرگذار در جهان اسلام، بلکه به عنوان منشأ تحولات جدی در معادلات بین المللی مطرح گردیده است.
این فعال فرهنگی و قرآنی با تصریح کرد: پذیرش مسئولیت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران وسیله ای برای ارضاء تمایلات نفسانی از قبیل مقام پرستی و شهرت طلبی نیست بلکه به عنوان ادای تکلیف و انجام وظیفه مطرح است. بدیهی است که نگرش اشخاص به مسئولیت ها با این دیدگاه، حوزه مسئولیت ها را به صحنه ای بزرگ از جهاد و تلاش مبدل خواهد نمود که ثمره شیرین آن آسایش و اطمینان خاطر مردم نسبت به سلامت محیط های خدمت رسانی از یک سو و از سوی دیگر ارتقاء فضایل اخلاقی و تکامل مسئولین و خدمتگزاران در نیل به قرب حق خواهد بود، چه اینکه خدمت به بندگان خداوند و یاری دین او با استحکام بخشیدن به پایه های نظام دینی، خود برترین عبادات است و ثمره هر عبادت خالصانه چیزی جز قرب و نزدیک شدن به ساحت مقدس ربوبی نخواهد بود و چه ثمره ای والاتر و شیرین تر از بازیابی به درگاه دوست.
وی با اظهار بر اینکه شهیدان انقلاب عظیم اسلامی تکلیف خود را با نثار خون پاکشان به پای نهال انقلاب ادا کردند، خاطرنشان کرد: همه انبیاء مظهر رحمت حق تعالی هستند و می خواهند که همه مردم خوب باشند و معرفت الله داشته باشند و در عصر حاضر گام دوم و بعثت انقلاب برای تحقق و تبلور آرمان ها و اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران توسط همه قشرهای ملت و مسئولین است.
مدیر نشریه مجازی جوانان دانشگاهی و جهادگران قرآنی با بیان اینکه ترویج و تبیین فرمول ها و آموزه های قرآنی از فساد و انحراف و تبعیض جلوگیری می کند، اظهار کرد: پیدایش جامعه قرآنی و ایجاد نظام فرهنگ سازی در گرو انتخاب قانون گذاران قرآنی است. ولی شاهد این هستیم که مجلس شورای اسلامی نسبت به پیوست نگاری فرهنگی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده، آنچنان اهتمام ویژه و جهادی و پیگیر نداشته است.
فکوری با اشاره به اینکه باید اسلام و اجزاء اسلام در تمامی قوانین و مبانی نظام ورود پیدا کند، گفت: ظلم ستیزی و استکبارستیزی از ارکان بنیادین نظام اسلامی است و تبیین و ترویج الگوی وحدت اسلامی مهم ترین رکن در بین مذاهب اسلامی است که زمینه ساز تحقق تمدن نوین اسلامی می شود.
وی با اشاره به اینکه ایستادگی، مقاومت، ولایتمداری، اتحاد و همبستگی، بصیرت، بیداری و دشمن شناسی از روز پایداری و پیروزی انقلاب اسلامی ایران بوده است، یادآور شد: رسیدن به ایدئولوژیک اسلامی یکی از اهداف پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود. در این راستا وفاداری به نظام اسلامی، یاری کردن حاکمان، نصیحت و مشارکت اسلامی، دعا برای سربلندی حاکمان، همکاری اطلاعاتی، اعراض از حاکمان باطل از وظایف و تکالیف مردم در مقابل حکومت و حاکمان اسلامی میباشد.
این کنشگر اجتماعی و قرآنی با بیان اینکه پیروی از طاغوت مایه گمراهی است، تصریح کرد: پایان عصر آمریکایی نزدیک است و افول عمر آمریکا و اسرائیل در حال رقم خوردن است و این بدین خاطر است که مسئولان دولت آمریکا به مسائل داخلی و به مردم کشورشان دقت نمیکنند و مسئولیتها و وظایف انسانی خود را رها کرده و با شیطان همگام شدهاند به شیوه نظامی و فناوری های نرم، دست به تجاوزگری، فتنه انگیزی، ظلم، تحریم های ضد حقوق بشر و حمله های کشتار جمعی با کمک تکفیری های خبیث بر علیه مردم مسلمان زن نظامهای اسلامی کشورهای منطقه خاورمیانه و خلیج فارس اقدام کرده و میکنند که اکثر این اقدامات خبیثانه به منظور تصرف غاصبانه به زیرساختهای اقتصادی کشورها و راه اندازی دفتر تجارتخانه های استعماری و ایجاد شعب نظام سلطه در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس است. مسلمانان موحد بصیر در این رابطه متوجه باشند که إِنَّ كَيْدَ الشَّيْطَانِ كَانَ ضَعِيفًا.
نظر شما