خبرگزاری شبستان_ ماسال، مائده فلاحتکارضیابری:نگاه به گذشته ایران و دوران قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی قابل تامل است چرا که دو وجه کاملا متضاد هم از یک طرف زندگی کاخ نشینی پادشاه و درباریان و به تبع آن زندگی خانمنشانه خوانین در روستاها و از طرف دیگر زندگی همراه با فقر با کمترین امکانات بهداشتی و رفاهی قابل مشاهده است.
41 سال پیش در چنین ایامی به دلیل کمبود حداقلترین امکانات رفاهی و فقر با وجود منابع عظیم نفتی و غیرنفتی و با توجه به فروش بالای نفت در آن زمان، طاقت مردم به پایان رسید و به رهبری امامشان انقلابی رقم زدند تا بتوانند آزاد و مستقل و بدون اینکه زیر سلطه کشوری باشند از منابع سرزمینشان برای رفاه خودشان استفاده کنند.
مردم شهرستان ماسال که در آن زمان یکی از بخشهای شهرستان تالش بود هم از این امر مستثنی نبودند و عدم وجود حداقل امکانات موجب شد تا همراه با سراسر کشور در چنین ایامی با حضور در خیابانها و درگیری با عوامل نظام شاهنشاهی در شکلگیری انقلاب به رهبری امام خمینی (ره) نقش بهسزایی را داشتند.
اگر بخواهیم به امکانات شهر ماسال در آن زمان اشاره کنیم در کل شهرستان فقط دو مرکز بهداشت و دو مدرسه وجود داشت که از تمام روستاهای اطراف برای تحصیل به این دو مدرسه مراجعه میکردند.
از لحاظ راههای ارتباطی حرفی برای گفتن نیست چرا که نظام شاهنشاهی برای این موضوع اصلا برنامهای نداشت و راههای ارتباطی ماسال مدیون بنیانگذار این شهر انامقلی ماسالی است که با هزینه خود راه ارتباطی خاکی طاهرگوراب به ماسال را احداث کرد.
برای اینکه بیشتر با نقش پربرکت انقلاب اسلامی در پیشرفت سراسر ایران اسلامی به خصوص شهرستان ماسال آشنا شویم با تعدادی از قدیمیهای ماسال به گفتگو پرداخته ایم:
«عطالله قربانی» که هم ایران قبل از انقلاب و هم بعد انقلاب را تجربه کرده و سالها در جهاد سازندگی فعالیت داشته در گفت وگو با خبرنگار شبستان اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای اینکه روستاها را شناسایی کنیم از سوی جهاد سازندگی به روستاها اعزام میشدیم که خیلی از روستاها را بهدلیل صعبالعبور بودن با وجود ماشینهای دیفرانسیل و باقدرت نمیتوانستیم برویم.
این مرد ماسالی افزود: نکتهای که در شناسایی روستاها برای ما جالب توجه بود، خیلی از روستاییها شناسنامه نداشتند یعنی جز آمار کشور محسوب نمیشدند.
وی با اشاره به اینکه مردم از بیعدالتی و فقر و کمبود ابتداییترین امکانات به ستوه آمده بودند گفت: به برکت نظام جمهوری اسلامی امروز یک روستای ما چه از لحاظ امکانات زیرساختی و چه رفاهی و بهداشتی و ارتباطی به مراتب بالاتر و بهتر از شهرهای زمان شاهنشاهی است.
«رحمان پورمیرزا» تصریح کرد: چون روستای ما در آن زمان مدرسه نداشت و جاده ارتباطی هم نداشتیم مجبور بودیم برای تحصیل سر صبح از روستای محل سکونتمان با پای پیاده آن هم با گذر از باتلاقها خودمان را به ماسال برسانیم.
این مرد انقلابی ماسالی خاطرنشان کرد: وقتی هم به نزدیکی مدرسه میرسیدیم مجبور بودیم بخاطر گلآلود بودن خودمان را در رودخانه بشوییم سپس با لباسهای خیس سرکلاس حاضر می شدیم.
وی اظهار کرد: بارها با عوامل نظام شاهنشاهی در سر کلاس بحث میکردیم تا اینکه به همراه جمعی از دانشآموزان روز 21 بهمن 57 یکی از معلمین مدرسه را تا محل شهربانی دنبال کردیم و فرار کرد.
پورمیرزا با بیان اینکه متاسفانه عدهای برای سیاهنمایی اقدامات نظام جمهوری اسلامی اقدامات انجام شده را نادیده میگیرند و بذر یأس و ناامیدی را میخواهند در دل مردم بکارند افزود: کشور ما در 41 ساله انقلاب اسلامی پیشرفت کرده و قابل قیاس با قبل انقلاب نیست.
این مردم ماسالی گفت: باید در جواب کوتهفکران بگویم که ایران در آن زمان فروش نفت زیادی داشت که به دلیل بیلیاقتی حاکمان وقت به جیب اجنبی میرفت در حالی که میتوانستند با همان پول نفت، ایران را بسازند.
وی تصریح کرد: از طرفی جمعیت اندک ایران آن زمان با جمعیت هشتاد میلیونی حال حاضر قابل مقایسه نیست و به دلیل تحریمها فروش نفت زیادی هم نداریم ولی با این وجود دور افتادهترین نقاط روستایی ماسال از همه امکانات آب و برق و گاز و راه ارتباطی برخوردار هستند.
یکی از بانوان ماسالی هم در این راستا خاطرنشان کرد: با اسیری زندگی روزمره خود را سپری میکردیم و مجبور بودیم برای آب آشامیدنی مسیری را طی کنیم تا آب بیاوریم ولی امروزه به برکت انقلاب اسلامی راحت در خانههایمان آب داریم.
وی اظهار کرد: من همیشه دوران سخت پهلوی را برای فرزندانم تعریف و به آنها توصیه میکنم که قدر این آسایش و امنیت را بدانند زیرا زنان در آن زمان از دست خوانین در امان نبودند و برای حفظ آبرویشان جرات نمیکردند در محافل عمومی حضور پیدا کنند.
انقلاب اسلامی در اواخر قرن بیستم، جهان را به لرزه درآورد و نور امید را در دل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن کرد و دستاوردهای چهل و یک ساله انقلاب اسلامی ایران در حوزههای مختلف به وضوح به چشم میخورد.
نظر شما