به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان،«توجه به اقتصاد فرهنگ و هنر و اتخاذ نگرش اقتصادی در ترسیم و تحلیل رویدادها، فعالیت ها و تولید و عرضه صنایع فرهنگی اهمیتی مضاعف دارد. گستردگی فعالیت های فرهنگی و هنری ضرورت ایفای نقش بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این عرصه سرشار از تنوع برای کمک به توسعه فرهنگ و هنر و بهره مندی از منافع اقتصادی این حوزه وسیع را ترسیم می نماید.»
متن بالا زمانی که به سایت موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر از موسسات زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه میکنیم در مقابل چشمان ما خودنمایی میکند و البته در ادامه نیز با چرخی کوتاه در تارنمای موسسه میتوان پیرامون اهداف، سیاستها، برنامهها و چشماندازهای این مجموعه آگاهی و اطلاعات بیشتری کسب کرد.
از جمله اهداف این موسسه که به مدیرعاملی امین عارف نیا در حال فعالیت است، میتوان به ایجاد و توسعه مراکز فرهنگی، هنری، آموزشی و تربیتی، حمایت از برنامههای فرهنگی، هنری، سینمایی، سمعی و بصری، مطبوعاتی انتشاراتی، آموزشی، تربیتی، علمی، تحقیقاتی و حمایتهای مادی و معنوی به اهالی فرهنگ و هنر به منظور پیشبرد فرهنگ اسلامی- ایرانی اشاره کرد.
در راستای اهداف سازمانی، این موسسه در برخی شهرهای کشور نیز مجتمعها و مراکز فرهنگی هنری مختلفی را مدیریت میکند که اصفهان نیز یکی از شهرهایی است که با مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان خود در راستای سیاستها و برنامههای مختلف فرهنگی هنری این موسسه به ایفای نقش میپردازد.
همزمان با ایام الله دهه فجر با دکتر «علی گرامی» مدیر مجتمع استاد فرشچیان در خصوص عملکرد این مجموعه و چشم انداز آن به گفتگو نشستیم.
سوال: در ابتدا معرفی اجمالی از خودتان داشته باشید.
پاسخ: دکتر علی گرامی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی هستم و اکنون مدت 3 سال است که به عنوان معاون اداری مالی شعبه اصفهان موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر و نیز مدیر مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان مشغول فعالیت و خدمت در عرصه فرهنگ و هنر استان اصفهان هستیم.
سوال: موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر چه فعالیتهایی در سطح کشور و استان انجام میدهد؟
پاسخ: این موسسه در سطح کشور مراکز مختلفی را تحت پوشش خود دارد از جمله هتل فرهنگ و هنر مشهد، فرهنگسرای ارشاد شهرکرد، تالار مرکزی رشت و... در سطح اصفهان نیز به جز مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان، سالن غدیر و مهمانسرای واقع در هنرستان هنرهای زیبای پسران نیز تحت مدیریت این موسسه اداره میشود.
سوال: مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان در 9 ماهه نخست سال 98 چه فعالیتهای فرهنگی هنری را انجام داده است؟
پاسخ: به جز فعالیتهای روزانه که به طور معمول انجام میشود، مجتمع تلاش کرده در سال جاری فضاهای فرهنگی هنری را به مجموعه خود اضافه نماید تا از کاربریهای غیر مرتبط کاسته شود که در این راستا فروشگاه لوازم موسیقی به این مجموعه اضافه شده و فضای کتابفروشی مجموعه نیز گسترش یافته است.
در حوزه فعالیتهای هنری برنامههای مختلفی برگزار شده است. برای مثال در 9 ماهه نخست سال جاری 48 دوره آموزش هنرهای تجسمی در 17 رشته و با 400 هنرجو در واحد آموزشی این مجتمع برگزار شده و انجمن سینمای جوانان شعبه اصفهان نیز که در این مجموعه مستقر است تا کنون 4 دوره آموزشی تخصصی در حوزه سینما با 130 هنرجو برگزار کرده است.
همچنین سه سالن اصلی، سالن جنبی«سینما» و سالن اصفهان نیز در این مجموعه فعال هستند که سالن اصلی تنها مختص به تئاتر بوده و با ظرفیت 360 نفر در خدمت فعالان عرصه نمایش استان است. سالن سینما نیز که به دلیل فرسودگی تجهیزات کاربری سینمایی نداشته با ظرفیت 380 نفر همایشها و سایر برنامهها را پوشش میدهدو سالن اصفهان نیز با ظرفیت 100 نفر بلک باکسی مختص تئاتر در نظر گرفته شده است.
در موضوعات فرهنگی نیز برنامههای مختلفی در مجتمع فرشچیان در حال برگزاری است از جمله اینکه اغلب جمعهها جلسات موسسه مصاف در این مجموعه برگزار میشود و جلسه دختران آسمانی نیز بعد از ظهر پنجشنبهها در محل مجتمع برقرار خواهد بود همچنین خیریهها و انجمنهای فرهنگی نیز تا کنون جلسات مختلفی در مجتمع فرشچیان برگزار کردند.
جشنواره سرود بسیج، همایش اعضای بسیج هنرمندان، مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در دهه محرم، همایش شاهنامه خوانی در محل مجتمع فرشچیان برگزار شده همچنین جشنواره تصویر گری رضوی همراه با اختتامیه و نمایشگاه آثار برگزیده و جشنواره تئاتر استان همراه با اختتامیه که به صورت خاص توسط موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان برگزار شده نیز از دیگر برنامههای این مجموعه در 9 ماه گذشته بوده است.
سوال: مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان برنامه و رویکرد خاصی برای سال 99 دارد؟
پاسخ: در هفته آتی جلسهای برای طرح ریزی برنامههای مجتمع در سال آینده برگزار میکنیم و قرار است در آن جلسه طرحهای مختلف از جمله برگزاری کنسرتها و نمایشهای فاخر تهران در مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان را بررسی کنیم که در این زمینه نیازمند همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز هستیم همچنین قرار است ورکشاپهای تخصصی را نیز در سال آینده برگزار نماییم.
همچنین برنامههای مجتمع استاد فرشچیان تا کنون بیشتر برای بزرگسالان و یا برای کودکان بوده و برای نوجوانان و جوانان به صورت خاص برنامه چندانی مدنظر نبوده است بنابراین در تلاش هستیم در سال آینده این گروه مخاطبین نیز در کانون توجه قرار گیرند که در این راستا ویژه برنامه«سرزمین نوجوانی» یکی از ویژه برنامههای ما خواهد بود که جزییات آن در آینده اعلام میشود.
سوال: با توجه به اینکه 3 سالن مختص به تئاتر در مجتمع فرشچیان فعال است از ابتدای سال تا کنون چه تعداد نمایش اجرا شده است؟
پاسخ: از ابتدای سال تا کنون22 عنوان نمایش در این مجموعه اجرا شده که به عنوان یکی از فعال ترین مجموعههای سطح کشور در زمینه تئاتر است به گونهای که در تیرماه سال جاری به مقطعی رسیدیم که هر روز 4 تئاتر در این مجموعه به روی صحنه میرفت که از این نظر یکی از بهترین مجتمع ها در سطح کشور به شمار می رفت.
البته ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که سالن اصلی مجتمع 10 شب در ماه به انجمن هنرهای نمایشی اختصاص دارد تا گروه معرفی شده از سوی این انجمن و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان به صورت رایگان اجرای نمایش داشته باشد. در نوبتهای دیگر نیز این سالن با یک سوم مبلغ در اختیار فعالان عرصه نمایش قرار میگیرد در صورتی که برای دیگر فعالیتهای فرهنگی هنری مبلغ بیشتر است.
همچنین مجتمع برای برگزاری دورههای هنرهای تجسمی نیز تخفیف ویژه 40 درصدی در نظر گرفته است.
سوال: راههای ارتباطی با مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان چیست؟
پاسخ: علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سایت مجتمع به نشانی http://fcac.ir/و صفحه اینستاگرام @farshchian.cacدر جریان فعالیتهای این مجموعه قرار بگیرند و همچنین شماره تلفن 3628400-031همه روزه از ساعت 8 صبح الی 17 بعد از ظهر پاسخگوی مخاطبان است.
صفحه اینستاگرام موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر نیز به نشانی @tfarhang.ir و سایت موسسه به نشانی http://tfarhang.ir/ برای اطلاع رسانی فعال است.
سوال: و سخن پایانی؟
پاسخ: با توجه به اینکه مدت زمان ساخت مجتمع استاد فرشچیان 20 سال به طول انجامیده برخی تجهیزات آن قدیمی شده و بازدهی منابع انرژی آن کم و اتلاف انرژی زیاد است و البته هزینههای زیرساختی برای بهبود وضعیت ساختمان قابل توجه بوده که در حال حاضر از توان این مجموعه خارج است و همت و مساعدتهای ملی را میطلبد.
در سالن اصلی تعداد نورها برای یک اجرای استاندارد با توجه به مساحت سالن حداقل باید 20 نور باشد که اکنون تنها 7 نور وجود دارد که بدون شک در کیفیت اجرای نمایشها اثرگذار است همچنین سالن سینما نیز برای آن که امکان نمایش فیلم سینمایی را داشته باشد نیازمند تجهیزات به روز بوده و لازم است در این زمینه تدابیر لازم اندیشیده شود./
نظر شما