به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر خمیر، « مسعود باقرزاده » در آیین رویداد روز جهانی تالاب ها، با بیان اینکه پیگیر ثبت جهانی شهر تالابی بندر خمیر هستیم، اظهار کرد: روز جهانی تالاب از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: توجه به جنبه های مردمی و مشارکت های جوامع محلی در حفظ تالاب ها ارزشمند است.
مدیرکل حفاظت و احیای تالاب های محیط زیست کشور با بیان اینکه علی رغم اینکه ۱۷۱ کشور جهان عضو کنوانسیون رامسر هستند، عنوان کرد: در ۵۰ سال اخیر ۳۵ درصد از تالاب های دنیا از بین رفته است.
وی تصریح کرد: حفاظت از تالاب ها یک نوع مسوولیت اجتماعی را به همراه دارد.
باقرزاده با اشاره به اینکه آن چیزی که در توسعه بشری گم شده است اخلاق است، خاطرنشان کرد: در یک جامعه محلی باید ارتباط معنی دار و هویتی داشته باشیم.
وی معیارهایی جهانی شهر تالابی را در ۱۰ مورد برشمرد و گفت: شهر تالابی بندرخمیر از معیار های جهانی خوبی برخوردار است.
مدیرکل حفاظت و احیای تالاب های محیط زیست کشور بر همکاری بیشتر و مسوولین در حفظ تالاب ها تاکید کرد و افزود: ارتباط مردم و مسئولان در حفظ جایگاه شهرهای تالابی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
باقرزاده همچنین از وجود تهدیدات صنعتی در شهر تالابی بندرخمیر هشدار داد و اظهار کرد: کارخانه گج، کارخانه سیمان، تراکم زیاد بهره برداری از تالاب و همچنین جانمایی نامناسب اسکله جدید این شهرستان از تهدید های جدی به شمار می آیند.
وی بهره برداری از تالاب ها در راستای حفاظت از تالاب ها عنوان کرد و افزود: اگر بهره برداری درست نباشد تالاب ها رو به زوال می روند و میزان بهره برداری نوعی حفاظت از تالاب است.
مدیرکل حفاظت و احیای تالاب های محیط زیست کشور در پایان با بیان اینکه بهره برداری باید ضامن دوام و حفاظت تالاب باشد، خاطرنشان کرد: بخشی از منافع تالاب باید به خود تالاب برگردد تا محیط زیست و زیست بوم های موجود در منطقه تقویت شود.
نظر شما